۱۷ شهریور ۱۳۸۹، ۹:۰۸

گزارش خبری مهر/

داروی 1400 بیمار پیوند کلیه نایاب شد/ خطر مرگ و پس زدگی پیوند

داروی 1400 بیمار پیوند کلیه نایاب شد/ خطر مرگ و پس زدگی پیوند

تعدادی از بیماران پیوند کلیه در حالی به دلیل کمبود داروی "راپامیون" با مشکل پس زدگی کلیه مواجه اند که داروخانه هلال احمر نیز برای حل موقت این مشکل سهمیه دارویی این بیماران را کاهش داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مدتی است که برخی از بیماران پیوند کلیه که تعدادشان حدود هزار و چهار صد نفر است با مشکل تهیه داروی راپامیون مواجه شده اند و این موضوع باعث شده سلامت این بیماران به علت خطر پس زدگی کلیه تهدید شود.

مصطفی قاسمی، رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از مجموع 22 هزار بیمار پیوند کلیه در کشور حدود هزارو چهارصد نفر از داروی راپامیون برای جلوگیری از خطر پس زدگی کلیه استفاده می کنند.
 
وی با اشاره به وجود سه نوع داروی "ساندیمون"، "راپامیون" و "پروگراف" برای استفاده بیماران پیوندی در کشور افزود: بیمارانی که ساندیمون و پروگراف استفاده می کنند مشکلی به لحاظ کمبود دارو ندارند اما راپامیون مدتی است کمیاب شده و این موضوع تا حدود زیادی سلامت بیماران را تهدید می کند.
 
راپامیون، دارویی است به شکل قرص که بیمار می بایست طبق تجویز پزشک روزانه سه تا چهار عدد آن را مصرف کند تا از خطر پس زدگی کلیه جلوگیری شود.
 
دکتر فراز امامی، مدیر داروخانه های هلال احمر ایران نیز با تائید کمبود راپامیون به خبرنگار مهر گفت: واردات این دارو در اختیار وزارت بهداشت است که از طریق یک شرکت دارویی انجام می شود و هلال احمر فقط توزیع کننده آن است.
 
وی با تاکید بر اینکه مشکل کمبود این دارو در آینده نزدیک حل خواهد شد، افزود: فعلا مجبور شده ایم برای اینکه همه بیماران پیوند کلیه به راپامیون دسترسی داشته باشند، سهمیه بیماران را که قبلا دو تا سه ماهه بود به 20 روز و اخیرا به 10 روز کاهش دهیم.
 
امامی گفت: در پیش گرفتن این روش توزیع دارو باعث می شود همه بیماران به این دارو دسترسی داشته باشند تا مشکل مرتفع شود.
 
رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی با حیاتی خواندن داروی راپامیون برای بیماران پیوندی گفت: اگر بیمار مصرف این دارو را دو تا سه روز قطع کند، خطر پس زدگی کلیه او را تهدید می کند که این موضوع علاوه بر خطراتی که برای سلامت بیمار دارد، باعث افزایش هزینه های دارویی و مراقبتی او می شود.
 
به گفته قاسمی، هزینه بیماری که دچار پس زدگی کلیه شود برای چند روز بستری در بیمارستان حداقل دو میلیون تا 10 میلیون تومان است که تامین این رقم برای بیماران دشوار و بعضا غیرممکن است.
 
این درحالی است که دکتر محمدرضا شانه ساز، مدیرکل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت هفته گذشته گفته بود که مشکل کمبود داروی راپامون برطرف شده و این دارو تا چند روز آینده وارد بازار می‌شود.
 
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، کمبود راپامون طی هفته گذشته مربوط به ما نبوده و پیش از این قرارداد خرید این دارو با طرف خارجی منعقد و مبلغ آن نیز با تعلق یارانه به آن پرداخت شده است.
 
اما گفته می شود بانک خارجی طرف قرارداد با شرکت دارویی وارد کننده راپامیون، مبلغ واریزی را پس داده و باعث شده که تهیه این دارو در داخل کشور با مشکل مواجه شود.
 
در هر حال، سلامت 1400 بیمار پیوند کلیه به دلیل مشکلات به وجود آمده تهدید می شود به طوری که عدم دسترسی به راپامیون برای مدت دو تا سه روز، می تواند خطر پس زدگی و مرگ را به دنبال داشته باشد.
کد خبر 1147803

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha