۱۷ شهریور ۱۳۸۹، ۱۳:۱۴

دوستدار به مهر خبر داد:

بررسی توانمندی کشور در ساخت برخی از قطعات شتابگر پروژه سزامی

بررسی توانمندی کشور در ساخت برخی از قطعات شتابگر پروژه سزامی

رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای بین المللی وزارت علوم (ایسمو) گفت: در حال حاضر مطالعاتی در زمینه توانمندی های کشور در ساخت و تولید مگنت (مغناطیس) پروژه سزامی در دستور کار قرار دارد.

حسین محمدی دوستدار در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدامات این مرکز در پروژه سزامی، افزود: در گذشته مطالعاتی در زمینه تولید برخی از قطعات پروژه سزامی در کشور انجام شده بود که به دلیل نیمه کاره ماندن این طرح، این مرکز مجددا این مطالعات را آغاز کرده است.

وی به جزئیات این مطالعات اشاره کرد و اظهار داشت: این مطالعات مقدماتی در زمینه توانمندی های کشور در زمینه ساخت مگنت پروژه سزامی است ضمن آنکه توانمندی های کارخانه ها و شرکت های دانش بنیان نیز برای همکاری در این پروژه بررسی خواهد شد.

رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای بین المللی وزارت علوم تولید "مگنت" را از جمله این قطعات نام برد و خاطر نشان کرد: مشخصات فنی قطعات تولید شده در کشور از سوی کمیته بین المللی سزامی تعریف می شود.

محمدی دوستدار همچنین به فعالیت های این مرکز در زمینه شتابگر ملی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مطالعات اولیه این پروژه به پژوهشگاه دانش های بنیادی واگذار شده است.

دوستدار ادامه داد: طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا "سزامی" ایده ای بین المللی است و با مشارکت چندین کشور خاورمیانه، مرکزی بین المللی موسوم به تابش "سینکروترون" در منطقه خاورمیانه راه اندازی شد اجرای این پروژه چند سال پیش با نظارت یونسکو آغاز شد.

کد خبر 1148013

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha