۱۷ شهریور ۱۳۸۹، ۱۴:۱۱

اسفندیاری در پاسخ به مهر:

بهزیستی مسئولیتی در قبال کودکان خیابانی باندی ندارد

بهزیستی مسئولیتی در قبال کودکان خیابانی باندی ندارد

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اعلام اینکه اغلب کودکان خیابانی دارای خانواده هستند و بهزیستی نمی‌تواند تکفل آنها را بر عهده بگیرد گفت: بهزیستی مسئولیتی در مورد کودکان خیابانی که در باندها فعالیت‌ می‌کنند ندارد و این وظیفه دستگاه قضایی است که باندها را متلاشی و کودک را به خانواده‌ اش برگرداند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد اسفندیاری روز چهارشنبه در نشست خبری خود در ارتباط با برنامه‌های سازمان بهزیستی در جلب مشارکتهای مردمی و ارایه گزارش عملکرد ادامه داد: 22 دستگاه در حوزه اجتماعی مسئولیت دارند اما همواره در مسایل آسیب‌های اجتماعی انگشت اتهام بر روی سازمان بهزیستی نشانه می رود.

وی اظهار داشت: به طور مثال در بحث کودکان خیابانی سازمان بهزیستی نیز قبول دارد که باید این کودکان شاداب باشند و درس بخوانند ولی باید عوامل این موضوع ریشه‌یابی شود. بهزیستی نمی‌تواند هر کودکی را از خیابان جمع‌آوری کند و ابزار جمع‌آوری در دست ما نیست. در بین کودکانی نیز که توسط نهادهای دیگر از خیابان‌ها جمع‌آوری می‌شوند تنها سازمان بهزیستی می‌تواند کودکان بی‌سرپرست و معلول را نگهداری کند.

وی تاکید کرد: متاسفانه افرادی به صورت غیرمنصفانه ما را مسئول جمع‌آوری کودکان خیابانی می دانند این در حالی است که ما تنها در مقابل جامعه هدف خود مسئول هستیم.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اشاره به پذیرش 6 هزار و 943 کودک خیابانی در سازمان بهزیستی در سال گذشته که از این تعداد سه هزار و 289 نفر مربوط به استان تهران بودند، افزود: 33 درصد کودکان خیابانی اتباع خارجی و 80 درصد این کودکان جمع‌آوری شده بدسرپرست بودند.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به بدسرپرست بودن کودکانی که در خیابانها هستند چرا سازمان بهزیستی نسبت به ساماندهی و نگهداری این کودکان اقدام نمی‌کند افزود: اغلب این کودکان دارای خانواده هستند و سازمان بهزیستی نمی‌تواند تکفل آنها را بر عهده بگیرد و معمولاً دوباره به خانواده‌شان باز گردانده می‌شوند.

اسفندیاری تاکید کرد:‌ نگهداری کودکان بدسرپرست تنها در صورتی ممکن است که قاضی به بدسرپرست بودن آنها حکم دهد و در این زمینه ما دچار خلاء قانونی هستیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا سازمان بهزیستی حمایت‌های لازم را برای اخذ حکم دادگاه و نگهداری این کودکان بدسرپرست انجام نمی‌دهد گفت: ما تا حد ممکن حمایت لازم را انجام می‌دهیم ولی مثلاً در مورد کودکان خیابانی که در باندها فعالیت‌ می‌کنند باید دستگاه قضایی این باندها را متلاشی و کودک را به خانواده‌ اش برگرداند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور در تعریف کودک بدسرپرست گفت: کودکانی که در خانواده‌های دارای اختلافات خانوادگی، اعتیاد والدین و یا مشکلات اقتصادی زندگی می‌کنند بدسرپرست محسوب می‌شوند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا کودکان خیابانی در تعریف سازمان بهزیستی جزو کودکان بدسرپرست محسوب نمی‌شوند؟ گفت: تشخیص این موضوع بر عهده دادگاه است و ما تنها در حوزه نگهداری کودکان بی‌سرپرست، بدسرپرست و معلول مسئولیت داریم.

اسفندیاری با بیان اینکه برای رفع خلاء قانونی موجود در این زمینه لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان پیشنهاد شده است گفت:‌ پیش نویس این قانون تهیه شده و در حال حاضر در کمیسیون فرعی دولت بررسی می‌شود.

مراکز خصوصی نمی توانند کمک مردمی دریافت کنند

وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد نظارت بهزیستی بر جمع‌آوری و جذب کمک‌های مردمی توسط خیریه‌ها و مراکز خصوصی که از این سازمان مجوز دارند و بعضاً در این زمینه تخلف‌های بی‌شماری انجام می‌شود تصریح کرد: باید جذب کمک‌های مردمی در قبال واریز حساب بانکی و ارایه رسید مشخص و مورد تایید سازمان باشد و تنها مراکز خیریه و نه مراکز خصوصی می‌توانند کمک‌های مردمی را دریافت کنند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سازمان بهزیستی، حسابرسی دقیقی براساس رسیدهای این مراکز از کمک‌های مردمی دریافت شده انجام می‌دهد و بازرسان این سازمان نظارت‌های دوره ای در این خصوص انجام می‌دهند.

وی تاکید کرد: البته عمده مراکز خیریه کشور توسط افراد معتمد اداره می‌شوند و موسساتی که از سازمان مجوز داشته باشند از ضوابط مطلع بوده و آنها را رعایت می‌کنند.

وی گفت: البته تخلف‌هایی نیز در گذشته انجام شده بود که سازمان بهزیستی با آنها برخورد کرد.

اسفندیاری در مورد ارایه گزارش عملکرد خود در مورد تحقق وعده‌های سازمان بهزیستی گفت: در مورد واگذاری چهار هزار و 700 دستگاه خودروی مناسب سازی شده معلولان اقدامات نهایی در حال انجام است و این خودروها به تدریج در حال واگذاری هستند.

وی در مورد اینکه چه تعداد دستگاه خودروی مناسب سازی شده تا پایان سال تحویل معلولان می‌شود گفت: با توجه به اینکه تحویل این خودروها منوط به همکاری شرکت‌های خودروسازی است نمی‌توان رقم دقیقی را در این زمینه اعلام کرد.

27 درصد اماکن عمومی برای معلولان مناسب سازی شده است

سرپرست سازمان بهزیستی کشور در مورد وعده قبلی خود برای ارایه گزارش عملکرد مناسب سازی اماکن عمومی و معابر برای معلولان اظهار داشت: این گزارش در حال حاضر تهیه شده است که نشان می‌دهد تنها 27 درصد از ساختمان‌ها و فضاهای اماکن عمومی کشور برای معلولان آماده سازی شده است.

به گفته وی استان چهارمحال بختیاری با 11 درصد و استان آذربایجان شرقی با 39 درصد از کمترین و بیشترین میزان مناسب‌سازی اماکن عمومی برخوردار هستند و در تهران نیز 24 درصد از اماکن عمومی و ساختمان‌ها برای تردد معلولان مناسب سازی شده است.

اسفندیاری با بیان اینکه تنها 6 درصد از محیط فیزیکی و مبلمان شهری کشور برای دسترسی معلولان مناسب سازی شده است افزود: در این زمینه استان چهارمحال بختیاری با یک درصد کمترین میزان مناسب سازی مبلمان شهری و اصفهان با 15 درصد بیشترین میزان را داراست. در شهر تهران نیز تنها سه درصد از محیط فیزیکی شهر برای معلولان مناسب سازی شده است.

وی در مورد مناسب سازی ساختمانهای سازمان بهزیستی برای تردد معلولان گفت: 32 درصد از اماکن دولتی برای استفاده معلولان مناسب سازی شده که در این میان سهم بهزیستی نیز 39 درصد است.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به اینکه قرار بود دستگاه‌های مسئول که در زمینه مناسب سازی معابر شهری و اماکن برای تردد معلولان کم کاری کرده‌اند معرفی شوند نیز گفت: این آمار به وضوح مشخص می کند که چه سازمانی بیشترین کم کاری را داشته و حتماً‌ ما نباید نام سازمان خاصی را در این مورد اعلام کنیم.

اسفندیاری در مورد میزان جذب مشارکت‌های مردمی در سال گذشته گفت: 273 میلیارد تومان کمک نقدی، ارایه خدمات و یا کمک غیرنقدی در سال گذشته جذب سازمان بهزیستی شد که بیشتر این میزان یعنی 270 میلیارد تومان کمکی بوده که خیران به صورت مستقیم مانند ارایه خدمات به مراکز نگهداری کودکان ارایه کرده اند.

لایحه بازنشستگی پیش از موعد معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت

سرپرست سازمان بهزیستی کشور در مورد لایحه بازنشستگی پیش از مورد معلولان و جانبازان نیز اظهار داشت: این لایحه تنظیم شده و اکنون در کمیسیون اجتماعی هیئت دولت در حال بررسی است.

مشکل استخدام معلولان در آموزش و پرورش حل شد

اسفندیاری در مورد استخدام معلولان در آموزش و پرورش و اجرای قانون سهم 3 درصدی معلولان استخدام کشوری تصریح کرد: با دستور رئیس جمهور این مشکل در حال رفع است و معاون منابع انسانی ریاست جمهوری اجرای این قانون را به تمامی دستگاه‌ها ابلاغ کرد.

وی اظهار داشت: در استخدام اخیر آموزش و پرورش نیز اقدامات لازم برای جذب معلولان انجام شده و اگر معلولی در این زمینه شکایتی دارد می‌تواند با مراجعه به ادارات بهزیستی کل کشور مراتب را به سازمان اعلام کند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: ما مصمم به اجرای این قانون و دفاع از حقوق معلولان برای استخدام در آموزش و پرورش هستیم.

اسفندیاری اظهار داشت:‌ البته تعدادی از معلولانی که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده بودند گواهی مورد نیاز را از سازمان بهزیستی اخذ نکرده بودند که باید این موضوع را هم اکنون پیگیری کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در مورد جمع‌آوری فطریه‌ها توسط سازمان بهزیستی گفت: با توجه به نظر مراجع تقلید و عظام دادن فطریه برای انجام امورات سازمان بهزیستی موجه است و مردم می‌تواند فطریه‌های خود را به سازمان بدهند.

به گفته وی پرداخت فطریه‌ها به سازمان بهزیستی از طریق واریز به حساب 90190 جام بانک ملت و یا خودپردازهای بانک ملت از طریق منوی کمک‌های مردمی پرداخت کنند.

اسفندیاری با اشاره به اجرای طرح شکرانه سلامت برای دریافت کمک‌های مردمی کارکنان دولت گفت: در این طرح کارمندان می‌توانند حداقل 4 رقم آخر فیش حقوقی خود را که هزار تومان است به سازمان بهزیستی پرداخت کنند.

به گفته وی، هموطنان خارج از کشور نیز از طریق شماره حساب 270007 بانک ملت شماره حساب کمک‌های ارزی کمک‌های خود را به سازمان بهزیستی پرداخت کنند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مراکز تحت پوشش بهزیستی نیز می‌توانند صندوق‌هایی را برای جمع‌آوری فطریه قرار دهند گفت: مردم باید توجه داشته باشند که فطریه خود را به صورت مجزا برای سادات و غیرسادات در صندوق‌ها واریز کنند.

وی با اشاره به تفاهمنامه اخیر سازمان بهزیستی با شرکت ایرانسل گفت: مشترکان ایرانسل می‌تواند با ارسال پیامک خالی به شماره 8111 حداقل مبلغ 200 تومان و حداکثر 10 هزار تومان را به حساب سازمان بهزیستی واریز کنند.

کد خبر 1148191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha