به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی بعد از ظهر پنجشنبه در آخرین روز از جلسات تفسیر قرآن ویژه ماه مبارک رمضان که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد در سخنانی افزود: امیدواریم بنابر پیشبینی منجمان امشب شرایط فراهم شود تا رؤیت ماه امکان پذیر باشد تا فردا بتوان متحدا عید گرفت.
مکارم شیرازی ادامه داد: در خصوص اعلام روز عید مهم ثابت شدن ماه است و اگر فرد خود به تنهایی یا عدهای بگویند که ماه را دیدند کفایت میکند و نیازی به نظر مرجع تقلید نیست.
اگر وهابیت بود امروز بیشتر دنیا مسلمان بودند
وی در ادامه با اشاره به طرح یک کشیش مسیحی آمریکایی مبنی بر به اتش کشیدن قرآنها در روز 11 سپتامبر افزود: این کشیش نادان آمریکایی اعلام کرده است که قصد دارند در روز شنبه 11 سپتامبر قرآنها را بسوزانند که تمام کلیساهای دنیا بر علیه این کشیش مسیحی موضع گرفتند و کار وی را احمقانه دانستند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه این کشیش فردی دیوانه است افزود: داستان 11 سپتامبر را عدهای از وهابیون بوجود آوردند که ما انها را از مسلمانان نمیدانیم حال باید از انها پرسید که چرا این اعمال را به همه مسلمانان نسبت میدهند.
این استاد درس خارج فقه حوزه با بیان اینکه اسلام مخالف ترور بر علیه چه مسلمان و چه غیر مسلمان است اظهار داشت: اگر در منطقه این عامل وهابیت پا نگرفته بود امروز اکثر مردم دنیا مسلمان بودند.
اگر قرآن را به آتش بکشند ما همچنان به موسی و عیسی (ع) احترام می گذاریم
آیت الله مکارم در ادامه اظهار داشت: اگر آنها قرآن ما را به آتش بکشند ما همچنان به حضرت موسی و عیسی(ع) احترام میگذاریم.
استاد برجسته حوزه اضافه کرد: با وجود اینکه تحریفاتی در انجیل و تورات ایجاد شده است ولی ما هرگز اجازه نمیدهیم هیچ کتابی سوزانده شود و به انبیای الهی بیاحترامی شود.
وی عنوان کرد: شما قرآنهای ما را به آتش بکشید در عوض ما هم به حضرت موسی و عیسی(ع) و کتب آسمانی احترام میگذاریم آنوقت دنیا قضاوت کند که حق و منطق از آن کیست.
حفظ اعتقادات در محیط آلوده مهم است
این استاد درس خارج فقه حوزه با بیان اینکه زندگی در محیطی که همه مسلمان هستند کار چندان مشکل نسیت افزود: مهم آن است که انسان در یک محیط آلوده و ناسالم مبانی اعتقادی و اخلاقی خود را حفظ کند.
مکارم شیرازی در ادامه ادامه سخنان خودعنوان کرد: تنها سه نفر بودند که در مسیر حق تنها بودند ولی مسیر هدایت را رها نکردند و کافر نشدند که یکی از آنها مومن آل یاسین، دیگر مومن آل فرعون و آخری نیز حضرت علی(ع) بود.
وی با اشاره به تفسیر آیهای از سوره غافر در خصوص مومن آل فرعون اظهار داشت: این مرد کسی بود که با استدلال جلوی کشته شدن حضرت موسی را گرفت و انها را ترساند و به مخالفان گفت اگر حضرت موسی راست بگوید و عذاب الهی نازل شود آنوقت چه کنیم.
این مرجع تقلید افزود: فرعون گفت مطلب همان است که من میگویم و راه من حق است و گوش به حرف موسی ندهید ولی از کشتن موسی صرفه نظر کرد.
وی با بیان اینکه شعر "خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو " اشتباه است افزود: این مرد به تنهایی با ایمان خود با پیامهای متفاوت مردم را روشن کرد تا از سرگذشت پیشینیان عبرت بگیرند تا همانند آنها دچار هلاکت نشوند.
وی با بیان اینکه جوانانی که برای تحصیل به خارج از کشور سفر میکنند نباید احساس تنهایی داشته باشند افزود: در این جوامع همرنگ جماعت شدن مایه رسوایی است و تنها ماندن در مسیر حق یک افتخار است مانند حضرت علی(ع) که در مسیر حق تنها بود.
مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه 214 سوره شعرا اظهار داشت: در این آیه خداوند به پیامبر دستور داد تا دعوت خود را آشکارا به سران قریش اعلام و اسلام را برای انها بازگو کند.
این استاد درس خارج فقه حوزه اضافه کرد: پیامبر سران قریش را دعوت کرد و به آنها گفت بزرگان قوم من، من از طرف خداوند مأمور شدم تا بتها را بشکنم، و شما را به سوی خداوند یکتا دعوت کنیم و نور ایمان و اسلام را در بین شما بپاشم.
وی افزود: پیامبر در این دیدار فرمود هر شخصی به من ایمان بیاورد در آینده وزیر و جانشین من خواهد بود که علی(ع) در سن 12 سالگی اولین نفر بود که اعلام بیعت و وفاداری کرد.
آیت الله مکارم با بیان اینکه پیامبر، حضرت علی(ع) را به عنوان وصی و جانشین خود به جمعیت معرفی کرد افزود: روزی که پیامبر با ده هزار سرباز به سمت مکه حرکت کرد، علی(ع) بر روی شانههای پیامبر(ص) قرار گرفت و تمام بتها را شکست آن روز بود که مردم به معنی حرف پیامبر پیبردند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در این یک ماه بواسطه روزه به خداوند نزدیکتر و قلب ما پاکتر و نامه اعمال ما از گناهان شسته شده است افزود: باید این روحانیتی که در وجود ما پدیدار شده است را با رعایت تقوا تا ماه رمضان سال بعد حفظ کنیم.
نظر شما