حجت الاسلام مظفر صدیقی فرد در گفتگو با خبرنگار در مشهد در باب جنبه های روانشناختی ماه مبارک رمضان گفت: روزه ماه رمضان بر برخی ها بدلیل خاطرات تلخ عذاب آور است و به بهانه هایی از زیر بار روزه گرفتن طفره می روند و برخی در تضاد با این افراد با روزه گرفتن سرمست عشق خدایی می شوند و نکته مهم این است که پشتوانه روزه گرفتن ایمان و اعتقاد است.
صدیقی فرد تصریح کرد: روزه دار با انجام این فریضه و تغییرات فیزیولوژی در بدن خود ذائقه ها و احساسات خود را تقویت می کند و روزه فرد روزه دار را از بی حسی و یکنواختی خوردن و آشامیدن جدا و به او فرصت بازسازی روحی و جسمی می دهد.
وی با توصیف ماه مبارک رمضان و نگاه ائمه اطهار به این ماه اظهارداشت: امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه از رمضان به شهر الصیام " ماه خودداری" یاد کرده واین یعنی فرد خودداری کند از کارهای معین با نیت از طلوع فجر تا غروب خورشید.
صدیقی فرد افزود: امام سجاد (ع) در هنگام ورود به ماه رمضان در دعای خویش این ماه را "شهر القیام" نامیدند و از خداوند عزوجل در پایان این ماه می خواهند که توفیق قیام در ماه رمضان آینده را به ایشان عنایت کند.
این کارشناس مسائل دینی گفت: "شهر السلام" و "شهر التوبه" از دیگر نامهای رمضان است و پیامبر اکرم (ص) در روایتی می فرمایند:خداوند در اول رمضان بهشت را برای روزه داران آماده می کنند و دربهای جهنم را می بندند و شیاطین را بر بند می کنند تا ایمان و روزه مومنین را فاسد نکنند .
صدیقی فرد خاطر نشان کرد: زیبایی عبادات خالصانه هر مومن در عید فطر تجلی پیدا می کند ومؤمنین بر سبک و صیاق ائمه باید در پایان این ماه و در عید فطر از خداوند بخواهند توفیق عبادت در رمضان آینده را به آنها بدهد و اگر فرصت زندگانی نیست در این عید اعمال رمضانی بنده خود را بپذیرد و از گناهان او درگذرد.
وی در پایان با اشاره به نماز عید سعید فطرافزود: برگزاری نماز عید فطر نشان از همبستگی امت اسلام است که زیبایی عبادت الله را به تمام دنیا نشان می دهند.
عید سعید فطردراولین روز ماه شوال واقع است و امت محمد (ص) به پاسداشت یک ماه عبادت و روزه داری در این روز عیدی خود را که همانا بخشش گناهان است می گیرند و خداوند را شکر می کنند.
نظر شما