۲۳ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۴۰

نگارش "دایره المعارف انقلاب اسلامی" به 80 مقاله پایانی رسید

نگارش "دایره المعارف انقلاب اسلامی" به 80 مقاله پایانی رسید

با نگارش 80 مقاله باقیمانده از جلد سوم "دایره المعارف انقلاب اسلامی" این مجموعه سه جلدی به پایان خواهد رسید و با ویرایش و تکمیل عکس ها، این جلد تا یک سال دیگر منتشر می شود.

میرزاباقر علیان‌نژاد مسئول واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی حوزه هنری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روند تدوین جلد سوم و پایانی "دایره المعارف انقلاب اسلامی" گفت: در جلد سوم نیز مانند جلد دوم بالغ بر 260 مقاله درج خواهد شد که کار نگارش 80 مقاله آن باقی مانده و نویسندگان مختلف در حال تدوین این مقالات هستند.

وی ادامه داد: روند تدوین دایره المعارف اینگونه است که ابتدا مقالات نوشته و سپس در شورایی تصویب می شود . اگر مقاله ‌ای نیاز به تغییر داشت به نویسنده بازگردانده می شود و پس از تغییر و تصویب به جمع مقالات نهایی می پیوندد تا اینکه پس از تمام شدن نگارش همه مقالات کار ویرایش نهایی انجام گیرد.
 
این نویسنده که مسئولیت نظارت کلی بر تدوین این دایره المعارف و همچنین نگارش برخی مقالات آن را برعهده دارد، بیان کرد: در فاصله ای که تمام مقالات نوشته می شود این امکان وجود دارد که درباره یک موضوع اگر اطلاعاتی اضافه شد به مقالات آماده اضافه شود به همین دلیل هم ویرایش مقالات در طول کار انجام نمی گیرد بلکه در پایان کار است.
 
علیان نژاد افزود: کار نگارش 80 مقاله باقیمانده از جلد سوم تا پایان سال طول می کشد و ویراستاری، مقابله با متن دستنویس، تهیه عکس ها و به روز کردن موردی مقالات نیز پس از آن انجام می گیرد و طبق این برنامه جلد پایانی تا یک سال دیگر به دست چاپ سپرده می شود.
 
وی برخی نویسندگان که در جلد دوم و سوم دایره المعارف انقلاب اسلامی مقاله دارند اینگونه معرفی کرد: سیدمحمد صادق فیض، هدایت الله بهبودی، محسن غنی یاری، محمد کریمی، علی حسینی احمدی و اینجانب از جمله افرادی هستیم که تعداد بیشتری از مقالات مجموعه را نوشته ایم.
 
مسئول واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی حوزه هنری اضافه کرد: "دایره المعارف انقلاب اسلامی" که به همت واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی حوزه هنری گردآوری می شود حاصل تلاش گروه دایره‎المعارف انقلاب اسلامی است که در سال 1379 در قالب شورای عالی دایره‎المعارف انقلاب اسلامی و با هدف آشنایی جوانان و نوجوانان با مفاهیم، شخصیتها و حوادث انقلاب، تشکیل شد. این گروه در ادامه مسیر تلاش خود برای تدوین این دایره المعارف سه جلدی حدود 870 مدخل را برای نگارش دایره‌المعارف انتخاب کرد.
 
علیان نژاد توضیح داد: در جلد نخست این دایره المعارف، مدخلها از حرف الف تا ث را پوشش داده که از کلمه آبادان شروع می‌شود و به نام زنده یاد بانو خدیجه ثقفی همسر امام خمینی(ره) می‌رسد. همچنین جلد دوم این مجموعه که به تازگی منتشر شده است از حرف ج تا ش را شامل می‌شود. در این جلد 252 مقاله از 28 نویسنده همراه با 260 عکس به صورت رنگی، در 406 صفحه و در قطع رحلی منتشر شده که برخی از این عکسها تاکنون دیده نشده اند.
 
وی در پایان برخی منابع مورد استفاده برای تدوین مجموعه را اینگونه نام برد: در جمع‌آوری اطلاعات خود از آرشیو کتابخانه ملی ایران، کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ‌کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران (حوزه هنری)، کتابخانه جنگ (حوزه هنری)، بنیاد شهید انقلاب اسلامی، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، سازمان بهشت‌زهرا و ... استفاده کرده ایم.
کد خبر 1150913

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha