محمدعلی یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عدم وجود استاندارد مشخص برای فلزات سنگین در کشور افزود: در ایران استاندارد برای فلزات سنگین وجود ندارد و این درحالی است که خیلی از میوه ها و سبزیها دارای فلزات سنگین هستند.
وی همچنین با اعلام اینکه حد مجاز آرسنیک در ایران مشخص نیست بر لزوم تعیین حد مجاز و استاندارد برای آرسنیک در کشور تاکید کرد.
مدیرکل استاندار گیلان گفت: خیلی از کشورها امروز دارای استاندارد فلزات سنگین هستند و در صورت تصویب میزان استاندارد فلزات سنگین در کمیته ملی، برنج های وارداتی و داخلی از نظر میزان آرسنیک و فلزات سنگین توسط موسسه استاندارد اندازه گیری خواهند شد که در این زمینه یک استاندارد مشخص براساس استانداردهای جهانی در حال تعریف است.
وی در خصوص استاندارد بسته بندی کالاهای تولیدی در استان اظهار داشت: برخی از واحدهای بسته بندی بزرگ استان با برند های خاص وارد بازار می شوند.
یوسفی همچنین در زمینه بسته بندی برنج نیز خاطر نشان کرد: تنها یک واحد بسته بندی استاندارد در استان وجود دارد که این واحد نیز به دلیل شرایط نامطلوب بازار٬ تمایل به بسته بندی به سبک و سیاق گذشته را دارد چراکه کار برمبنای استاندارد برای آن بازده اقتصادی ندارد از اینرو این واحد تصمیم گرفته همانند سایر واحدها فعالیت کند، پیامد این موضوع هم مشوش شدن بازار و غش در معامله است.
وی درادامه به استاندارد بودن ترازوها اشاره کرد و افزود: ترازوهای عقربه ای که معمولا توسط بازاریان در میادین و کنار جاده ها استفاده می شوند، مصداق کم فروشی تلقی می شوند.
مدیرکل استاندارد گیلان با بیان اینکه ترازوهای که استاندارد هستند، پروانه و یا برچسب استاندارد دارند، یاد آورشد: موسسه استاندارد در راستای خصوصی سازی ساخت ترازوهای استاندارد را به چند شرکت واگذار کرده که هریک از این شرکتها دارای چندین کارشناس هستند از اینرو مغازه های که ترازوهای آنها دارای برچسب یا پروانه استاندارد نیست مصداق کم فروشی محسوب می شوند.
نظر شما