به گزارش خبرگزاری مهر، با پایان یافتن تدریجی برنامه های شاتل، ناسا و تعدادی از شرکتهای تجاری در حال ساخت و تکمیل نسل جدیدی از فناوری راکتی هستند که می تواند راکتهای جدید فضایی را به فضا پرتاب کند. اما در عین حال ناسا تایید کرده راکتها تنها راه و بهترین راه برای رسیدن به فضا نیست.
مهندسان آژانس فضایی آمریکا در مرکز فضایی کندی در فلوریدا در حال مطالعه بر روی شیوه ها و روشهای جدید پرتاب هستند که می تواند با کمک خط ریل سلاح های ریلی عظیم فضاپیماها را به میان کهکشانها پرتاب کرده و یا فضاپیماها را بر روی جت ماورا صوت احتراقی پرسرعتی در میان لایه های بالای اتمسفر ببرد.
یکی از ویژگی های اصلی پروازهای فضایی پرهزینه بودن آنها است. از این رو نقلیه های پرتاب و پروازی که قابل استفاده دوباره باشند در پایین نگاه داشتن هزینه ها نقشی کلیدی به عهده دارند. یکی از روشهای استفاده دوباره از نقلیه های فضایی، حمل کردن فضاپیما بر روی یک جت ماورا صوت احتراقی به بالاتر از محدوده اتمسفر زمین است. این جتها تجهیزاتی پرسرعت هستند که به صورت نظری سرعت آنها بیش از چهاربرابر پرسرعت ترین موتور جت کنونی است.
در این شیوه یک نقلیه فضایی، فضا پیما یا یک ماهواره، بر پشت رمجت ماورا صوت احتراقی قرار گرفته و به ارتفاعات بالایی از اتمسفر زمین انتقال داده می شوند، پس از آن فضاپیما یا ماهواره ای که بر پشت جت قرار گرفته با کمک مرحله دوم پرتاب راکتی، از روی جت به بالا پرتاب شده و بدون صرف مقادیر زیادی سوخت در فضا قرار می گیرد.
اما اینکه ناسا چگونه قصد دارد جت ماورا صوت خود را به سرعتی بالاتر از سرعت صوت برساند پاسخی جالب توجه دارد. این سازمان در نظر دارد خط ریلی را در مرکز فضایی کندی راه اندازی کند که با استفاده از میدان مغناطیسی و یا احتراق گازی و یا حتی شناور شدن مغناطیسی، جت را بدون صرف مقادیر عظیمی سوخت شیمیایی برای احتراق راکتها، به سرعتی بالاتر از صوت برساند. زمانی که جت به سرعت کافی دست پیدا کرد موتور جت فعال شده و آن را در میان فضا حرکت خواهد داد.
در حال حاضر راکتها نقلیه های رسمی و ثابت ناسا هستند و از این رو نمی توان به این زودی ها در انتظار دیدن پروازهای فراصوتی به مرز فضا بود. اما این تکنولوژی ها هم اکنون در شکلهایی ابتدایی وجود داشته و یا در دست ساختند.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، ناسا و دارپا برای سالها است که مشغول مطالعه بر روی رمجتهای فراصوتی احتراقی هستند و دانش فراوانی را برای ساخت آن به دست آورده اند و از آنجایی که ریلهای سلاحهای ریلی در حدود یک قرن قدمت دارند می توان گفت تمامی تکنولوژی های مورد نیاز برای ساخت این شیوه وجود داشته و تنها نیازمند بهبود و تغییر هستند.
نظر شما