به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست با اشاره به اقدام موهن اقلیت تابع منافع استکبار و صهیونیسم بینالملل که در صدد ایجاد تفرقه و تزلزل در میان طرفداران و پیروان ادیان الهی هستند، گفت: اقدام موهن اخیر در هتک حرمت مصحف شریف یک اقدام از پیش طراحی شده و در مسیر مجموعه فعالیتهای هدفمند استکباری در جهت برهم زدن صلح و آشتی پیروان ادیان الهی است.
مصطفوی: رهبران ادیان الهی همزیستی و مودت را مورد توجه قرار دهند
مشاور رئیسجمهور در ادامه به شیوع خلع معنویت و ارزشهای اخلاقی در جوامع انسانی و بهرهبرداریهای سیاسی استعمارگران از این فرایند اشاره کرد و افزود: رهبران ادیان الهی در این برهه بسیار حساس جهت ایجاد همزیستی و مودت پیروان ادیان الهی و توحیدی نقش بسیار مهمی بر عهده دارند.
دکتر مصطفوی همچنین با اشاره به توانمندیها و قابلیتهای جمهوری اسلامی ایران در اجرای طرح گفتگوی ادیان، پرداختن به موضوع گفتگوی دینی را عامل مهمی در رشد و تعالی جوامع دینی و ارزشهای الهی خواند و تکیه بر مشترکات بیشمار ادیان را عامل اصلی وحدت و همدلی میان پیروان ادیان الهی ذکرکرد.
پاتریاک مارنخای چهارم رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری با محکومیت اهانت اخیر مسیحینماهای بازیچه دست قدرتهای جبار، نوع دوستی و احترام به پیروان دیگر ادیان الهی را از تعالیم اصلی مسحیت عنوان کرد و گفت: کشیش مسبب آتش زدن قرآن را یک مسیحی نمیدانیم.
رهبر جهانی آشوریان شرق افزود: سوزاندن قرآن کریم و گفته کشیش آمریکایی مبنی بر سوزاندن قرآن ما را با تمام وجود متأثر کرد. اگرچه او در ظاهر یک مسیحی است، ولی ما او را مسیحی نمیدانیم زیرا در مسیحیت هرگز چنین حرکتی انجام نمیشود.
پاتریاک مارنخای: کسی که قانون خدا را نشناسد از نظر ما مطرود است
وی گفت: فردی که قانون خدا را نشناسد، از نظر ما مطرود شده است و در شمار آدمیان نیست.
پاتریاک مارنخای چهارم رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری در ادامه گفت: ما در خاورمیانه زندگی مسالمتآمیزی داشتهایم و امیدوارم این زندگی مسالمتآمیز ادامه پیدا کند. به ویژه باید بگویم مسیحیان در ایران همواره زندگی بسیار مسالمتآمیز و خوبی در کنار برادران مسلمان خود داشتهاند.
وی افزود: در تمام مدتی که جمهوری اسلامی ایران برپا شده است، هرگز نشنیدم یک مسیحی مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشد، بطور طبیعی هر مجرمی باید پاسخگوی جرم و عمل خود باشد و یک ضرب المثلی هست که میگوید «اگر نمی خواهی از حکومت بترسی به قانون احترام بگذار»؛ مطمئنم کسی که به قانون احترام بگذارد چه مسلمان باشد، چه کلیمی، چه مسیحی و چه زرتشتی، در آسودگی زندگی خواهد کرد.
وی همچنین به ارائه تاریخچه مختصری از کلیسای شرق آشوری پرداخت و تأکید کرد: عیسی به ما آموخته همان طور که خود را دوست داریم دیگران را هم به همان اندازه دوست داشته باشیم. خدا این توانایی را به ما داده که در راه پیشرفت مردم خدمت کنیم تا آنها با خوشحالی به خدا نزدیک شوند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به رشد بیشتر ارتباطات عالمانه و معنوی بین عالمان ادیان مختلف در اثر چنین نشستهایی، افزود: تقویت این نوع ارتباطات بطور قطع سبب میشود زمینههای نفوذ شیاطین و ایجاد انحراف در جریان تعالی بشریت محدودتر شود.
حجتالاسلام محمد مسجد جامعی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در واتیکان که موضوع بحث خود را به «نقش ادیان در ایجاد صلح» اختصاص داده بود، با بیان اینکه کلیساهای آشوری و کلدانی در گذشته با عنوان «کلیسای پارسی» معروف بودهاند، گفت: بسیاری از دانشمندان عصر ساسانی در جندی شاپور و مترجمان متون سریانی و یونانی به عربی مربوط به کلیسای پارس بودهاند.
مسجد جامعی: در دوران توحش هم چنین بیحرمتی صورت نشده است
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در واتیکان افزود: در این دنیا برای کم کردن مشکلات باید عقاید ریشهدار و اصیل نزد هر گروه، امت و ملت به رسمیت شناخته شوند و این امر برای عالمان دینی ضروریتر است.
وی گفت: اکنون از هر دیدگاهی، دینی، اجتماعی، سیاسی و صلح و انسان دوستی معنا ندارد که یک عالم دینی به مقدسترین آرمان دین دیگر توهین کند. حتی در دوران توحش هم این عمل انجام نشده است. ما در دنیایی که زندگی می کنیم الزاماتی داریم و وظیفه عالمان دینی این است که جلوی کسانی را که در صدد انجام چنین اعمالی هستند بگیرند.
کشیش پولوس بنیامین سخنران دیگر این مراسم نیز اظهار داشت: ما پیروان ادیان توحیدی خوب می دانیم که ادیان الهی همواره منادیان و مبشران صلح و دوستی بوده و خداوند متعال پیامبران را مبعوث داشته تا کینه و کدورت را از میان ما آدمیان بردارند تا ما را برادران هم قرار دهند. زیرا ما پیش از اینکه پیرو دین خاصی باشیم در آفرینش برابریم و نژاد و فرهنگ و زبان نمیتواند دلیلی برای برتری بر دیگری باشد. ارتباطات و گفتمان، نتیجه شناخت خدا، به عنوان آفریدگار مطلق است.
کشیش پولوس بنیامین تأکید کرد: گفتمان را در چند محور می توان بحث و بررسی کرد: اول خانواده است، خانواه را باید به عنوان کوچکترین اجتماع انسانی مد نظر قرار داده و روح همکاری و شناخت حقیقت را از همان روزهای نخست به فرزندان آموخت. انسان در خانواده متولد میشود، در خانه الفبای زندگی را میآموزد و در خانواده قالب شخصیت او شکل میگیرد. پس اگر بتوانیم خانواده را اخلاقی و معتقد سازیم بدون شک کوچکترین واحد ساخت اجتماع را ساختهایم.
کشیش پولوس بنیامین: ادیان الهی همواره مبشران و منادیان صلح و دوستی بوده اند
وی مورد بعدی را جامعه دانست و گفت: جامعه ترکیبی است از انسانها با سلائق، ایدهها و علایق مختلف اما با هماهنگی و همگونی خاص، روح همکاری در جامعه به برخورد افراد آن جامعه بستگی دارد.
وی گفت: بدون شک انبیای الهی مأموریت داشتهاند جهان را محلی برای برقراری صلح و سلامتی انسان بنا کنند. پیامبران الهی، این منادیان حقیقت طلب همواره به پیروان خود آموختهاند تا یکدیگر را دوست بدارند و در کمال آرامش در کنار هم زندگی کنند. در طول 14 قرن که از بعثت پیامبر اعظم میگذرد تا امروز، روح اخوت، برابری و احترام متقابل در میان مسیحیان ایرانی و برادران مسلمان خود به وضوح دیده میشود.
کشیش پولوس بنیامین یادآور شد: امروز در کشورهایی چون آمریکا شاهد اعمالی هستیم غیر انسانی، غیر اخلاقی و نابخردانه که قصد دارند این روابط حسنه را تحت الشعاع اعمال شیطانی خود قرار دهند. آنان می خواهند به نام دین بذر نفاق را بکارند. ما معتقدین به خدا، عمل کشیشنمای آمریکایی و همه همفکران او را محکوم نموده و در این اقدام از قبل مصممتر خواهیم بود .
یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این نشست، تأکید کرد: تری جونز که اسم خود را کشیش گذاشته است هیچ کدام از سفارشات عیسی(ع) را عملی نکرد و این اعتقاد را ندارد که ایشان چه فرموده و او چطور باید برادر خود را دوست داشته باشد. او باید بداند، ما در ایران زندگی میکنیم و 1400 سال با برادران و خواهران مسلمان خود در صلح و آرامش و امنیت زندگی کردهایم؛ ما در نظام جمهوری اسلامی بیش از 31 سال برادرانه و با صمیمیت زندگی کردهایم.
بت کلیا: ایران تنها کشوری است که 5 اصل قانون اساسی آنها به اقلیتها اختصاص دارد
وی افزود: تری جونزها و صهیونیستها باید بدانند که ایران اسلامی تنها کشوری است که در قانون اساسی خود 5 اصل را مختص اقلیتها نوشته است. اگر او اینها را درک می کرد کاری نمیکرد که باعث رنجش نه تنها یکونیم میلیارد مسلمان که تمام جهانیان شود. ما حرکت او را محکوم میکنیم و از خداوند میخواهیم خود، درسی به این فرد بدهد. من اعلام میکنم که ما از این حرکتها نفرت داریم و از شما خواهران و برادران مسلمان جدا نیستیم و با شما همدردیم.
آیتالله محمدعلی تسخیری دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی نیز در پایان این نشست گفت: هر چه میشنویم به یاد قرآن میافتیم که میفرماید همه انبیا دو منطق داشتند: منطق اول ساختن جامعه ایمانی و ارتباط با الله و منطق دوم، مبارزه با طاغوت، طاغوتها و طاغوتیان و هر آنچه از حد گذشته است.
این نشست شب گذشته (سه شنبه 23 شهریور) در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
نظر شما