به گزارش خبرگزاری مهر، سید موسی مهدی زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری در پایانه نامه خود تغییرات عوامل خطر بیماریهای قلب و عروق در نوبتهای مختلف کاری در پرسنل بخشهای ویژه بیمارستانی را مورد بررسی قرار داه است که نشان می دهد پارامترهای خونی موثر در بروز بیماریهای قلب و عروق در پرستاران با نوبت کاری چرخشی نسبت به گروه ثابت بیشتر است.
همچنین میزان فشارخون دیاستول در پرستارانی با نوبت کاری چرخشی بیش از پرستاران با شیفت کاری ثابت هستند.
بر پایه نتایج این پایان نامه، سطح اضطراب در بین نوبتهای کاری یکسان نیست و بین دو گروه، تغییرات معنیداری وجود دارد سطح اضطراب افراد با نوبت کار چرخشی بیش از گروه صبح ثابت است.
بر اساس یافته های این پژوهش، نوبت کاری چرخشی و کار در ساعات غیرمتعارف سبب ایجاد تغییرات در عوامل خطر در بروز بیماریهای قلب و عروق میشود از اینرو افراد مستعد نباید در چنین شیفتهایی کار کنند.
این پژوهشگر به سازمانها و موسساتی که به صورت سیستم نوبت کاری اداره میشوند توصیه کرد افرادی که توانایی تحمل نوبت کاری چرخشی را ندارند شناسایی و از نوبت کاری چرخشی معاف شوند. همچنین پرسنل با نوبت کاری چرخشی باید به طور منظم از نظر عوامل خطر بیماریهای قلب و عروق کنترل و چک شوند تا در صورت بروز به سرعت تشخیص داده شوند.
نظر شما