به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه خبرگزاري « مهر» ، مركز مطالعات فرهنگ و انديشه ديني وابسته به دانشگاه تربيت مدرس در راستاي فعاليت هاي فرهنگي خود اقدام به برپايي همايشي در نسبت ميان عرفان و تجربه ديني، و گفت وگوي اديان نموده است . برخي از موضوعات اين كنفرانس عبارتند از : عرفان و مناسبات ديني، عرفان و وحدت متعاليه اديان، عرفان و مطالعات گزارش تجربه عرفاني در سنتهاي مختلف ديني .
تجربه ديني از جمله مسائلي است كه در نيمه دوم سده نوزدهم و نيمه نخست سده بيستم در اروپا مطرح شده ، و ديري نپاييد كه در كانون مباحث فلسفه دين، روانشناسي دين، پديدارشناسي دين و معرفت شناسي جاي گرفت و هر يك ازاين شاخه هاي علمي با روش هاي مختلف به بحث درباره اين مسئله پرداخته اند . در كشور ما نيز پس ازانتشار مقاله « بسط تجربه نبوي» ، به اين موضوع توجه فراواني شده و تا كنون كتاب هايي همچون « مفهوم امر قدسي» / رودولف اوتو/ ترجمه : همايون همتي،« تجربه ديني و مكاشفات عرفاني» / محمد تقي فعالي، « عرفان و فلسفه»/ استيس/ ترجمه : بهاء الدين خرمشاهي، « تجربه ديني» / مايلز/ ترجمه : جابر اكبري، شماره 23و24 فصلنامه « نقد ونظر» با موضوع تجربه ديني ، و تجربه ديني / پرادفوت / ترجمه : عباس يزداني به زبان فارسي ترجمه و منتشر شده است .
اين همايش پيش از اين قرار بود در خرداد ماه سال 83 برگزار شود كه به علت برخي مشكلات ، برگزاري آن به بيست ويكم مهر ماه 83 موكول شده است .
نظر شما