محمد حسین سرورالدین در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: طبق مقررات ثبت نام، قبولی داوطلبی که معدل خود را مغایر با معدل واقعی اش اعلام کرده است لغو می شود لذا سازمان سنجش باید از افرادی که معدل غیر واقعی اعلام کرده اند عذرخواهی کند اما از کمیسیون موارد خاص خواهش کردیم خواسته افرادی که درخواست تجدید نظر می کنند را با نظر مساعد بررسی کند.
رئیس سازمان سنجش که ترکیب کمیسیون موارد خاص را متشکل از نمایندگان شورای عالی قضایی، وزارت بهداشت، دیوان عدالت اداری و سازمان سنجش معرفی کرد افزود: دانشگاهها موظف شدند بلافاصله پس از انجام ثبت نام ضمن اینکه از ثبت نام افرادی که مغایرت معدل دارند جلوگیری بعمل می آورند فهرست اسامی آنها را به سازمان سنجش ارسال کنند.
وی با بیان اینکه درخواست تجدید نظر برای افرادی که معدل غیر واقعی ارائه کرده اند ظرف یک ماه بررسی می شود به مهر گفت: حداکثر ارفاق به داوطلبانی که معدل غیر واقعی اعلام کرده اند این است که بررسی شود با معدل اصلی اش در چه رشته و دانشگاهی قبول می شوند.
سرورالدین از شناسایی 800 پذیرفته شده کنکور به هنگام ثبت نام پذیرفته شدگان سال گذشته خبر داد که معدل غیرواقعی اعلام کرده بودند و به مهر گفت: امسال این افراد دسته بندی می شوند و میزان مغایرت معدل مورد ارزیابی قرار می گیرد. به این ترتیب ابتدا معدل واقعی داوطلب دخالت داده می شود تا مشاهده شود که آیا بر اساس معدل واقعی باز هم در رشته ای که بر اساس معدل غیر واقعی قبول شده است پذیرفته می شود یا خیر. اگر پذیرفته نمی شود رشته بعدی که احیانا قبول شده را مشخص می کنند.
وی درباره رویه کمیسیون موارد خاص نیز به مهر گفت: کمیسیون موارد خاص ممکن است به عده ای اجازه تحصیل ندهد و تشخیص دهد که در اعلام معدلش به صورت اظهر من الشمس دروغ گفته و حق دیگری را ضایع کرده است. به عنوان مثال اگر معدل واقعی داوطلبی 15 باشد اما 18 اعلام کرده باشد اختلاف زیاد است و اگر این حرکت را انجام نمی داد و راستش را می گفت یک نفر دیگر می توانست جای وی قبول شود. محال است داوطلبی به طور سهوی سه نمره در معدلش اشتباه کند.
رئیس سازمان سنجش افزود: کمیسیون درباره برخی به این نتیجه می رسد که هول شده اند. به عنوان نمونه معدل واقعی اش 15/68 بوده اما 86/15 اعلام کرده است. در این موارد اگر کمیسیون به این نتیجه برسد که اشتباه غیر عمدی بوده است مساعدت می کند.
وی با یادآوری اینکه دانشگاهها در سالهای گذشته از پذیرفته شدگانی که مغایرت معدل داشته اند ثبت نام مشروط بعمل می آورده است، گفت: یعنی از آنها ثبت نام غیر رسمی بعمل می آوردند تا این داوطلب اگر موفق به اخذ مجوز از سازمان سنجش می شد ثبت نامش قطعی شود. گاهی مشاهده می شد سه یا چهار نیمسال از ثبت نام مشروط یک فرد می گذشت و در این مدت در کلاسهای درس نیز حاضر می شد اما پس از این همه مدت به وی ابلاغ می شد که مجاز به ادامه تحصیل نیست.
نظر شما