به گزارش خبرگزاري "مهر" دبير همايش بين المللي سيمان با اعلام اين مطلب افزود: با عنايت به افزايش متوسط 10 درصدي مصرف سيمان در هر سال ميزان توليد سيمان در كشور حداكثر حجم توليد سيمان كشور بايد تا سال 1400 دو برابر شود كه اين امر نيازمند ايجاد 3 ميليون تن ظرفيت توليد سيمان در هر سال است و براي رسيدن به اين رقم بايد سالانه دو كارخانه 3500 تني در كشور احداث شود.
وي با اشاره به اينكه در مقطع كنوني ميزان توليد سيمان در كشور 32 ميليون تن در سال است گفت در حال حاضر حدود 13 درصد توليد سيمان كشور در مجموعه واحدهاي سيمان تهران صورت مي گيرد.
دبير همايش بين المللي سيمان با بيان اينكه در حال حاضر 70 درصد تجهيزات مورد نياز صنعت سيمان كشور در كشورمان ساخته مي شود گفت: در حالي كه امكان صادرات سيمان به كشورهاي آسياي ميانه، خليج فارس و افغانستان و عراق وجود دارد متاسفانه به علت نياز فراوان داخل و محدوديت ميزان توليدات در مقوله صادرات موفق به جوابگويي نيستيم.
مهندس اميني يكتا با اشاره به اينكه در حال حاضر روزانه 100هزار تن سيمان در كشور توليد مي شود گفت: به دليل نياز بالاي كشور 5/1 ميليون تن واردات پيش بيني شده كه قيمت اين سيمان وارداتي 2 تا 5/2 برابر قيمت سيمان داخل عرضه مي شود و براي جلوگيري از تشديد كمبود سيمان در سال آينده عنايت ويژه به اين بخش ضروري به نظر مي رسد و با توجه به وجود مواد اوليه و انرژي ارزان در كشور و نيروي كار متخصص بايد ظرفيت توليد را تا حد صادرات سيمان افزايش دهيم.
وي با اعلام اينكه در حال حاضر 20 پروژه سيمان از مرحله مطالعه تا اجرا كه بعضا با پيشرفت كار 60 درصدي در دست اجراهستند گفت اين پروژه ها از سال 84 به بعد به مرحله توليد مي رسند و نزديك به همين تعداد كارخانه نيز در صدد آغاز فعاليت احداث هستند.
دبير همايش بين المللي سيمان ، نقش سيمان در صنعت را همانند نقش گندم در بخش كشاورزي دانست و افزود هم اكنون صنعت سيمان كشور از لحاظ طراحي، مهندسي، نصب، راه اندازي و آموزش به 100 درصد خودكفايي رسيده است و در زمينه ساخت تجهيزات نيز 70 درصد كار از سوي متخصصان و كارشناسان داخلي انجام مي شود.
همايش بين المللي سيمان12 و 13 مهرماه 83 با حضور صدها نفر از متخصصان داخلي و خارجي مركز همايشهاي بين المللي صدا و سيما برگزار مي شود.
نظر شما