۲۷ شهریور ۱۳۸۹، ۱۵:۴۱

بنایی:

اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش کشاورزی محقق نشده است

اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش کشاورزی محقق نشده است

قم - خبرگزاری مهر: نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش کشاورزی خواستار توجه در اجرای برنامه پنجم جهت جبران عقب‌ماندگی‌های بخش کشاورزی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام علی بنایی قبل از ظهر شنبه در دیدار با هیئت مدیره جدید سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قم با بیان اینکه اهداف برنامه چهارم توسعه در حوزه بخش کشاورزی محقق نشده و از رشد کمی برخوردار بوده است، تصریح کرد: با دقت‌های لازم در تصویب برنامه پنجم سعی شده است تا حد ممکن این نقیصه با کار و تلاش بیشتر جبران شود و لزوماً باید شاهد رشد 13 تا 14 درصدی در این عرصه باشیم تا عقب ماندگی‌ها جبران شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه پنجم توسعه از ابتدای سال 1390 به اجرا در می‌آید، افزود: در این برنامه به جذب سرمایه‌گذاری جدید در بخش کشاورزی و تداوم آموزش حین خدمت به منظور ارتقای سطح بهره‌وری از محصولات کشاورزی منابع آبی و خاکی توجه خوبی شده و لازم است سازمان نظام مهندسی کشاورزی قم این موضوعات را به خوبی رصد کرده و از آن بهره برداری کند.

نماینده مردم قم در مجلس در بخش دیگر سخنان خود گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی در زمینه فعال سازی اصل 44 قانون اساسی و بخش خصوصی در کشاورزی نقش مهمی را بر عهده دارد که این سازمان در قم با جمعیتی بالغ بر هزار و 200 نفر و زیر پوشش داشتن 81 شرکت می‌تواند نقش به سزایی در اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در قم دشته باشد.

به پرورش آبزیان و کشت انواع غلات، زیتون و پرورش دام در قم توجه شود

نماینده مردم قم در خانه ملت یادآور شد: هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی کشاورزی قم باید بتواند به عنوان یک مغز فعال به طراحی آینده برای جویندگان شغل و سرمایه گذاران بخش کشاورزی عمل کند.

وی ادامه داد: این سازمان باید موانع را شناسایی کرده و سعی کند تسهیلات لازم و مشوق‌های ضروری را برای فعال سازی بخش خصوصی و تداوم آن دریافت کند.

بنایی با اشاره به مسئله انتقال آب از دشت ورامین به دشت مسیله گفت: این سازمان باید در این خصوص از طرح‌های ابتکاری و ماندگار برای آبادانی بهره‌برداری بهینه استفاده کند و پرورش آبزیان و کشت انواع غلات، زیتون و پرورش دام را در دستور کار قرار دهد.

نماینده مردم قم در خانه ملت تاکید کرد: در موضوع اشتغال، مهندسین کشاورزی باید به صدور خدمات مهندسی و ترویج کشاورزی به خارج از کشور نیز نظر داشت.

وی ادامه داد: در گذشته دفتر همکاری اقتصادی وزارت کشاورزی اقدامات خوبی را در زمینه انواع فنون کشاورزی در کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای منطقه نظیر پاکستان را در دستور کار خود داشت ولی متأسفانه هم اکنون این دفاتر تعطیل شده و تجارت ارزشمند  و گرانبهای آن و نیروی انسانی با انگیزه و با نشاط و متدین آن پراکنده شده است.

رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور نیازمند خلاقیت، پشتکار، کار و تلاش مضاعف است

حجت‌الاسلام بنایی خاطرنشان کرد: استفاده مجدد از این سرمایه‌ها و نیروی انسانی کارآمد هم برای اشتغال پایدار در کشور مؤثراست و هم برای حضور مؤثر در کشورهای هدف و بهره‌مندی از تسهیلات آن کشور مفید خواهد بود.

وی تأکید کرد: چه ایرادی دارد که جوانان با انگیزه قمی در این پروژه‌ها شرکت کرده و توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند؟

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: ما برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور نیازمند خلاقیت، پشتکار، کار و تلاش مضاعف هستیم و طبعاً هر کشوری که بتواند برای اقتصادی ساختن بخش کشاورزی و به حرکت در آوردن این موتور از سه مولفة بهره گیری مناسب از منابع انسانی و نیروی کار، استفاده بهینه از تکنولوژی روز و توجیه پذیر کردن سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار در بخش تولیدات کشاورزی بهره بگیرد، از شکوفایی اقتصادی و استقلال اقتصاد کشاورزی بهتر بهره‌مند خواهد شد.

وی تلاش برای افزایش ظرفیت‌های تعاونی‌ها و شرکت‌های مهندسی کشاورزی استان را ضروری دانست و بیان داشت: باید برای بهره‌مندی از تسهیلات بانکی و صندوق‌های کشاورزی و بیمه محصولات کشاورزی برنامه‌ریزی خوبی صورت گیرد تا مردم قم که در یک استان کم آب زندگی می‌کنند شاهد ارتقاء و بهره‌وری از منابع آب و خاک باشند. 

کد خبر 1153563

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha