۲۱ مهر ۱۳۸۹، ۸:۳۶

اختصاصی مهر /

جزئیات طرح تمام شماری بنگاه‌های زودبازده اعلام شد

جزئیات طرح تمام شماری بنگاه‌های زودبازده اعلام شد

جزئیات طرح تمام شماری بنگاه‌های زودبازده‌ای که بیش از 100 میلیون تومان تسهیلات گرفتند، اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزارت کار و امور اجتماعی نتایج کلی طرح تمام شماری بنگاه‌های کوچک زودبازده را که با همکاری برخی دستگاهه‌ا مانند استانداریها و مرکز آمار بر روی کلیه بنگاه‌هایی که بیش از 100میلیون تومان تسهیلات گرفته و یا قرارداد دریافت تسهیلات منعقد کرده بودند را اعلام کرد.

جزئیات عملکرد 460 هزار طرح زودبازده

براساس این گزارش، تا پایان 88، تعداد 160هزار و 710 طرح به میزان 17هزار و 198میلیارد تومان با بانکهای عامل قرارداد قطعی دریافت تسهیلات منعقد کردند، همچنین تعداد 149هزار و 324 طرح تسهیلات مورد نیاز خود را به میزان 15هزار و 52 میلیارد تومان به طور کامل دریافت کرده اند.

این گزارش می افزاید، از میان طرحهایی که تسهیلات کامل دریافت کردند صرفا تعداد 4 هزار و 48 طرح اجرا نشده که به لحاظ تعداد 2.71 درصد و به لحاظ مبلغ تسهیلات نیز 1.58 درصد مجموع تسهیلات دریافتی بنگاه‌های مذکور است.

همچنین تعداد 124هزار و 580 طرح (معادل 83.5 درصد) به بهره برداری رسیده و هم اکنون نیز فعال هستند. تعداد 20 هزار و 694 طرح نیز نیاز به بررسی بیشتری دارند که شامل طرحهای غیرفعال، نیمه تمام در حال ساخت، نیمه تمام راکد و عدم همکاری مجری در ارائه اطلاعات هستند.

در همین حال، نتایج طرح تمام شماری بیانگر آن است که 96 درصد تسهیلات در مسیر درست مصرف شده اند.

چندی پیش نیز وزیر کار و امور اجتماعی در خصوص آمارهای مختلف دستگاه‌ها برای انحراف زودبازده ها به متفاوت بودن نحوه محاسبه طرحها اشاره کرد و گفت: اگر دقت شود همه دستگاه‌ها از بانک مرکزی تا سازمان بازرسی یک آمار را ارائه می کنند و تفاوتی وجود ندارد ولی در نوع محاسبه تغییراتی وجود دارد.

زودبازده ها گرفتار بوروکراسی

ولی الله صالحی عضو شورای عالی کار در گفتگو با مهر در خصوص ابهامات موجود در زمینه میزان واقعی انحراف زودبازده ها با تاکید بر اینکه واقعا در این بخش اعداد و ارقام شفافی وجود ندارد که بتوان آن را مبنای کار قرار داد، گفت: با وجودی که چند سال از مطرح شدن زودبازده ها در کشور می گذرد ولی آمار دقیقی از وضعیت آنها در دست نیست.

وی با تاکید بر اینکه زودبازده ها در اصل طرح درست و مناسبی برای اشتغالزایی بوده است، ادامه داد: کشورهای توسعه یافته امروز بیشتر از اینکه به طرحهای زمانبر و به اصطلاح "دیربازده" توجه داشته باشند متوجه طرحهایی هستند که زمان کمتری برای به تولید رسیدن و ایجاد فرصتهای جدید شغلی نیاز دارند.

صالحی خاطر نشان کرد: متاسفانه عنصر زمان و کوتاه شدن مسیر کارهای اداری زودبازده ها بیشتر از چیزی که باید به طول انجامید به نحوی که سرعت اهمیت خود را در این طرح از دست داد. بسیاری از طرحهای زودبازده مدتها منتظر ثبت شرکت و دریافت مجوز از وزارتخانه های ذیربط خود ماندند.

وی افزود: همچنین پس از طی این مراحل نوبت به این می رسد که زودبازده ها در صف دریافت تسهیلات بانکی قرار بگیرند و پس از آن نیز به تامین نیروی انسانی متخصص بیاندیشند. مجموع این ضعفها و موانع نشان داد که ما در زودبازده ها موفق عمل نکردیم و این موضوع حداقل در مقایسه با کشورهایی که به زودبازده ها پرداخته اند، به روشنی مشخص است.

نظارت؛ حلقه مفقوده بنگاه‌های زودبازده

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور تصریح کرد: تا زمانی که دولت به موضوع حمایت مالی و نظارتهای قوی در این نوع طرحها توجه کافی نداشته باشد، زودبازده ها راه به جایی نخواهند برد، ضمن اینکه نیاز است تا شرایطی نیز برای ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این بخش ایجاد شود.

به گفته صالحی، حمایت از زودبازده ها در کنار توجه به طرحهای بزرگی که هم اکنون فعالیت دارند علاوه بر اینکه می تواند به ایجاد فرصتهای جدید شغلی منجر شود، زمینه ای نیز برای تثبیت مشاغل موجود فراهم می کند.

این در حالی است که پیش از این بانک مرکزی و سازمان بازرسی کل کشور در گزارشهایی از انحراف 25 تا 40 درصدی تسهیلات زودبازده خبر داده بود.

کد خبر 1155287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha