به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، احسان قاضی زاده شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از این تعداد، دو هزار و 760 نشریه فعال بوده یعنی در حال انتشار هستند که بیش از نیمی از این نشریات محلی و استانی و برخی نیز نشریات ملی هستند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 22 استان کشور دارای روزنامه است و تعداد نشریات محلی، استانی و سطح مخاطبان آنها به شدت افزایش پیدا کرده، در صورتیکه پیش از دولت نهم فقط شش استان دارای روزنامه بودند و این به خاطر رویکرد دولت نهم در خصوص نشریات محلی است.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد اظهار داشت: دولت نهم معتقد است، نشریات محلی می توانند مطالب مربوط به اقشار، اقوام و کارکردهای مختلفی که در یک استان وجود دارد را بهتر پوشش دهند که این فرصت برای نشریه های سراسری وجود ندارد.
قاضی زاده یادآور شد: سیاست دولت نهم گسترش نشریات محلی است و در این راستا پرونده استان ها در هیئت نظارت بررسی می شود تا گستردگی بیشتری پیدا کنند.
وی اظهار داشت: تعداد نشریاتی که در حال حاضر در آستانه کسب مجوز هستند بین دو هزار و 500 تا سه هزار نشریه است که مدارک آن ها تکمیل و ارائه شده و استعلامات آن ها نیز صورت گرفته است.
قاضی زاده خاطر نشان کرد : برخی از درخواست مجوزها مربوط به پنج سال گذشته است که هنوز در نوبت هستند و علت این امر حجم گسترده تقاضاها و شرایط ساده اخذ مجوز است به گونه ای که هر فرد می تواند به راحتی برای اخذ مجوز درخواست ارائه دهد.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد گفت: هیئت نظارت به دنبال ارائه قوانینی برای کنترل اخذ مجوز نشریه است تا هر فردی که شرایط و ویژگی های لازم را داشته باشد بتواند برای این امر اقدام کند.
قاضی زاده افزود: با توجه به حجم گسترده تقاضا و برگزاری جلسات هفتگی هیئت نظارت و احراز صلاحیت حداکثر 30 نفر در هر جلسه صف طولانی اخذ مجوز به وجود آمده است.
وی از جمله برنامه های اداره مطبوعات در نیمه دوم امسال را برگزاری انتخابات نمایندگان مدیران مسئول در نیمه مهر ماه، برگزاری نمایشگاه سراسری مطبوعات در تهران و در کنار آن برگزاری جشنواره امام رضا (ع) و رسانه، برگزاری جلسات توجیهی برنامه های اقتصادی دولت با موضوع هدفمند کردن یارانه ها با مدیران مطبوعات و برگزاری جشنواره های مطبوعات ملی و استانی اعلام کرد.
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت ارشاد در ادامه گفت: بیمه تکمیلی و بیمه شغلی در راستای ایجاد حاشیه امنیتی برای خبرنگاران منظور شده و تعداد خبرنگاران آزاد تحت پوشش این بیمه دو هزار و 900 نفر در سطح کشور است.
قاضی زاده گفت: اگر مطبوعات بتوانند خواسته های واقعی مردم را منتقل کنند آشتی مجددی بین مردم و مطبوعات شکل می گیرد و شاهد افزایش چند برابری تیراژ مطبوعات خواهیم بود.
وی مهم ترین چالش پیش روی مطبوعات را "فعالیت متعهدانه، صادقانه، صحیح و دقیق" عنوان کرد و گفت: نکته دیگر حفظ آزادگی و استقلال مطبوعات است چرا که متأسفانه بسیاری از گروه ها، جریان ها و احزاب سیاسی، مطبوعات را فضایی برای حل مسائل خودشان می دانند و حلال واقعی مشکلات مردم نیستند.
نظر شما