محمدحسین فراهانی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: این مطالعات در ناحیه جغرافیایی شهر سنجان و دو روستای همجوار آن شامل ضامنجان و فیجان که از مناطق قدیمی استان مرکزی هستند، انجام می شود.
وی با بیان اینکه در قالب این طرح سابقه فرهنگی مناطق مذکور با روش مشاهده مشارکتی جمع آوری و تحلیل شود، گفت: برای اجرای این مطالعات در مدت زمان سه ماهه 50میلیون ریال اعتبار اختصاص داده شده است.
فراهانی افزود: بررسی فرهنگ این مناطق در ابعاد پوشاک و خوراک، آداب و سنن، باورها و رفتارها، ابنیه تاریخی و باستانی، نظام خویشاوندی، صنایع دستی و هنر، ادبیات، لوازم زندگی و کار و موضوعات مذهبی از جمله بخشهای این مطالعات مردم شناسی است.
وی گفت: هنر صنعت گیوه بافی سنجان با قدمت 200 ساله شهرتی جهانی دارد و اخیرا در فهرست اثار ملی کشور به عنوان میراث معنوی به ثبت رسیده است.
فراهانی گفت: مطالعات مردمشناسی همه نقاط استان مرکزی به جز شهرستان کمیجان انجام شده و با تکمیل این مطالعات، کار تدوین اطلس مردشناسی استان انجام می شود.
سنجان شهری در پنج کیلومتری جنوب غربی اراک استد که بالغ بر ده هزار نفر جمعیت دارد و در گذشته علاوه بر جمعیت غالب مسلمان ، میزبان ساکنان کلیمی نیز بوده است.
سنجان به دلیل همجواری با دو روستای ضامنجان و فیجان و قرابت نزدیک فرهنگی آنها از دیرباز به 'سه ده' شهرت داشته و اینک نیز این دو روستا در حال اتصال به شهر سنجان است.
گیوه بافی، تولید قالی دستباف و محصولات کشاورزی سبزی ، گردو و انواع میوه های درختی از مهمترین ممر درآمدی ساکنان سنجان است.
نظر شما