به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، عباسعلی مطلبی شب چهارشنبه در حاشیه افتتاح واحد پایش شکوفایی پلانکتونی در خلیج فارس در جمع خبرنگاران با اشاره به مبارزه بیولوژیکی به وسیله رز پاشی با استفاده از هواپیما جهت مقابله با کشند قرمز، اظهار داشت: در حین پایش چهاردهم شهریور ماه متوجه تغییر رنگ آب و شکوفایی مجدد دوباره کشند قرمز با رنگ قهوه ای در خلیج فارس شدیم.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: در عملیاتهای میدانی و پژوهشی که در استان هرمزگان صورت گرفت عامل به وجود آورنده این پدیده جلبکی از خانواده دینو فلاژیوناها بود و آن جلبک قبلی، عامل به وجود آمدن این پدیده جدید نبوده است.
مطلبی بیان کرد: تحقیقات انجام شده در تاریخ 26 شهریور نشان دهنده کاهش تراکم این جلبکها بوده است و اثری از مرگ و میر ماهی ها نیز گزارش نشده است.
به گفته وی، با توجه به اهمیت موضوع، پایش ماهواره ای این پدیده بصورت روزانه انجام و با وجود گشتهای ماهانه، گشت های روزانه نیز در دستور کار 23 ایستگاه در سواحل بندرعباس و آبهای شرق و غرب هرمزگان قرار گرفت.
وی اضافه کرد: پایش کشند قرمز در آبهای ساحلی تیاب در شهرستان میناب و مزارع پرورش میگو دو بار در هفته جهت جلوگیری از وارد آمدن خسارت به استخرها انجام می شود.
مطلبی بیان داشت: هر چند از اوایل هفته جاری تاکنون از شدت کشند قرمز کاسته شده اما گشتها بطور منظم در حال انجام است، و آثاری از این شکوفایی پلانکتونی در مناطق غرب و شرق هرمزگان تاکنون دیده نشده و گشتهای روزانه ساحلی نیز در طول ساحل بندرعباس حاکی از عدم هر گونه مرگ و میر ماهی و دیگر آبزیان است.
وی ادامه داد: بروز این پدیده برای مزارع پرورش میگو هیچ مشکلی را به وجود نیاورده است و در سایتهای پرورش میگو هیچ اثری از این جلبکها دیده نشده است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران عنوان کرد: هیچ ممنوعیتی برای مصرف ماهی و میگو وجود ندارد و مردم می توانند با خیال راحت ماهی و میگو مصرف کنند.
نظر شما