علی سلاجقه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه اجازه تفکیک هیچ بخشی از وظایف سازمان تحت مدیریتش را به هیچ دستگاهی نمی دهد افزود: اولین کلمه سازمان ما جنگلها است و اگر جنگلها را از این سازمان بگیریم دیگر قرار است ما از چه چیزی محافظت کنیم.
معاون وزیر جهاد و کشاورزی تاکید کرد: سازمان جنگلها ابتدا با نام بنگاه جنگل و برای حفظ و صیانت از جنگلهای شمال ایران در سالهای دهه 30 تشکیل شد و تمام دستورالعملها و کارکردهای این سازمان مبتنی بر صیانت از جنگل است و بی شک نمی توان جنگل را از این سازمان گرفت.
سلاجقه زیر ساختهای اساسی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری را همسو با صیانت از جنگلهای شمال عنوان کرد و گفت: البته از دیدگاه علمی و دانشگاهی من معتقدم سازمان جنگلها و محیط زیست به لحاظ ماهیت تفاوتی با هم ندارند و حتی اولین رشته ای که در دانشگاه منابع طبیعی در 45 سال پیش شکل گرفت رشته نخجیر یا شکاربانی بود.
وی اضافه کرد: از دید علمی و کارشناسی این دو دستگاه در صورت ادغام همپوشانی دارند و می توانند نواقص یکدیگر را رفع کنند اما دیدگاه سازمانی و اجرایی من با دیدگاه دانشگاهی ام متفاوت است چرا که به لحاظ اجرایی ما زیر مجموعه سازمان جهاد کشاورزی هستیم و سلسله مراتب در این زمینه باید رعایت شود.
اگر چه بحث واگذاری جنگلهای شمال به سازمان محیط زیست به دوران مدیریت معصومه ابتکار بر سازمان محیط زیست در دولت هشتم بر می گردد ولی این موضوع به شکل رسمی و مکاتبه ای از سال 88 مطرح شده است. دلایل توجیهی سازمان حفاظت محیط زیست برای انجام این کار تخریب بیش از حد جنگلها در کشور است.
با این حال دولت طی بخشنامه ای در تدوین برنامه پنجم اعلام کرده در سال دوم اجرای برنامه پنجم، سازمان جنگلها و مراتع و آبخیز داری، سازمان محیط زیست، سازمان هواشناسی و امور آب وزارت نیرو و دیگر سازمانهای مرتبط، زیر مجموعه وزارتخانه ای به عنوان وزارت "منابع زیست" قرار گیرند که این موضوع با واکنشهای متعددی مواجه شده است.
نظر شما