۶ مهر ۱۳۸۹، ۸:۳۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

توقف پروژه های سد سازی هرمزگان به دلیل کمبود اعتبار

توقف پروژه های سد سازی هرمزگان به دلیل کمبود اعتبار

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان گفت: مهمترین معضل و چالش بخش آب کشور کمبود اعتبار است تا جایی که بیشتر پروژه های سد سازی در هرمزگان به همین دلیل متوقف شده است.

جعفر زیراهی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، با اعلام اینکه بیشتر پروژه های سد سازی در هرمزگان به دلیل مشکل کمبود اعتبار متوقف است، اظهارداشت: بخش قابل توجهی از پروژه های سد سازی هرمزگان با مشکل مواجه شده اند، سد "گابریک" که طرح مطالعاتی آن پایان یافته و هم اکنون با 50 درصد پیشرفت در بخش ایجاد راه دسترسی به سد و ساخت تونل انحرافی، به دلیل کمبود اعتبار ناتمام مانده است، همچنین مرحله دوم مطالعات سد "زرانی" انجام شده که با تامین اعتباری معادل 110 میلیارد تومان اجرایی خواهد شد.

مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان از مطالعه هفت طرح سد سازی در استان هرمزگان خبر داد و گفت: در سطح استان یازده سد در دست مطالعه، اجرا و اجرا شده داریم که  سدهای "میناب" با ظرفیت 240 میلیون متر مکعب، "جگین" 300 میلیون مترکعب و "شمیل نیان" نیز با ظرفیت 160  میلیون متر مکعب از جمله سدهای اجرا شده و در حال بهره برداری است.

وی اظهارداشت: همچنین از آب ذخیره  آنها علاوه بر شرب در بخشهای کشاورزی و زیست محیطی نیز استفاده می شود، البته سد جگین علاوه بر تامین آب مورد نیاز در بخش کشاورزی، تلاش می شود که در آینده منبع تامین آب در بخش شرب نیز باشد.

زیراهی تصریح کرد: هفت سد گابریک، مرک، سمیلان، زرانی، برآفتاب، دهارن و سرنی را نیز در دست مطالعه داریم که از این هفت سد، عملیات اجرایی سد سرنی پس از تامین اعتبار مورد نیاز از سوی بانک توسعه اسلامی در اوایل سال آینده آغاز می شود.

انشعاب آب مشترکین بد حساب قطع شد

زیراهی در ادامه از قطع انشعاب آب مشترکین بد حساب مسیر خط انتقال میناب – بندرعباس خبر داد و گفت: این خط انتقال شامل پنج انشعاب بین راهی، مشترکین مسکونی در پنج روستا، مشترکین اداری، تولیدی و صنعتی است که متوسط میزان آب مصرفی روستاها حدود 90 هزار متر مکعب در ماه است.

وی اضافه کرد: هم اکنون انشعاب آب هفت مشترک مسکونی و تولیدی به دلیل بالا بودن میزان مصرف و عدم پرداخت به موقع بدهی خود با تاخیر چند ساله قطع شده است. 

مدیرعامل آب منطقه ای استان هرمزگان همچنین در رابطه با بحث کیفی انشعابات بین راهی این خط انتقال خاطرنشان کرد: عملیات تصفیه مقدماتی در تصفیه خانه میناب بر روی آب انتقالی صورت می گیرد و تصفیه نهایی در ورودی شهر بندرعباس توسط آب و فاضلاب انجام می شود در نتیجه، تصفیه نهایی شامل انشعابات بین راهی خط انتقال میناب – بندرعباس نمی شود.

وی افزود: طول خطوط انتقال آب میناب – بندرعباس در خط اول و دوم 100 کلیومتر و میزان انتقال آب آن نیز دو متر مکعب در ثانیه است.

کد خبر 1160087

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha