۶ مهر ۱۳۸۹، ۱۴:۰۲

موحدی اعلام کرد:

ارسال پاسخ سئوالات رژیم تجاری تا پایان سال 2010

ارسال پاسخ سئوالات رژیم تجاری تا پایان سال 2010

قائم مقام وزیر بازرگانی از ارسال پاسخ سئوالات مطرح شده از گزارش رژیم تجاری ایران تا پایان سالجاری میلادی خبرداد و گفت: مالزی رئیس گروه کاری ایران نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود موحدی امروز سه شنبه در یک نشست خبری درباره آخرین مراحل الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت با اشاره به طرح برخی سئوالات از گزارش رژیم تجاری ایران از سوی اعضای این سازمان، گفت: هم اکنون کشور در مراحل پاسخ به پرسشهای مطرح شده است. البته گشایش برخی فضاهای جدید از جمله قانون اجرایی سیاستهای کلی اصل 44، هدفمند کردن یارانه ها و تاکید بر افزایش کارایی و بهره وری، شرایط را برای ایفای نقش بین المللی از سوی ایران مساعدتر کرده و به نوعی کشور به شرایط الحاق نزدیک تر شده است چراکه اصلاحات ساختاری در فرآیندهای اقتصادی در حال شکل گیری است.

قائم مقام وزیر بازرگانی افزود: کارگروهی نیز در دولت تعریف و تصویب شد تا بر فرآیند الحاق به سازمان جهانی تجارت و تسهیل و تسریع در این امر، نظارت داشته باشد. این کارگروه اختیارات هیئت وزیران را دارد، همچنین در بخش خصوصی نیز این مفهوم مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و بر همین اساس، کمیسیون WTO در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تشکیل شده است که جلسات فعالی دارد.

وی تصریح کرد: بعد از تصویب گزارش رژیم تجاری ایران در اسفندماه 88 نزدیک به 697 سئوال از این گزارش طرح شده است که برای پاسخگویی به این سئوالات متنوع، 55 دستگاه باید پاسخ دهند. در این راستا اجلاسهایی به صورت دوره ای میان معاونان و دستگاه‌های مختلف برگزار شده است که فرآیند پاسخگویی و الحاق به سازمان جهانی تجارت را مورد بررسی قرار داده و مشکلات را ریشه یابی کنند.

موحدی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری میلادی بتوان پاسخ سئوالات طرح شده از گزارش رژیم تجاری کشور دریافت و پس از تدوین، ارسال شود.

معاون امور بین الملل وزارت بازرگانی با بیان اینکه ظرف چند ماه آینده رئیس گروه کاری ایران اعلام خواهد شد، اظهار داشت: برای تشکیل گروه کاری الحاق نیز مذاکراتی صورت گرفته است و فرآیند تعیین رئیس گروه کاری و اعضای آن، در سازمان جانی تجارت در جریان است.

موحدی در پاسخ به این سئوال که گویا مالزی به عنوان رئیس گروه کاری از سوی ایران پیشنهاد شده ولی در سازمان تجارت جهانی پذیرفته نشده است؟ گفت: هنوز پیشنهادی از سوی ایران در این مورد مطرح نشده است، ضمن اینکه کشور نام برده نیز در حال حاضر برای رئیس گروه کاری ایران مطرح نیست.

 به گزارش مهر، ایران در حدود 5 سال قبل به عنوان عضو ناظر سازمان جهانی تجارت پذیرفته شد و در نهایت توانست ده ماه پیش، گزارش رژیم تجاری خود را به دبیرخانه این سازمان ارسال کند.

وی همچنین در خصوص اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت: وزارت بازرگانی و شخص وزیر بازرگانی به شدت بر اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکید دارند چراکه این قانون نتیجه تحلیلها و بررسی های طولانی است که در عرصه های مختلف فکری صورت گرفته است و تجارب اجرایی به آن کمک کرده تا تبدیل به قانون شود؛ بنابراین قانون مالیات بر ارزش افزوده باید به صورت کامل پیاده شود.

از اجرای مالیات بر ارزش افزوده کوتاه نمی آییم

موحدی تصریح کرد: وزارت بازرگانی لازم می داند به عنوان یار و همراه با اصناف، در این میدان وارد شود. البته ممکن است در مورد شیوه اجرایی این قانون اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد که راه برای بحثهای بیشتر باز است، ولی وزارت بازرگانی از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده کوتاه نمی آید. 

وی افزود: اگر مشکلی در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد، باید با تعامل حل شود نه اینکه با توسل به اقداماتی که ممکن است شائبه گرایش برخی واحدهای محدودی از اصناف را به روشهای غیرشفاف پیش آورد. در این میان اصناف باید کمک کنند که شائبه پیش نیاید.

معاون وزیر بازرگانی گفت: وزارت بازرگانی نیز از تمام سازمانهای بازرگانی استانها درخواست کرده است که همراه سازمان امور مالیاتی در اجرای این قانون باشند و بستری را فراهم کنند که به سرعت، قانون اجرایی شود.

وی خاطرنشان کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در بیش از 140 کشور دنیا در حال پیاده سازی است.

موحدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تحریمها تاثیری بر الحاق ایران به پیمانهای منطقه ای و بین المللی دارد یا خیر؟ گفت: تصور می کنم سازمانهای بین المللی علاقمند هستند در حوزه اقتصادی خود را از فرآیند سیاسی جدا کنند، حتی اگر مطامع سیاسی بروز کند، در ظاهر سعی دارند آن را بروز ندهند و در سایر قالبها و مفاهیم اقتصادی، آن را مطرح کنند. ما تا به حال به مانع مشخصی در الحاق خود به سازمانهای جهانی ندیده ایم.

به گفته معاون وزیر بازرگانی در امور بین الملل، در ماه‌های اخیر پیمانها فعال تر شده اند و حضور ایران در پیمانهای دوجانبه بیشتر شده و استقبال از این بحث احتمالا نشان می دهد که تحریم در حوزه سیاسی باقی مانده است.

موحدی همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه حواله ارزی برای بازرگانان ترکیه صادر نمی شود، گفت: جریان تجارت کشور برقرار است و ایرانیان با هوشمندی، راه چاره برای مقابله با تحریم ها می یابند.

کد خبر 1160471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha