امید عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تمامی این مناطق در قالب بسته های سرمایه گذاری به زبان انگلیسی و فارسی مهیا و در اختیار همه سرمایه گذارانی که مراجعه می کنند در قالب فرصتها ( راهنمایی سرمایه گذاری ) قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: طبق مصوبه هیئت وزیران ایجاد زیر ساخت مناطق نمونه گردشگری برعهده دولت است، اظهارداشت: از مجموع 71 منطقه نمونه گردشگری زیر ساخت شش منطقه از منابع استانی و ملی انجام و آماده پذیرش برنامه های اجرایی است.
رئیس میراث فرهنگی گیلان در پاسخ به این سئوال که متولی بخش گردشگری استان از روند اجرایی این طرحها راضی است، افزود: ضمن اینکه از تلاش همه مسئولان تشکر می شود اما گیلان دارای ظرفیتهای خاصی است و می طلبد بیشتر در این زمینه فعالیت شود.
وی در ادامه به تعریف مناطق نمونه گردشگری اشاره کرد و گفت: مناطق نمونه گردشگری به محدوده ای جغرافیایی اطلاق می شود که در این محدوده یک یا چند و یا مجموعه ای از جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی وجود دارد که وجود آنها انگیزه ای برای سفر و اقامت گردشگران خواهد بود.
عزیزی اظهارداشت: با توجه به عرصه مورد نیاز برای ساخت تأسیسات گردشگری اعم از اقامتی و پذیرایی و زیر ساخت های مورد نیاز در این محدوده جغرافیایی به حسب ظرفیت و مساحت عرصه در چهار سطح محلی (با حداقل سی هکتار )، استانی (حداقل 50 هکتار )، ملی( حداقل 100 هکتار ) و بین المللی ( حداقل 300 هکتار ) سطح بندی می شود.
وی گفت: برای تعیین محدوده جغرافیایی و تهیه نقشه منطقه با درنظرگرفتن مجموعه ای از عوامل که برای انتخاب منطقه به عنوان نمونه گردشگری تأثیرگذار بوده ، نیاز به انجام مطالعات پایه و تفصیلی است.
رئیس میراث فرهنگی گیلان خاطر نشان کرد: براساس نتایج مطالعات پایه، مناطق نمونه گردشگری به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری قابل عرضه برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواهد بود.
وی عنوان کرد: انجام مطالعات پایه و ایجاد زیر ساختهای اصلی قبل از محدوده جغرافیایی این مناطق به عهده دولت و همچنین مطالعات جامع و تفصیلی به عهده سرمایه گذار است.
عزیزی گفت: سرمایه گذاران پس از اخذ موافقت اصولی اولیه و سپس جواز تأسیس مناطق نمونه از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شش ماه فرصت دارند تا نسبت به انجام مطالعات جامع و تفصیلی منطقه اقدام کنند، در هر مرحله بعد از تصویب مطالعات و نظارت فنی سازمان و حمایت همه دستگاههای مرتبط از طریق کارگروه گردشگری و شورای راهبری منطقه اقدامات مطالعاتی و اجرایی خود را اعمال می کند.
وی بیان داشت: در مناطق نمونه گردشگری با حفظ قوانین و مقررات محیط زیست و مناطق طبیعی و سازگار با محیط براساس مطالعات مصوب می توان انواع موضوعات و تأسیسات گردشگری و خدمات وابسته ایجاد کرد.
رئیس میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: محدوده سرمایه گذاری آن از جذب سرمایه های کوچک محلی با سرمایه های بزرگ ملی و بین المللی خواهد بود از اینرو مهمترین ویژگی آن هدایت و مدیریت سرمایه ها و سرمایه گذاری در منطقه خواهد بود.
نظر شما