دکتر حامد ناجی اصفهانی در گفتگو با مهر درباره مقالهاش برای همایش روز جهانی فلسفه به خبرنگار مهر گت: عنوان مقال من "ناصر خسرو و جایگاه سلوک عملی در اندیشه او" است.
این استادفلسفه گروه فلسفه اصفهان تصریح کرد: حکیم ناصر خسروقبادیانی مشهور به حجت خراسان ( م :465 ق )بهنوعی متکلم و فیلسوفی است که با بهره از تعلیمات شیعه اسماعیلی به دستگاهی نو دراندیشه خود دست یازید که در طی آن سلوک عملی به کمک دریافت عقلی، وی را به سرمنزل مقصود رهنمون می سازد.
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه خاطرنشان کرد: ناصر خسرو بنیاد فکر خود را بر دوساختواره معرفتشناسی وهستیشناسی پی نهاده، و درذیل حوزه معرفتشناسی برخلاف بسیاری از متفکران براین باور است که تقلید تنها راه وصول به حقیقت است. به نظر او البته در این راستا بهره از عقل ، یعنی حجت اول خدا جهت رسیدن بدین فرآیند نقشی بس کار آمد دارد. اما همو در بیان بازشناسی جهان آفرینش بربنیاد تعالیم اسماعیلی برخلاف دستگاههای رایج فلسفی به تقسیمی پنچ گانه درنظام خلقت اشاره میکند که در پایان آن وجود امام قرار میگیرد؛ حال کاشف حقیقت جهت فهم نظام هستی هیچ چارهای جزفهم امام ومراتب وی ندارد.
نظر شما