به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، حمید هاشمی بعداز ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران، موضوع ایجاد و توسعه اشتغال را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: به طور کلی در دنیا دو راهکار عمده در این راستا مطرح می شود که یکی ایجاد اشتغال از طریق کارآفرینی و دیگری از مسیر فن آفرینی است که میان این دو تفاوت هایی وجود دارد.
وی تصریح کرد: در مقوله کارآفرینی با توسعه کسب و کارهای عمومی، محصولات و خدمات جدیدی ارائه می شود که عمدتا از تکنولوژی بالایی (HighTech) برخوردار نیست و ممکن است نمونه آن نیز در سایر نقاط کشور و یا دنیا وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در این راستا با ایجاد کسب و کارهای جدید و افزایش ظرفیت های ایجاد اشتغال، رفاه عمومی ارتقاء یافته و امکانات عمومی در کشور توزیع می شود، اما این امر منجر به افزایش صادرات و در آمدهای ارزی نشده و خیلی به ثروت ملی اضافه نمی شود.
این پژوهشگر مسائل فن آفرینی و کارآفرینی، تصریح کرد: در موضوع فن آفرینی، کارآفرینی و ایجاد اشتغال مبتنی بر فناوری و تکنولوژی نوینی است که در پرتو آن محصولات و خدمات جدیدی ارائه می شود که احتمالا نمونه آن در سایر نقاط دنیا و کشور وجود ندارد و فرصت ویژه ای برای صادرات این محصولات ایجاد خواهد شد و در این جهت درآمدهای ارزی و ملی کشور افزایش می یابد.
هاشمی افزود: اشتغال ایجاد شده از طریق فن آفرینی، اشتغالی علمی دانش بنیان و پایدار بوده که فارغ التحصیلان دانشگاهی از آن بهره مند می شوند و در کنار آن فرصت های جدیدی برای پیدایش مشاغل دیگر فراهم شده و کشور وارد بازار رقابتی با سایر کشورها خواهد شد.
این عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی، پرداختن به تحقیق و توسعه در کسب و کار را عاملی برای رسیدن به اشتغال مولد دانست.
وی در ادامه مشکلات توسعه فن آفرینی در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: با وجود اینکه اقدامات بسیار ارزنده و ارزشمندی در بسیاری از حوزه های فناوری کشور مانند، فناوری هسته ای، نظامی، سلول های بنیادی، دارو، نانو تکنولوژی و ... انجام شده است اما در بسیاری دیگر از حوزه ها با مشکل مواجه هستیم زیرا فناوری ایجاد شده در مراکز تحقیقاتی و یا دانشگاه ها فرصت تبدیل شدن به محصول را به دست نیاورده اند و این قابلیت تبدیل فناوری به محصول و استفاده برای جامعه به خودی خود ایجاد نشده و نیازمند راه حل و ساز و کارهایی است.
هاشمی اظهار داشت: در خصوص آموزش و خلق تکنولوژی در مراکز پژوهشی و دانشگاه های صنعتی کشور موفقیت های چشمگیری به دست آمده است که متأسفانه در بخش تجاری کردن این تکنولوژی ها با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون جشنواره ها و همایش های خوبی برای معرفی فناوری ها و پژوهش های جدید در جامعه برگزار شده است، گفت: جشنواره هایی که در قالب آن امکان تجاری سازی فناوری های خلق شده را فراهم آورد بسیار محدود بوده که جشنواره هایی مانند شیخ بهایی و فن آفرینی زاگرس فرصت بسیار خوبی برای این اقدام است، اما توجه بیشتر و جدی تر مسئولان به این موضوع یک ضرورت بسیار مهم است.
داور شش دوره جشنواره ملی شیخ بهایی در ادامه به ثمر نشستن و رونق گرفتن کسب و کارهای مبتنی بر فن آوری در کشور را نیازمند گذر زمان دانست و تصریح کرد: مشکل اشتغال یک مسئله چند بعدی است و نبایستی انتظار داشت تنها با برگزاری چند جشنواره بر این مشکل فائق آمد زیرا جشنواره ها تنها ابزاری برای توسعه فرهنگ فن آفرینی در کشور هستند و برای حل مسئله باید به فکر سایر راه حل ها نیز بود.
هاشمی افزود: ما از جشنواره فن آفرینی زاگرس انتظار داریم که موضوع فن آفرینی را در منطقه غرب کشور رونق بخشیده و افراد فن آفرین را به جامعه معرفی و مسئولان را برای حضور بیشتر و پر رنگ تر در این عرصه ترغیب کند.
رسانه ها نقش مهمی در توسعه فرهنگ فن آفرینی و کارآفرینی در کشور دارند
دبیر دو دوره جشنواره ملی کارآفرینی، توسعه آموزش تجاری سازی فناوری و دانش در منطقه غرب کشور را مهم خواند و گفت: باید مسئولان منطقه تلاش کنند تا در سند چشم انداز توسعه منطقه، غرب کشور و استان کرمانشاه را به مکان مناسبی برای تجاری سازی فن آوری تبدیل کنند و در این راستا امکان جذب و مهاجرت سایرافراد از نقاط دیگر کشور به این منطقه را فراهم آورند.
داور ارشد جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس در ادامه به موضوع داوری طرح های رسیده به دبیر خانه جشنواره اشاره کرد و گفت: داوری طرح ها در هر دو قسمت فن آفرینی و طراحان کسب و کار در سه مرحله انجام خواهد شد، که در هر قسمت 10 داور استانی و ملی ارزیابی طرح ها را از نظر تخصصی و از بعد کسب و کار و تجاری سازی بررسی خواهند کرد.
وی اظهار داشت: پس از بررسی مقدماتی طرح ها و تطبیق آن با اصول معرفی شده در کاربرگ های جشنواره، طرح هایی که از این مرحله عبور کنند از سوی داوران تخصصی و استانی به دقت از جهت محتوایی بررسی و امتیاز دهی می شود و هر طرح توسط سه داور ارزیابی و پس از آن سه برابر تعداد طرح های مورد نظر برای مرحله نهایی به مرحله بعد راه می یابند.
هاشمی تصریح کرد: براساس پیش بینی های انجام شده 9 طرح در بخش طراحان کسب و کار و در سه حوزه صنعت، خدمات و کشاورزی و 9 طرح نیز در بخش فن آفرینی و در سه حوزه مذکور برگزیده می شوند.
وی افزود: براساس اذعان اکثریت داوران جشنواره تا این مرحله طرح های بسیار خوبی در هر دو بخش طراحان کسب و کار و فن آفرینی که برخی از آنها ایده های بسیار نابی هستند به دبیر خانه جشنواره ارسال شده اند.
داور ارشد جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس در ادامه نقش رسانه ها، به ویژه رسانه تخصصی را برای توسعه فرهنگ فن آفرینی و کارآفرینی در کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد.
نظر شما