به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق آل حبیب سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد طی سخنانی در نشست سالانه کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی این سازمان با اشاره به تهدید فزاینده سلاحهای هسته ای در جهان گفت: انهدام کامل این سلاحها اولین اولویت در زمینه خلع سلاح است.
وی با اشاره به اینکه طی 40 سال گذشته دولتهای هسته ای به تعهدات حقوقی خود در قالب پیمان عدم اشاعه هسته ای مبنی بر امحای سلاحهای اتمی خویش پای بند نبوده اند، گفت باید به لفاظی و سخنرانی های پرطمطراق در این باره پایان داده شده و در پاسخ به درخواست های جدی ملتهای جهان در این زمینه، اقدامی عملی صورت گیرد.
اسحاق آل حبیب در این باره به امضای موافقتنامه کاهش سلاحهای راهبردی بین آمریکا و روسیه اشاره کرد و افزود: اگر این موافقتنامه از سوی مجالس این کشورها تصویب و در عمل نیز اجرا گردد، می تواند گامی مثبت در زمینه خلع سلاح هسته ای قلمداد شود وگرنه موجب سرخوردگی و ناامیدی بیشتر و شکنندگی محیط امنیت بین المللی خواهد شد.
وی همچنین ضمن تأکید بر لزوم آغاز مذاکرات تدوین کنوانسیون سلاحهای هسته ای با هدف انهدام تمامی این سلاحها تا سال 2025 میلادی و با اشاره به اینکه ایران پیشنهاد ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هسته ای در خاورمیانه را ارائه داده است، گفت: رژیم صهیونیستی به خاطر برخورداری از سلاح اتمی و رد درخواستهای جهانی برای پیوستن به معاهده عدم اشاعه هسته ای، تنها مانع اساسی تحقق این طرح است.
سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد در ادامه سخنان خود به تشریح اقدامات ایران در کمک به روند خلع سلاح جهانی پرداخت و در این راستا با اشاره به برگزاری کنفرانس خلع سلاح در تهران در سال جاری با شرکت وزرای خارجه و مقامات عالی رتبه بیش از 60 کشور و سازمان بین المللی به بخشهایی از پیام حضرت آیه الله خامنه ای مقام معظم رهبری به کنفرانس مذکور اشاره کرد که طی آن استفاده از سلاح هسته ای اقدامی غیرانسانی عنوان و از نظر مذهبی حرام قلمداد شده است.
آل حبیب در باره مسئله هسته ای ایران نیز با تأکید بر عزم جدی ملت ایران برای استیفای حق مسلم خود در استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز گفت: ایران به تکالیف ذیربط خود پای بند بوده و همواره نیز برای هرگونه مذاکره بدون پیش شرط و بر اساس عدالت و احترام متقابل اعلام آمادگی کرده است.
در این راستا وی با یادآوری واکنش مثبت ایران به برخی درخواستها که منجر به امضای بیانیه تهران توسط وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، برزیل و ترکیه شد، اعلام داشت الآن باید طرف مقابل حسن نیت خود را در این زمینه اثبات کند.
نشست کمیته یادشده هر ساله به مدت یک ماه و با شرکت نمایندگان بیش از 190 کشور عضو سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک برگزار و طی آن علاوه بر بررسی کلیه موضوعات مرتبط با خلع سلاح و امنیت بین المللی، نزدیک به 60 قطعنامه تصویب می شود.
تشریح دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در خصوص توسعه اجتماعی
همچنین کمیته سوم شصت و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد کار خود را با بررسی مباحث مربوط به توسعه اجتماعی ، کنترل مواد مخدر و مبارزه با جنایات سازمان یافته آغاز و اسحاق آل حبیب سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد طی سخنانی دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در خصوص توسعه اجتماعی را تشریح کرد .
آل حبیب در این سخنرانی با اشاره به برگزاری اجلاس سران کشورها در سال 1995 در خصوص توسعه اجتماعی و تعیین اهداف سه گانه این اجلاس در سطح جهانی مبنی بر زوال فقر ، ترویج و تقویت اشتغال و انسجام اجتماعی گفت : متاسفانه علیرغم برگزاری این اجلاس ، نه تنها اهداف فوق محقق نگردیده بلکه عدم تساوی و بی عدالتی در جهان گسترش یافته و فاصله میان اغنیاء و فقرا افزایش یافته است .
وی افزود :بحران اقتصادی و مالی در جهان نتایج منفی بسیاری برای توسعه اجتماعی داشته و فقر ، گرسنگی ، سوء تغذیه ، بیکاری ، عدم تساوی و محرومیت های اجتماعی از تبعات این بحران بشمار می روند .
سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد اضافه کرد :در حالی که اجلاس سران جهان موضوع اشتغال را برای توسعه و همبستگی اجتماعی بسیار حیاتی می دانست ، امروزه تعداد بیکاران در جهان با افزایش 34 میلیون نفری طی سال گذشته به 215 میلیون نفر رسیده است .
ال حبیب در ادامه این سخنرانی بخشی از سیاستها ، اقدامات ، فعالیتها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مربوط به جوانان ، سالمندان و معلولین را تشریح و تاکید کرد ، جمهوری اسلامی ایران در هر یک از زمینه های فوق پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته است .
نظر شما