به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به ارمنستان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز شنبه با حضور در دانشگاه ملی ارمنستان و پس از دریافت نشان دکترای افتخاری در جمع اساتید و دانشجویان این کشور گفت: ما بر این باوریم که کشورهای منطقه از ظرفیت بسیار خوبی برخوردارند که بتوانند مناقشات بین خود را حل کنند و فضای منطقه را به فضای امن توسعه دهند.
وی با بیان اینکه این ظرفیت در کشورهای منطقه وجود دارد تا بتوانند نیازهای خود را حل کنند، اظهار داشت: کشورهای منطقه نیازمند شیطنت برخی کشورها نیستند و علت اینکه جمهوری اسلامی ایران این رویکرد را دنبال می کند به این دلیل است که مبانی زیربنای فکر اسلامی در کشور ما وجود دارد.
لاریجانی افزود: سالها پیش ایران در دست حکومت دیکتاتوری شاه بود و آمریکا بر آن تسلط داشت اما پس از مبارزه طولانی با رهبری امام خمینی حکومت دیکتاتوری شاه از بین رفت و ما به استقلال رسیدیم و تمامی اینها به دلیل مبنای فکری انقلابی و اینکه مردم ما نمی توانند تحمل ظلم و استثمار را داشته باشند بود.
وی با تاکید بر اینکه ایران بر همزیستی مسالمت آمیز و عادلانه بین ملت ها تاکید دارد، افزود: تفکر توحیدی اسلام بر برابری و احترام به یکدیگر مبتنی است و به هیچ وجه زورگویی قدرت های دیگر را نمی پذیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امام علی (ع) نیز در نامه ای به یکی از زمامداران می نویسند: با مردم با محبت و مهربانی برخورد کنید، گفت: چرا که ایشان اعتقاد دارند مردم یا برادر مسلمان ما هستند یا برادر انسانی ما محسوب می شوند.
وی یادآور شد: مکتب انقلاب با همزیستی مسالمت آمیز با دیگر فرقه ها همراه است اما در مقابل زورگویی می ایستد.
لاریجانی با اشاره به اینکه ما بعد ازانقلاب هم با تروریستها و قدرت های زورگویی که در ایران مداخله می کردند ، مبارزه کردیم افزود: پس از آن نیز آمریکا به وسیله صدام و جنگ طلبی خود را در منطقه راه انداخت و ما با این موضوع نیز مقابله کردیم.
وی ادامه داد: مسئله مبارزه با تروریستها امروز تبدیل به یک ژست در جهان شده است. در حالیکه از نظر ما مبارزه با تروریسم یک اقدام لازم برای زندگی مسالمت آمیز است.
رئیس مجلس همچنین اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب همین کشورهای زورگو تلاش کردند رئیس جمهور، نمایندگان و نخست وزیر ما را به شهادت برسانند. البته متاسفانه امروز نیز در صحنه های منطقه شاهد اینگونه رفتارها توسط آمریکایی ها ورژیم صهیونیستی هستیم.
وی تاکید کرد: اسلام و تفکر اسلامی ذاتا با ترور و تروریسم مخالفت است و آن راحرام می داند و بر این اساس معتقدیم اگر سیاست از اخلاق ادیان بهره بجوید ارمغان آن نوعی همزیستی مسالمت آمیز برای همگان خواهد بود.
لاریجانی گفت: در جنگ هشت ساله نیز که بر ما تحمیل شد ما هشت سال مقاومت کردیم و امروز اسناد و مدارک زیادی نشان می دهد که پشت صحنه ایران همین رژیم های زورگو بودند اما ایران مصمم به مقاومت بود تا استقلال سیاسی خود را به دست آورد.
وی ادامه داد: همه در جنگ هشت ساله مقاومت کردند در این هیئتی که همراه من است برخی از افراد یا رزمنده اند و یا از خانواده شهدای جنگ تحمیلی هستند ، آقای دهقان نیز که عضو هیئت رئیسه مجلس است بیش از هفت سال در اسارت رژیم صدام بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این مقاومت هشت ساله هر چند برای ما هزینه های زیادی همچون 250 هزار شهید را به دنبال داشت افزود: در پی آن نیز تحریم هایی بر علیه ما انجام شد که فایده آن این بود که ما روی پای خود از نظر دستیابی به پیشرفت های اقتصادی بایستیم.
وی افزود: امروز ایران بیش از 3.5 میلیون دانشجوی در حال تحصیل در دانشگاه های کشور دارد و مراکز بهداشتی و درمانی نیز توسعه جدی حتی در روستاها داشته است به گونه ای که مرگ و میر کودکان در ایران بسیار کاهش پیدا کرده است و تکنولوژی پزشکی در زمینه های مختلف پیشرفت هایی داشته است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه سلول های بنیادین تحقیقات جالب و پیشرویی داشته است و همچنین پیشرفت هایی در زمینه سد سازی و سیلوسازی، داشته است.
لاریجانی اظهار داشت: در زمان حاضر نیز بیش از هفتاد سد در حال ساخت در ایران داریم و پیشرفت های اتومبیل سازی، صنعت پتروشیمی، مخابرات در ایران نیز چشم گیر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر سالانه بیش از بیست میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته ایم ادامه داد: البته در زمینه تکنولوژی نظامی نیز جهش های چشم گیری وجود داشته است و استراتژی ایران نیز در این زمینه استراتژی مبتنی بر بازدارندگی است.
وی با ابراز خرسندی از همکاری های بین دو کشور اظهار داشت: ایران می تواند در زمینه هایی که قادر است به ارمنستان کمک کند و در این زمینه در پروژه های راه آهن، راه سازی، خطوط برق و برخی پروژه های دیگر همچون خط گاز به ارمنستان در حال فعالیت است.
لاریجانی ادامه داد: مذاکراتی بین دو کشور در زمینه انتقال نیروی برق در حال انجام است.
رئیس مجلس گفت: روند 30 ساله اخیر در منطقه نشان می دهد که قطب بندی های بین المللی در حال تغییر است و شاید زمانی برسد که دیگر سرود یکجانبه گرایی خوانده نشود که این سرود توهمی از سوی آمریکا بود هم خسارات زیادی به آمریکا و هم به مردم منطقه زد . امروز در عراق، افغانستان، لبنان و فلسطین شاهد تاثیرات این یک جانبه گرایی آمریکا هستیم.
وی ادامه داد: آمریکا با مطرح کردن تئوری مدیریت جهانی به بهانه فروپاشی شوروی سابق و 11 سپتامبر هزینه های زیادی را به منطقه وارد کرد و بیش از یک میلیون نفر در منطقه صدمه دیدند و هزارها میلیارد خرج نیز برای آمریکا ایجاد شد اما حاصل این موضوع چه بود؟ آیا تروریسم در منطقه کاهش پیدا کرد و یا امنیت در عراق و افغانستان و منطقه تامین شد؟
لاریجانی تاکید کرد: اکنون کشورهای منطقه در حال عبور از این دوره هستند و قطب بندی های جدیدی در حال شکل گیری است، قدرت های قدیم نیروی خود را بازسازی می کنند و شاهد حضور قدرت های جدید نیز در منطقه هستیم.
وی ادامه داد: باید از تجربیات گذشته پند بگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به بحران های مالی موجود در منطقه اظهار داشت: این بحران ها نه اولین بحران است و نه آخرین آن خواهد بود و ریشه آن در بی عدالتی های اقتصادی است. چرا که همانگونه که مطلعید یک درصد جمعیت دنیا، 50 درصد توان اقتصادی دنیا را در اختیار دارند و این عمق شکاف اقتصادی در دنیا را نشان می دهد.
لاریجانی ادامه داد: شرکت های چند ملیتی در دنیا در حال فرار مالی هستند و پشت صحنه گردان های سیاسی کشورهای بزرگ جمع می شوند.
ادامه دارد.
نظر شما