به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، توقف فعالیت اتوبوسرانان بخش خصوصی در ارومیه اواخر هفته گذشته در اعتراض به سیاست های شورای شهر ارومیه و اجرای ناهماهنگ این سامانه که موجب سرگردانی دهها هزار مسافر شد، به طور قطع بر روند ناصحیح این طرح صحه گذاشت.
اختلال در سیستم حمل و نقل اتوبوسرانی ارومیه که پنجشنبه هفته گذشته تا ساعت ها ادامه داشت هر چند با تدابیر مسئولان و برگزاری برخی جلسات فوق العاده در همان روز خاتمه یافت ولی بی شک زنگ هشدار ناهماهنگی های بعدی را گوشزد می کند که مسئولان نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کنند.
شهرستان ارومیه یکی از شهرهای پرخودرو در کشور به شمار می رود و در این راستا ترافیک سنگین خیابان های این شهر، ضرورت توجه به حمل و نقل عمومی به عنوان گره گشای بخشی از این معضل اجتماعی را دو چندان می کند.
متاسفانه در سال های اخیر با وجود تزریق وسایط نقلیه عمومی مناسب به ناوگان حمل و نقل عمومی در این بخش، همچنان مشکلات فراوانی گریبانگیر مردم ارومیه شده که تاکنون توجه خاصی از سوی مسئولان ذیربط بدان نشده است.
وجود ناوگان فرسوده در بخشی از مناطق شهر، تغییر متعدد ایستگاه های اتوبوس برخی مناطق، استفاده و کاربرد ناصحیح از بلیط الکترونیکی، کمبود شدید ناوگان حمل و نقل عمومی، عدم سامان بخشی به مسافر برهای شخصی، ناهماهنگی بخش خصوصی با اجرای طرح های دولتی حمل و نقل تنها گوشه ای از مشکلات فراوانی است که مردم ارومیه با آن مواجه هستند.
90 درصد خدمات جابجایی مسافران ارومیه ای با اتوبوس صورت می گیرد
اسعد، نماینده رانندگان بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی ارومیه و حومه در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه گفت: هم اکنون 90 درصد از خدمات جابجایی مسافران در ارومیه توسط ناوگان بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی انجام می شود، این در حالی است که یارانه های پرداختی دولت به این تعداد از راننده توسط سازمان اتوبوسرانی ارومیه و حومه برداشت و بابت حقوق به کارمندان پرداخت می شود.
وی در ادامه بیان داشت: براساس دستورالعمل جدید شورای شهر وسازمان اتوبوسرانی، اتوبوس ها موظف هستند از ارائه خدمات به مسافران فاقد کارت بلیط خودداری و از دریافت پول نقد ممانعت کنند، در حالی که 70 درصد از شهروندان فاقد کارت بلیط بوده و در صورت عدم دریافت پول نقد رانندگان دچار خسارت مالی می شوند.
اسعد اظهار داشت: سازمان اتوبوسرانی برای تمدید قرارداد رانندگان را به دارائی معرفی می کند که این امر بر خلاف قانون بوده، چرا که برای آن دسته از اتوبوس هائی که مالکیت دولتی دارند مالیات شامل نمی شود.
رانندگان به حق قانونی خود قانع باشند
نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه، با تاکید بر اینکه رانندگان باید به حق قانونی خود قانع باشند، ادامه داد: اعتراض رانندگان بخش خصوصی ناوگان اتوبوسرانی نوعی خودسری در عمل است.
محمد حضرت پور ادامه داد: در بخش اتوبوسرانی شهر ارومیه 30 میلیارد ریال جهت ارائه خدمات بهتر و بیشتر به شهروندان سرمایه گذاری شده که متاسفانه به دلیل عدم همراهی رانندگان با اجرای طرح هایی از جمله کارت خوان الکترونیکی این بخش با مشکلات عدیده ای مواجه است.
وی با اشاره به اینکه عدم ارائه خدمات توسط رانندگان بخش خصوصی اتوبوسرانی ارومیه اقدامی غیر قانونی است، بیان داشت: هم اکنون مسئولان امنیتی پیگیری برخورد با این اقدام رانندگان خاطی است.
حضرت پور با اشاره به مصوبه جدید شورا مبنی بر عدم ارائه خدمات به مسافران فاقد بلیط الکترونیکی از 15 مهرماه سالجاری در ارومیه گفت: متاسفانه با ابلاغ این مصوبه که اطلاع رسانی مناسب در طول یک هفته گذشته در این خصوص انجام شده رانندگان بخش خصوصی نگران منافع شخصی خود شده و دست به اعتراض زده اند.
طرح کارت خوان الکترونیکی با موفقیت در حال اجراست
مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اجرای طرح بلیط الکترونیکی در راستای سیاست های دولت الکترونیک است گفت: این طرح با موفقیت کامل در حال اجراست ولی تعدادی از رانندگان با سوء استفاده از اجرای آن قصد ایجاد اغتشاش در شهر ارومیه را دارند.
عباس حیدرزاده تعداد رانندگان معترض را 30 نفر عنوان کرد و بیان داشت: این مشکل برطرف شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به شعار تحقق دولت الکترونیک در استان گفت: اجرای طرح بلیط الکترونیکی در این راستا که جزو مطالبات مردمی نیز است صورت گرفته است.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: در این زمینه 15 میلیارد ریال از سوی دولت برای اجرای این طرح، آرامش و آسایش مردم هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس بلیط الکترونیکی کرایه هر مسیر و تردد مردم ارومیه با اتوبوس 750 ریال است گفت: با وجود اجرای این طرح از سال گذشته برخی از مردم بدون کارت الکترونیکی از خدمات اتوبوس استفاده می کنند که در این صورت کرایه اخذ شده از آنها توسط رانندگان هزار ریال است.
وی اخذ 250 هزار ریال کرایه اضافی از مردم را غیرقانونی و به دور از عدالت دانست و گفت: روزانه بیش از 300 هزار نفر از خدمات اتوبوسرانی ارومیه استفاده می کنند که در صورت احتساب این میزان کرایه اضافی رقمی میلیاردی از حق مردم پایمال می شود.
حیدرزاده اجرای طرح کارت خوان الکترونیکی در ناوگان اتوبوسرانی را جلوگیری از تضییع حق قانونی مردم دانست و گفت: با اجباری شدن استفاده بلیط الکترونیکی از 15 مهرماه سالجاری برخی رانندگان منافع شخصی خود را در خطر دیده و دست به اعتراض غیرقانونی زده اند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به هزینه 40 میلیون ریالی نصب دستگاه کارت خوان الکترونیکی در ناوگان اتوبوسرانی اظهارداشت: از ابتدای اجرای این طرح مقرر شده بود این هزینه از سوی خود رانندگان پرداخت شود ولی دولت در جهت تسهیل در روند اجرای آن این طرح را تقبل کرد.
کمبود اتوبوس شهری در ارومیه/مصوبه سفر دولت اجرایی نشده است
وی با بیان اینکه با توجه به جمعیت شهر ارومیه، کمبود 135 دستگاه اتوبوس جهت ارائه خدمات به شهروندان در این شهر مشهود است افزود: بر اساس استانداردها برای هر 100 هزار سفر 45 دستگاه اتوبوس مورد نیاز بوده که با محاسبه تعداد سفر نسبت به تعداد اتوبوس موجود در سطح شهری، کسری آن محسوس است.
حیدرزاده با اشاره به فعال بودن 320 دستگاه اتوبوس ملکی و بخش خصوصی برای جابه جایی روزانه 260 هزار مسافر درون شهری ارومیه، افزود:هم اکنون در ارومیه 680 ایستگاه اتوبوس وجود دارد که 220 ایستگاه مجهز به سایبان بوده و مابقی فاقد امکانات رفاهی است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه و حومه با اشاره به تصویب تخصیص 30 دستگاه اتوبوس در دور دوم سفر هیئت دولت به آذربایجان غربی برای شهر ارومیه، اظهار داشت: متاسفانه این مصوبه تاکنون اجرایی نشده است.
به گفته حیدرزاده، سازمان اتوبوسرانی به برخی روستاهای اطراف نیز ارائه خدمات می کند، که براین اساس 835 دستگاه مینی بوس شامل خطوط روستایی، شهری و موسسات تلفنی فعال هستند.
وی تعداد خطوط اتوبوسرانی را 52 خط عنوان و خاطرنشان کرد: برای روستاهایی که نیاز به مجوز خط مینی بوس دارند، مجوز لازم صادر می شود.
مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری ارومیه و حومه مهمترین تحول این سازمان را خدمات بلیت الکترونیکی دانست و گفت: با توجه به افتتاح این طرح طی سال گذشته، تاکنون 150 هزار بلیت الکترونیکی به شهروندان توسط 17 گیشه در سطح شهر ارائه شده است.
حیدرزاده از همکاری این سازمان با دفاتر پیشخوان دولتی جهت فروش و یا شارژ بلیت الکترونیکی خبر داد و افزود: علاوه بر فعال سازی گیشه های شارژ بلیت الکترونیکی در نقاط مختلف شهر، با پست بانک های سطح شهر هم در آینده نزدیک همکاری می کنیم.
نظر شما