عباس مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: هم اکنون 13 هزار هکتار جنگل طبیعی در استان مرکزی وجود دارد اما سرانه جنگل در استان برابر هشت صدم درصد هکتار برای هر نفر است.
وی اضافه کرد: اکنون مراتع استان به دلیل چرای زودرس دام، حضور دام بیش از ظرفیت مراتع، آتش سوزی های پی در پی، آگاهی اندک برخی بهره برداران از روشهای صحیح مرتعداری، آفات گیاهان مرتعی و تبدیل عرصه های مرتعی به کاربری های دیگر در معرض تهدید جدی قرار دارند.
مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته هر ساله به صورت مستمر بین 15 تا 5.2 تن خاک در هکتار استان در اثر فرسایش آبی شسته می شود و عمده این خاکها دارای مواد غذایی ازت، فسفر، پتاس و سایر مواد مغذی مورد نیاز گیاه است که از خاکهای حاصلخیز جدا می شود.
مظفری گفت: مراتع استان مرکزی از جاذبه های متعدد طبیعت گردی و اکوتوریسم برخوردار است و علاوه بر قابلیت مهم تولید علوفه و دامداری، نقش بسزایی در حفاظت آب و خاک منطقه دارند.
این مسئول از اجرای عملیات ممیزی مراتع در سطح یک میلیون و 720 هزار هکتار از مراتع استان مرکزی خبر داد و گفت: در حال حاضر 55 درصد عرصه های منابع طبیعی استان سند مالکیت منابع ملی دارند .
وی افزود: تاکنون 35 هزار و 600 خانوار بهره بردار مراتع ساماندهی و شناسایی شدند.
نظر شما