دكتر حمزه شكيب با اشاره به اين موضوع كه عدم رعايت اصول و ضوابط شهرسازي در اغلب ساختمان هاي بنا شده مشاهده مي شود، به خبرنگار اجتماعي "مهر" گفت: اين مساله مشكلات را در بلند مرتبه ها مضاعف كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه به هنگام ساخت و ساز بايد ساختمان به گونه اي طراحي شود كه حداقل خسارات را در پي داشته باشد، افزود: بايستي از مصالحي استفاده كنيم كه در مقابل آتش سوزي و ديگر حوادث مقاومت و دوام بيشتري داشته باشد.
عضو كميسيون شهرسازي، فني و معماري شوراي شهر به ايجاد پله هاي اضطراري اشاره كرد و اظهار داشت: وجود اين پله ها در بلند مرتبه ها ضروري و واجب است تا به هنگام وقوع حادثه و حريق بتوان از آنها براي نجات جان ساكنان ساختمانها استفاده كرد.
شكيب همچنين از آموزش ساكنان اين قبيل ساختمان ها به عنوان يك فرهنگ ياد كرد و افزود: متاسفانه اغلب ساختمان هاي بلند از حداقل اين امكانات محروم هستند.
وي نقش وزارت مسكن و شهرسازي، سازمان نظام مهندسي و شهرداري را مكمل يكديگر براي رعايت اصول و ضوابط شهرسازي در ساختمان ها عنوان داشت و گفت: وزارت مسكن در جايگاهي است كه بايد ضوابط را تعيين كند، يعني بدون توجه به آن ضوابط نبايد ساخت و ساز صورت بگيرد.
رييس كميته زلزله شوراي شهر سازمان نظام مهندسي را به جهت انتخاب افراد با صلاحيت براي طراحي ساختمانها مسئول دانست و افزود: شهرداري نيز به عنوان كنترل كننده نهايي ضوابط ساخت و ساز مسئوليتش كمتر از اين دو دستگاه نيست.
شكيب تاكيد كرد: متاسفانه در اين چرخه همه اين سازمانها كه وظيفه و مسئوليت بر امر ساخت و ساز با رعايت اصول شهرسازي را دارند، كوتاهي شده است.
وي در عين حال برگزاري جلسات مشترك با سازمانهاي مذكور را در راستاي حل اين مشكلات عنوان داشت و افزود: تهيه شناسنامه فني براي ساختمانها باعث خواهد شد در آينده با چنين مشكلاتي در ساختمانها مواجه نباشيم.
نظر شما