۱۸ مهر ۱۳۸۹، ۱۶:۱۳

مفتح خبر داد:

برنامه پنجم آبان ماه در صحن مجلس/ تصویب نظرات دولت در کمیسیون تلفیق

برنامه پنجم آبان ماه در صحن مجلس/ تصویب نظرات دولت در کمیسیون تلفیق

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنجم با اشاره به اینکه این کمیسیون تا پایان هفته آینده بررسی لایحه برنامه پنجم را به پایان می رساند از بررسی برنامه پنجم توسعه در اوایل آبان ماه در صحن مجلس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی مفتح در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس در نشست خبری با خبرنگاران، احتمال برگزاری جلسات علنی مجلس برای بررسی برنامه پنجم در دو نوبت یا سه نوبت کاری را وابسته به تصمیم هیئت رئیسه مجلس خواند و گفت:‌ به احتمال زیاد، حداقل دو نوبت برای بررسی برنامه در نظر گرفته می‌شود چرا که با توجه به حساسیت این لایحه، مجلس باید وقت کافی را برای آن قرار دهد.

وی در پاسخ به این سئوال که دولت با وجود به تصویب نرسیدن برنامه پنجم توسعه بودجه سال آینده را چگونه تنظیم خواهد  کرد، گفت: کلیاتی که برای تنظیم بودجه مورد نیاز است را می توان از مصوبات کمیسیون تلفیق الهام گرفت تا دولت کارش را در این زمینه شروع کند.
 
مفتح ادامه داد: در حقیقت دولت می تواند بر اساس روح آنچه در کمیسیون تلفیق تصویب شده ، مواد مورد نیاز بخشنامه تنظیم بودجه را استخراج کند و اگر تغییری در جزییات آن صورت گرفت آن را در ویرایش نهایی بودجه اعمال کند.
 
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس همچنین با اشاره به روال کار مجلس در بررسی بودجه و برنامه گفت: طبق روال گذشته، بعد از پایان هر روز و تصویب چند ماده در صحن علنی،  هیئت رئیسه مجلس آن مواد را برای تصویب نهایی به شورای نگهبان می‌فرستد، البته وقت قانونی شورای نگهبان از 10 تا 20 روز بعداز تصویب تمامی مواد برنامه در صحن علنی است.
 
مفتح  با اشاره به وقفه پیش آمده در جلسات کمیسیون تلفیق نیز گفت: کمیسیون از روز سه‌شنبه هفته‌ گذشته کار خود را آغاز کرده است. با توجه به ضرورت بازنگری مصوبات، جلسات کمیسیون مدتی تعطیل شد و مقرر شده بود که کارگروهی شش نفره متشکل از رئیس و دو نایب رئیس کمیسیون تلفیق و همچنین معاون نظارت راهبردی رئیس‌ جمهور و دونفر دیگر از سوی دولت مصوبات کمیسیون را مورد بازنگری قرار دهند.
 
وی، بار مالی مصوبات را از جمله مواردی که کارگروه مورد بررسی قرار داده، اعلام کرد و گفت: بر اساس این بررسی، مصوبات نباید بیش از ظرفیت مالی کل برنامه باشد. مورد دیگر این بود که مصوبات کمیسیون تلفیق قابلیت اجرایی داشته باشد. همچنین شاکله و انسجام عمومی برنامه به کلی به هم زده نشود که بر این اساس، گزارش کارگروه آماده شد و از روز سه ‌شنبه در کمیسیون پیش رفت.
 
نماینده مردم رزن با اشاره به پیشنهادات کارگروه شش‌ نفره که به کمیسیون تلفیق ارائه شده یادآور شد: پیش از این، در مصوبه کمیسیون تلفیق 105 مورد عبارت "دولت مکلف است" آماده بود که کارگروه مذکور آن را به 60 مورد رسانده بود. همچنین در مصوبات کمیسیون تلفیق 113 مورد عبارت "موظف است" آمده بود که کارگروه پیشنهاد داد به 59 مورد کاهش یابد. همچنین 132 مورد عبارت "مجاز است" در مصوبه کمیسیون آمده بود که کارگروه در بازنگری آن را به 111 مورد تقلیل داده است.
 
وی با اشاره به اینکه کارگروه در ارائه پیشنهاد خود به کمیسیون، 35 مورد از "موارد تکلیف" را به اجازه ، 3 مورد مکلف است را به موظف است و 9 مورد موظف است را به مجازاست، تغییر داده است گفت:‌ این کارگروه 15 مورد تکلیف و7 مورد وظیفه و 5 مورد مجاز است را حذف کرده، اما در همین کارگروه یک مورد تکلیف، 5 مورد وظیفه و 10 مورد اجازه اضافه شده است.
 
مفتح با اشاره به اینکه براساس آیین نامه داخلی کمیسیون تلفیق،دراین کمیسیون نسبت به اجازه ورود به مواد پیشنهادی کارگروه مشترک رای ‌گیری شد تا این مواد مورد تجدیدنظر قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: با بیش از دو سوم رای کتبی و مخفی اعضای کمیسیون تلفیق، مصوب شد که کمیسیون تلفیق وارد تجدیدنظر در این مواد شود لذا ماده به ماده پیشنهادات کارگروه در کمیسیون تلفیق بررسی می‌شود که اگربه تصویب اعضا برسد،جایگزین مصوبات کمیسیون می‌شود و اگر رای نیاورد مصوبات کمیسیون به قوت خود باقی است.
 
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به تجدیدنظر در مواد 1 تا 73 از مصوبات کمیسیون تلفیق در این کمیسیون خاطرنشان کرد: تعداد قابل توجهی از پیشنهادات کارگروه در کمیسیون تصویب شده البته موادی هم به تصویب کمیسیون نرسیده و کمیسیون نظر کارگروه را نپذیرفته  است که بر این اساس نظر قبلی کمیسیون به قوت خود باقی است، البته این مواد خیلی معدود است و عمدتا نظرات کارگروه رای ‌آورده است.
کد خبر 1167967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha