به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان تاکید کرد: واحدهای بزرگ که نیاز به اقدامات اساسی و ریشه ای برای اصلاح مصرف انرژی هستند، در قالب طرح هدفمند کردن یارانهها مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وزیر صنایع و معادن تاکید کرد: سود تسهیلات ارایه شده یارانه ای بوده و مدت باز پرداخت اقساط آن طولانی است. با این حساب، اگر یک واحد تولیدی برای افزایش بهرهوری، 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته باشد، وزارت صنایع و معادن 80درصد این اعتبار را تسهیلات پرداخت میکند.
وی گفت : به زودی در بحث هدفمند کردن یارانه ها ما شاهد بروز فاز جدید اجرای این قانون خواهیم بود. در این صورت تفاوت معنی داری بین صنایع که مصرف انرژی کمی داشته و استاندارهای مختلف را رعایت می کند با آن دسته از صنایعی که بی توجه به این مسئله باشند را شاهد خواهیم بود.
محرابیان در خصوص نحوه حمایت از واحدهای کوچک و متوسط هم گفت: در بسته حمایتی بخش صنعت، شیب افزایش قیمت را به وسیله تسهیلات جبران کرده و خط اعتباری انرژی برای واحدهای انرژی بر تعیین کردهایم. مابقی واحدها نیز از طریق پرداخت یارانه حمایت خواهند شد، تا با یک شیب ملایم هزینه اضافی مصرف انرژی خود را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: دو شاخص عمده در پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده و به ازای هر نفر یک میلیون تومان و به ازای هزینه انرژی 2 برابر پرداخت می شود که سود آن اندک خواهد بود تا مصرف انرژی خود را به حد قابل قبول و استاندارد برسانند.
وزیر صنایع و معادن تصریح کرد : بسیاری از صنایع معدنی کشور که جزء صنایع انرژی بر بوده و از تکنولوژی روز و سرمایه گذاریهای کارآمد بهره مند هستند همواره میزان استاندارد آنها با استاندارد جهانی برابری می کند.
وی با اشاره به اینکه متوسط جدول انرژی کارخانه های سیمانی ما از متوسط مصرف انرژی مصرف کشورهای خارجی کمتر است. به این ترتیب، بعد از هدفمند کردن یارنه ها می توانند به آسانی به روند تولید ادامه دهند.
وی تاکید کرد : درصدد هستیم در برنامه پنجم توسعه حداکثر استفاده را از پتانسیل معدنی کشوربرده و شاهد رشد وبالندگی و جذب و اشتغال بیشتر نیروی جوان در بخش معدن باشیم.
محرابیان در مراسم افتتاح رسمی کارخانه سیمان جوین گفت: در استان خراسان رضوی ظرفیت تولید سیمان هم اکنون به بیش از 6 میلیون تن رسیده است، اما براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته تا پایان سال 91 این ظرفیت به بیش از 9 میلیون تن خواهد رسید.
وی تصریح کرد: استان خراسان رضوی هم در صنعت وهم در بخش معدن نسبت به سایر استانها پیشتاز بوده به گونهای که آمار بخش صنعت طی 5 سال گذشته حاکی از رشد سرمایه گذاری صنعتی 210 درصدی بوده است. این در حالی است که رشد سرمایه گذاری در بخش صنایع معدنی به 460 درصد رسیده است.
وزیر صنایع ومعادن خاطرنشان کرد: مجموع طرحهای صنایع معدنی طی 5 سال گذشته در مقایسه با مدت مشابه خود قابل قیاس نیست.
نظر شما