۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۱:۴۲

گزارش خبری - تحلیلی مهر/

تصویب لایحه نژادپرستانه قانون شهروندی؛ ارمغان جدید مذاکرات سازش

تصویب لایحه نژادپرستانه قانون شهروندی؛ ارمغان جدید مذاکرات سازش

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: کابینه رژیم صهیونیستی در راستای اقدامات تجاوزکارانه و نژادپرستانه خود روز گذشته لایحه اصلاح قانون شهروندی را تصویب کرد.

کابینه رژیم صهیونیستی روز گذشته لایحه اصلاح قانون شهروندی در فلسطین اشغالی را تصویب کرد. این لایحه با رای موافق 22 وزیر و رای مخالف 8 وزیر به تصویب رسید.

به موجب این لایحه کسی که بخواهد به اصطلاح تابعیت اسرائیلی دریافت کند باید سوگند یاد کند که رژیم صهیونیستی و سرزمین های اشغالی یک سرزمین یهودی است.

این لایحه به طور اساسی زندگی 25 هزار فلسطینی که از کرانه باختری و نوارغزه وارد فلسطین اشغالی شده اند و با عرب های 1948 ازدواج کرده اند را تحت تاثیر قرار می دهد.

پیش نویس اصلاح قانون شهروندی در رژیم صهیونیستی با انتقاد تند شخصیت های فلسطینی و اسرائیلی مواجه شده است. "غسان الخطیب" مدیر مرکز دولتی فلسطین در این رابطه اظهار داشت: تشکیلات خودگردان فلسطین این لایحه را اقدامی خطرناک می داند و در حال بررسی پیامدهای آن و اتخاذ اقدامات مناسب در این رابطه است.

"فوزی برهوم" سخنگوی رسمی جنبش حماس نیز ضمن بیان اینکه لایحه فوق صرفا نژادپرستانه است آن را نقض آشکار حقوق ملت فلسطین و تلاشی برای از بین بردن فرهنگ آن دانست.

وی در ادامه گفت که این لایحه در راستای تثبیت ایده یهودی بودن رژیم صهیونیستی و اجرایی  کردن افکار مقام های تندروی این رژیم همچون "آویگدور لیبرمن" وزیر خارجه اسرائیل است که همواره خواهان اخراج فلسطینی ها از اراضی اشغالی 1948 است.

تصویب لایحه اصلاح قانون شهروندی همچنین خشم نمایندگان عرب کنیست را برانگیخت. "جمال زحالقه" یکی از نمایندگان اظهار داشت: دولت اسرائیل دچار جنون نژادپرستانه غیر قابل مهار شده است. وی با بیان اینکه چنین قانونی در جهان وجود ندارد گفت که جامعه بین الملل باید جنون نژادپرستانه اسرائیل را مهار کند.

"طلب الصانع" یکی دیگر از این نمایندگان گفت: تصویب چنین لایحه ای نقض دموکراسی است و منجر به اخراج عرب هایی می شود که 20 درصد ساکنان اسرائیل را تشکیل می دهند.

وی در ادامه گفت: تصویب اصلاح قانون شهروندی اسرائیل را وارث رژیم نژادپرستانه آپارتاید قرار خواهد داد.

"احمد الطیبی" دیگر نماینده عرب کنیست اظهار داشت: کابینه اسرائیل به مکانی برای حزب افراطی اسرائیل بیت نیو و افکار فاشیست آن تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: هیچ دولتی در دنیا وجود ندارد که شهروندان خود را وادار کند که به ایدئولوژی خاصی سوگند بخورد و به آن پایبند باشد.

تصویب این لایحه نه تنها شخصیت های عربی و فلسطینی را به واکنش واداشت بلکه برخی مقام های رژیم صهیونیستی نیز نسبت به آن اعتراض کردند.

وزیران حزب کارگر رژیم صهیونیستی در مخالفت با تصویب این لایحه اعلام کردند که این اقدام غیر ضروری است زیرا نقض حقوق اقلیت ها به شمار می رود و وجهه اسرائیل در جهان را خدشه دار خواهد کرد.

"زیپی لیونی" رهبر حزب کادیما نیز گفت: وظیفه اصلی ما حفظ موجودیت اسرائیل به عنوان یک دولت یهودی است که تمامی شهروندان در آن از حق مساوات برخوردار باشند اما تصویب این لایحه منجر به تحقق این هدف نخواهد شد بلکه درگیری های داخلی را در پی خواهد داشت.

تصویب این لایحه از سوی کابینه رژیم صهیونیستی در حالی صورت می گیرد که این رژیم از دوم سپتامبر (11 شهریور) تاکنون سه دور مذاکره مستقیم با تشکیلات خودگردان فلسطین انجام داده است.

هدف از این مذاکرات به اصطلاح سازش که اکنون به دلیل اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی همچون توسعه شهرک ها در کرانه باختری متوقف شده است، بررسی مسائل اصلی مورد مناقشه صلح است. یکی از این موضوعات حق بازگشت آوارگان فلسطینی و تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شریف است که از جمله آرمان های ملت فلسطین به شمار می رود.

با نگاهی به برگزاری سه دور مذاکره مستقیم طی یک ماه و نیم گذشته می توان دریافت که این مذاکرات جز تحقیر مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین نتیجه دیگری در بر نداشته است چرا که رژیم صهیونیستی طی این مدت بیش از پیش اقدامات نژادپرستانه خود را افزایش داده است. از سرگیری توسعه شهرک ها در کرانه باختری پس از پایان توقف 10 ماهه، یورش به منازل فلسطینی ها در مناطق تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین همچون الخلیل و تخریب کامل آنها و اخیرا نیز تصویب قانون شهروندی از جمله اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به شمار می رود.

تصویب قانون شهروندی توسط کابینه رژیم اسرائیل نقطه مقابل حق بازگشت آوارگان فلسطینی است چرا که نه تنها منجر به بازگشت میلیون ها آواره فلسطینی به سرزمین مادری شان نخواهد شد بلکه اعراب 48 که 20 درصد ساکنان رژیم صهیونیستی را تشکیل می دهند در معرض اخراج قرار می دهد. به عبارتی دیگر می توان گفت رژیم صهیونیستی از مذاکرات به عنوان سرپوشی برای اقدامات ضد فلسطینی استفاده می کند. در چنین شرایطی تغییر رویکرد مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به هر گونه مذاکره با اسرائیل و پذیرش مقاومت برای احیای حقوق ملت فلسطین تنها راه مقابله با اهداف توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی به شمار می رود.

------------------------------
سمیه خمارباقی

کد خبر 1168366

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha