۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۲:۰۶

وزارت بهداشت افغانستان:

افزایش اختلالات روانی در افغانستان ثمره اشغالگری است

افزایش اختلالات روانی در افغانستان ثمره اشغالگری است

وزارت بهداشت افغانستان در گزارشی با اشاره به میزان بالای مرگ و میر مادران اعلام کرد که بیش از 60 درصد افغانی ها از اختلالات ناشی از استرس بسیار و مشکلات روانی رنج می برند.

به گزارش خبرگزاری مهر  به نقل از رویترز، "ثریا دلیل" وزیر بهداشت افغانستان روز یکشنبه اعلام کرد: افغانستان هم اکنون در تلاش برای مقابله با مشکلات سلامت روانی است که تقریبا دو سوم از کل جمعیت این کشور پس از دهه ها خشونت از آن رنج می برند.

وزارت بهداشت افغانستان در بیانیه ای ضمن درخواست دریافت بودجه بیشتر اعلام کرد که میزان بالای فقیر، بی ثباتی سیاسی، وجود زیرساخت هایی با درجه مقاومت پایین به مشکلات روانی کمک می کند و در صورت عدم رفع این مشکلات سلامت روانی بیشتر افغانی ها به خطر می افتد.

بر اساس این گزارش از زمان آغاز درگیریها میلیون ها افغانی کشته یا دچار نقص عضو شدند و در همین حال بازماندگان از حملات خشونت بار از مشکلات روانی جدی رنج می برند.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که بیش از 60 درصد افغانی ها از اختلالات ناشی از استرس بسیار و مشکلات روانی رنج می برند و در صورتی که تحت معالجه قرار نگیرند، احتمالا با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

همچنین پس از کشور "سیرالئون"، افغانستان به عنوان دومین کشور جهان است که با آمار بالای مرگ و میر مادران مواجه است و یکی از چهار کشور جهان است که بیماری فلج اطفال در آن شایع است.

از سوی دیگر کشورهای همسایه از جمله پاکستان از مشکلات بهداشت روانی رنج می برند و اخیرا شاهد افزایش حملات موشکی آمریکا در این کشور و افزایش خشونت ها بودیم.

همچنین "فیض الله کاکار" مشاور رئیس جمهوری افغانستان در امور سلامت اخیرا گفت: جنگ مداوم افغانستان، ناامنی، ازدواج های اجباری و در سنین پایین، مهاجرت و دیگر مشکلات باعث افزایش میزان خودکشی در میان زنان افغانی شده است.

وی افزود: طی دو سال گذشته 172 زن افغانی در ولایت هرات و دیگر ولایت های افغانستان دست به خودسوزی زده اند اما از این تعداد تنها 61 نفر زنده ماندند و 111 نفر دیگر به دلیل جراحت زیاد وارده بر بدن خود به دلیل خودسوزی جان سپردند. بر اساس این گزارش در کشور جنگ زده افغانستان 28 درصد از زنان 15 تا 35 ساله از افسردگی و اختلالات روانی رنج می برند.

کد خبر 1168458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha