۱۹ مهر ۱۳۸۹، ۱۸:۵۰

هیئتی بین المللی از ندامتگاه قزلحصار کرج دیدن کرد

هیئتی بین المللی از ندامتگاه قزلحصار کرج دیدن کرد

کرج - خبرگزاری مهر‌: هیئتی بین المللی متشکل از مدیران دفاتر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، کارکنان و مدیران دفتر منطقه ای قاهره و مسئولان برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری از ایدز از این ندامتگاه دیدن کردند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، ارزیابی دستاوردهای ارائه شده بهداشتی و درمانی در این ندامتگاه بخصوص در زمینه کنترل و پیشگیری از رفتارهای پرخطر زندانیان از هدفهای اصلی این دیدار بوده است.

براساس این گزارش، معاون مدیر کل بهداشت و درمان سازمان زندانها دراین دیدار گفت: دست اندرکاران ندامتگاه قزلحصار از اولین مجریان و پیشگامان ترک اعتیاد از طریق متادون و نالتروکسان است که توانسته گامهای موثری در کاهش پیشگیری از رفتارهای پرخطر بردارد.

بهمن ابراهیمی افزود: این ندامتگاه با تاسیس و راه اندازی مراکز مشاوره درمانی تحت عنوان کلینیک های مثلثی، در زمینه ارائه آموزشهای لازم جهت پیشگیری از شیوع بیماریهای ایدز و هپاتیت و درمان معتادان بسیار موفق عمل کرده است.

در ادامه این دیدار مدیر کل بهداشت و درمان سازمان زندانها با اشاره به اینکه روند اجرایی خدمات بهداشتی این مرکز مطابق با استاندارهای بین المللی است گفت: تلاشهای بی وقفه همکاران بهداشت و درمان در زندانهای کشور سبب شده تا جمهوری اسلامی ایران در کنترل و پیشگیری از بیماریهای پرخطر موفقیتهای مطلوبی به دست آورد چرا که زندان فرصتی است تا بتوان در آن اسباب درمان افراد بیمار را مهیا کرد.

مرضیه فرنیا با اشاره به اینکه در کل کشور 252 مرکز نگهداری مددجویان شامل زندانها، کانونهای اصلاح و تربیت و اردوگاههای کاردرمانی در حال فعالیت هستند، افزود: اکنون 49 درصد از ورودیهای زندانهای ایران به جرایم مختلف در زمینه مواد مخدر مربوط می شود.

وی افزود: تراکم جمعیت کیفری و برخی از مشکلات سبب بروز برخی از چالشها در زندانها شده که با برنامه ریزیهای جامع و مدون تلاش کرده ایم تا رفتارهای پرخطر زندانیان را به حداقل کاهش دهیم.

فرنیا گفت: برنامه درمان با متادون به منظور مداوای معتادان به مواد مخدر به صورت پایلوت و با روندی کند از سال 2001 در ندامتگاه قزلحصار آغاز شد و پس از حصول نتیجه موفقیت آمیز در دهه اخیر در دیگر زندانها گسترش یافت.

مدیر کل بهداشت ودرمان سازمان زندانها راه اندازی کلینیک های مثلثی در زندانها را از دیگر اقدامات اساسی بمنظور کنترل وپیشگیری از بیماریهای پرخطر عنوان کرد و اظهار داشت: ارائه خدمات آموزشی، مشاوره ای، درمانی، حمایتی و مراقبتی تاثیر عمده ای در تغییر نگرش و آگاهی زندانیان دارد که این امر سبب شده تا کلینیک های مثلثی در مراکز مراقبت بعد از خروج نیز راه اندازی شود.

وی، اعطای مرخصی و ملاقات ویژه به محبوسان و آموزش توام آنان و خانواده هایشان از دیگر راهکارها برای کاهش رفتارهای پرخطر در زندانها بوده است که نتایج قابل قبولی درپی داشته است.

علی حسینی مدیر ندامتگاه قزلحصار نیز در این دیدار گفت: 80 درصد از متهمان و محکومان این ندامتگاه را جرایم مواد مخدر تشکیل می دهد که بمنظور کنترل و پیشگیری از بیماریها و رفتارهای پرخطر زندانیان، اجرای طرحهای بهداشتی و درمانی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

براساس این گزارش اعضای این هیئت بین المللی که به شمار آنان اشاره نشده است تلاشهای انجام شده در زمینه های بهداشتی و درمانی در ندامتگاه قزلحصار را مورد تحستین قرار داده و آن را شایسته الگوبرداری برای سایر کشورها دانستند.

اعضای این هیئت همچنین از بخشهای کلینیک مثلثی، بخش توزیع متادون و بستری اندرزگاههای سه و یک ندامتگاه قزلحصار کرج دیدن کردند.

کد خبر 1168952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha