به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، محمد رضا شیرزادی شامگاه دوشنبه در گردهمایی سالانه کشوری کارشناسان برنامه های مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، اظهار داشت: یکی از مهمترین علل گسترش بیماری های زئونوز نا آگاهی جامعه و عدم توجه به آموزش آن توسط مسئولان و متولیان بهداشتی است.
وی ادامه داد: فرهنگ نا مناسب جامعه در خصوص ذبح دام، مصرف فرآورده های لبنی و دامی غیربهداشتی و نگهداری غیراصولی و نا مناسب حیوانات از جمله دیگر عواملی است که باعث گسترش بیماری های زئونوز در بعضی از استان های کشور شده است.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت بیان داشت: با توجه به اینکه مخزن اصلی بیماری های زئنوز حیوانات هستند، بنابراین جهت کنترل این بیماری ها توجه به مواردی از جمله هماهنگی بین بخشی، آموزش جامعه و گروه های در معرض خطر و پرسنل فنی و تقویت مراقبت بیماری، توجه به ثبت گزارش و تقسیم بندی بیماری های زئونور برای افرادی که در کنترل این بیماری ها فعالیت دارند، بسیار مهم است.
شیرزادی خاطرنشان کرد: بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، بیماری های هستند که عوامل آنها به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از حیوان مهره دار به انسان منتقل می شوند که بر اساس آمارهای بهداشت جهانی، 61 درصد بیماری های عفونی و 72 درصد بیماری های نوپدید زئونوز هستند.
وی در پایان عنوان کرد: برگزاری گردهمایی های سالانه با هدف بررسی وضعیت کلی کشور و همچنین مقایسه برنامه های کاری و فعالیت استان های مختلف در راستای مقابله با گسترش این بیماری امر بسیار مهمی است که باید همچنان در دستور کار وزارت بهداشت و درمان قرار گیرد.
یازدهمین گردهمایی کشوری کارشناسان مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان روز دوشنبه با حضور 95 نفر از کارشناسان 46 دانشگاه و دانشکده عوم پزشکی در سنندج آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
نظر شما