۲۰ مهر ۱۳۸۹، ۱۵:۰۹

اشپیگل:

آلمان موفق به خلاصی از تسلیحات اتمی نخواهد شد

آلمان موفق به خلاصی از تسلیحات اتمی نخواهد شد

مجله اشپیگل در نوشته ای عنوان می کند که علیرغم تلاش برخی از مقام های آلمان برای خارج کردن تسلیحات هسته ای از این کشور، به نظر این روند موفقیتی ببار نخواهد آورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اشپیگل در این باره می نویسد: "گیدو وستروله" وزیر دفاع آلمان مدت هاست در تلاش بوده است تا تسلیحات هسته ای را از آلمان برچیند اما یک سند جدید از ناتو نشان می دهد که تلاش های وی برای انتقال این تسلیحات به خارج از خاک آلمان توفیقی ببار نخواهد آورد.

وستروله یک سال قبل در آغاز وزارت خود این تسلیحات را "میراث جنگ سرد" توصیف کرد و گفت: این تسلیحات دیگر کاربرد نظامی ندارند اما حال در نشست آمادگی این هفته وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو برای نشست نوامبر در لیسبون به نظر می رسد که وستروله نمی تواند مسیر خود را بپیماید و یک پیش نویس محرمانه از "مفهوم راهبرد جدید ناتو" که هم اکنون در حال توسعه است و نسخه ای از آن بدست اشپیگل رسیده، نشان می دهد که در این سند از موشک های هسته ای مستقر در آلمان سخنی به میان نیامده است.

همچنین در این سند تاکید شده که وضعیت هسته ای ناتو باید نابرابری با زرادخانه هسته ای یا موشک های کوتاه برد وسیع تر روسیه را در نظر داشته باشد. در واقع در این سند از تمایل یکجانبه برلین برای خلاصی از این تسلیحات سخنی بمیان نیامده است.

درخواست آلمان برای خارج کردن تسلیحات هسته ای از این کشور در حالی است که پنج عضو ناتو نیز در تلاش هستند که آمریکا و دیگر اعضای ناتو تمامی تسلیحات اتمی خود عمدتاً آنهایی طی که دوره جنگ سرد در اروپا مستقر شده اند را از این قاره خارج کنند.

بلژیک، آلمان، لوکزامبورگ، هلند و نروژ پنج کشوری هستند که خواستار خروج تسلیحات آمریکا از اروپا شده اند.
 
"ویلی کلایس" دبیرکل اسبق ناتو نیز خواستار خروج تسلیحات اتمی آمریکا از اروپا شده است لیکن "آندرس فاگ راسموسن" دبیرکل فعلی ناتو درباره درخواست برای پاکسازی اروپا از این تسلیحات هشدار داده است.
 
در همین رابطه "جرج رابرتسون" یکی دیگر از دبیرکل های اسبق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نسبت به درخواست برای برداشته شدن این تسلیحات از خاک آلمان هشدار و آن را خطرناک توصیف کرده است.
 
رابرتسون که با هفته نامه آلمانی اشپیگل گفتگو می کرد، گفت که استقرار موشک های کوتاه برد در آلمان بخشی از مفهوم راهبردی است که طی چند دهه از سوی ناتو توسعه یافته است.
 
وی عقیده دارد که تغییر راهبردی در این زمینه باید بصورت مشروح با اعضای شرقی ناتو مورد بررسی قرار گیرد. رابرتسون همچنین برای این کار گفتگو با روسیه برای کاهش زرادخانه های هسته ایش را هم ضروری می داند.
کد خبر 1169322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha