به گزارش خبرگزاری مهر، اخترواره TD54 از مسافت 45 هزار کیلومتری از زمین عبور کرده و به گفته ناسا تا چند ساعت دیگر به نزدیکترین فاصله اش از زمین خواهد رسید.
این اخترواره کوچک وسعتی برابر 6 متر داشته و انتظار می رود به جای اینکه مانند گلوله ای آتشین با اتمسفر برخورد کند، مسیر حرکت آن به آرامی توسط زمین منحرف شود. حتی اگر با زمین نیز برخوردی صورت می گرفت اخترواره به اندازه ای کوچک است که در صورت برخورد، چیزی از آن به سطح زمین نمی رسید.
به گفته گروه ناظر اخترواره های ناسا صخره های سنگی کیهانی به این ابعاد به راحتی در اتمسفر زمین سوخته و هیچ خطری را برای سیاره انسانها به وجود نخواهد آورد. امکان مشاهده این اخترواره با استفاده از تلسکوپهای معمولی وجود دارد اما یافتن موقعیت دقیق آن امری دشوار است.
اخترواره از میان مدار ماه به سمت زمین حرکت کرده و فاصله آن از دورترین ماهواره های زمینی که در فاصله 36 هزار کیلومتری از زمین در حرکتند نیز زیادتر خواهد بود.
در حالی که این اخترواره کوچک هیچ خطری برای زمین و ساکنانش در پی ندارد، اخترواره های بزرگتر با وسعتی برابر 140 متر می توانند خسارتهای بزرگی را از خود به جا بگذارند اما برای تخریب کل زمین اخترواره باید بسیار عظیم الجثه باشد.
بر اساس گزارش تلگراف، ناسا عبور گاه و بیگاه این اخترواره ها را با استفاده از شبکه ای از تلسکوپهای زمینی و فضایی ردیابی می کند. بر اساس آخرین گزارشها برنامه ردیابی اخترواره های ناسا تا کنون 85 درصد از اخترواره های بزرگی که در نزدیکی زمین در حرکتند و 15 درصد اخترواره های 140 متری را شناسایی و دسته بندی کرده است.
نظر شما