۲۰ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۰۸

طلا :

قاچاقچیان سیگار 56 درصد نیاز بازار مصرف را تامین کردند

قاچاقچیان سیگار 56 درصد نیاز بازار مصرف را تامین کردند

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تبلیغ مستقیم و منفی روی بسته های تولیدی و وارداتی را از جمله عوامل افزایش تقاضا برای سیگارهای قاچاق عنوان کرد و گفت: در شش ماه نخست سالجاری بالغ بر 56 درصد بازار مصرف کشور از طریق قاچاق تامین شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین طلا با اشاره به رابطه معکوس میان واردات محصولات دخانی و تولیدات داخلی با پدیده قاچاق ، گفت: هر زمانی که واردات و تولیدات داخلی دچار کاهش می شود قاچاق محصولات دخانی افزایش می یابد.

وی افزود: وجود برخی موارد متناقص در خصوص صنعت دخانیات ، عدم نظارت بر ترانزیت کالا ، افزایش عوارض واردات کالاهای مجاز دخانی و افزایش مالیات تولیدات داخلی باعث تشدید و افزایش قاچاق سیگار در سالهای اخیر شده است.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران تصریح کرد: در تحلیل بازاری مصرف 62 میلیارد نخ سیگار در سال 88 ، 25 میلیارد نخ در اختیار تولیدات داخلی ، 7 میلیارد نخ در اختیار تولیدات مشارکتی، 12 میلیارد نخ در اختیار واردات و 18 میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

به گفته وی از لحاظ ارزشی تولیدات داخلی 320 میلیارد تومان، تولیدات مشارکتی و واردات 1580 میلیارد تومان و قاچاق 1100 میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است در واقع در بازار تیراژی معادل 40 درصد تولیدات داخلی ، 19 درصد تولیدات مشارکتی و واردات و معادل 29 درصد در اختیار قاچاق قرار دارد.

وی تصریح کرد : در بحث ارزش ریالی نیز 11 درصد در اختیار تولیدات داخلی ، 53 درصد در اختیار تولیدات مشارکتی و واردات و 36 درصد رقم ریالی در اختیار سیگارهای قاچاق است، این در حالی است که میزان مصرف سیگار در ارزش ریالی آن در سال 1388 رقمی در حدود 3 هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده، این در حالی است که در شش ماه نخست سال جاری بالغ بر 56 درصد بازار مصرف کشور از طریق قاچاق تامین شده است.

طلا عوامل موثر بر تشدید قاچاق را اصرار بر تبلیغ مستقیم و منفی روی بسته های تولیدی و وارداتی ، عدم مدیریت صحیح موضوع ترانزیت کالا ، اصرار بر افزایش حق عوارض تولید و واردات، عدم نظارت دقیق بر شبکه توزیع ، اصرار بر افزایش نرخ عوارض توتون وارداتی بر اساس پیشنهادات وزارت جهاد کشاورزی ، اخذ مالیات بر ارزش افزوده از فروشندگان و نبود  متولی خاص اطلاع رسانی مواد دخانی قاچاق برشمرد.
 
وی تاکید کرد : وجود ماشین آلات قدیمی و مشکل بودن اخذ مجوز واردات ماشین آلات ، بالا رفتن بهای تمام شده به دلیل هزینه های سربار نیز از دیگر مشکلات صنعت دخانیات کشور و تهدید جدی برای این صنعت است.
 
طلا در یک مقایسه اجمالی قاچاق دخانیات در دو کشور ایران و چین پرداخت و گفت : مساحت کشور ایران 000/648/1 کیلومتر مربع با داشتن 7 کشور همسایه و میزان قاچاق آن 36 درصد گردش مالی یا ارزش تولیدات داخلی را در بر می گیرد اما کشور چین با داشتن مساحت 960 /596/9 کیلومتر مربع یعنی 6 برابر مساحت ایران و داشتن 17 کشور همسایه و میزان قاچاق آن زیر یک در صد گردش مالی است .
 
وس دلایل موفقیت این کشور در مبارزه با قاچاق را تولید کالاهای با قیمت تمام شده پایین ، بومی سازی صنعتی ، مبارزه جدی با قاچاق درسطح خرده فروشی و عمده فروشی در پول شوئی برشمرد.
 
وی اقدامات صورت گرفته در خصوص مبارزه با قاچاق کالای دخانی در شش ماهه اول سال جاری را تعامل تنگاتنگ با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، رایزنی برای تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده های قاچاق کالای دخانی ، توافق با شورای اصناف در جهت تشکیل روزانه 45 اکیپ بازرسی مبارزه با خرده فروشان ، بازرسی از 12 هزار واحد صنفی تا پایان شهریور 89 ، پلمپ 60 واحد مختلف صنفی ، امحاء 26 هزار کارتن کالای دخانی قاچاق طی دو مرحله ، تلاش در جهت رفع موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای ، نظارت بر ترانزیت کالاهای دخانی با حضور کارشناسان شرکت در مبداء و مقصد ،‌برگزاری نشست های منطقه ای عنوان کرد.
کد خبر 1169354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha