به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیش از ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحیه نخستین همایش کشوری ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) ساری گفت: بیش از 600 مقاله به همایش ارسال شده که از این تعداد 298 مقاله پذیرفته شده اند.
محمد مهدی ناصحی با اشاره به ارائه دستاوردها یعنی و پژوهشی محققات کشور در این همایش اظهار داشت: در همایش ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی، چالشهای بحث امنیت غذایی را هم می توان بررسی کرد.
وی با بیان اینکه سرطانها به ویژه سرطانهای گوارشی در حال شیوع هستند، تصریح کرد: کاهش سن بروز سرطان از جمله مواردی است که ممکن است به نوع مواد غذایی وابسته باشد.
ناصحی با اشاره به مصرف بیش از اندازه سموم کشاورزی در مازندران یادآور شد: مصرف سرانه سموم کشاورزی در مازندران، چهار برابر میانگین کشوری است.
وی خاطرنشان کرد: روند بی رویه استفاده از سموم از دیگر دغدغه های امر سلامت است که باید بررسی شود.
ناصحی اظهار داشت: مبارزه بیولوژیک با آفات نباتی می تواند راهی برای مصرف بیش از اندازه سموم کشاورزی باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به بحث مواد نگهدارنده مورد استفاده در تهیه مواد خوراکی و آشامیدنی افزود: 360 کارخانه مواد غذایی و آشامیدنی در مازندران فعالیت می کنند که باید نظارت گسترده بر امور آنها انجام شود.
وی با بیان اینکه بحث غنی سازی مواد خوراکی از غنی سازی آرد به آهن آغاز شده گفت: این کار از سال 86 آغاز شده که از روند مناسبی برخوردار است.
ناصحی یادآور شد: ایجاد سازمان غذا و دارو نی تواند هدیه ای به مردم باشد تا نظارت کافی بر محصولات غذایی و مصرفی انجام شود.
نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: اسلام توجه فراوانی به بحث سلامت دارد اما بعضی کمتر توجهی به منابع اسلامی دارند.
آیت الله نورالله طبرسی افزود: استفاده از احکام غذا و تغذیه اسلامی می تواند یکی از خروجی های همایش ایمنی غذا باشد که از این پس در متون تحقیقات و پژوهش ها قرار گیرد.
آیت الله نورالله طبرسی یادآور شد: باید با کم خوری و مراقبت، سلامت جسم را حفظ کرد.
امام جمعه ساری اظهار داشت: انسان پیش از مراجعه به پزشک، خود مسئول حفظ سلامت است.
طبرسی با بیان اینکه متاسفانه مواد غذایی درستی نداریم از استفاده بیش از حل مواد نگهدارنده در تولید مواد غذایی ابراز ناخرسندی کرد و افزود: مردم از آگاهی کافی برخوردارند و با اطلاع رسانی به موقع، می توان این آگاهی بخشی را افزایش داد.
وی گفت: صنایع غذایی و استانداردها باید از طرف دانشگاه علوم پزشکی بررسی شود و بتوانیم سلامت جامعه را تضمین کنیم.
نظر شما