۲۱ مهر ۱۳۸۹، ۱۶:۲۲

60 طرح مقاوم سازی بیمارستانها اجرایی نشد

60 طرح مقاوم سازی بیمارستانها اجرایی نشد

گرگان - خبرگزاری مهر: معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: در بحث مقاوم سازی و ایمنی بیمارستانها 60 طرح در مجمع ملی کاهش اثرات بلایی طبیعی، نهایی شد ولی متاسفانه بدلیل عدم تخصیص اعتبار این طرحها اجرایی نشده اند.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، محمود فاطمی عقدا ظهر چهارشنبه در نشست مدیریت بحران گلستان افزود: اقدامات خوب و موثری جهت ایجاد یک جامعه امن از سوی سازمانهای متولی انجام شده و برنامه ریزی های مدونی نیز صورت گرفته است.

وی اظهار داشت:  بطور مثال در بحث مقاوم سازی و تخریب و نوسازی مدارس، مجمع ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی کشور قریب به 4 میلیارد تومان اعتبار هزینه کرد تا مدارس کشور از ضریب امنیتی بالایی برخوردار شوند.
 
وی اظهار داشت: در سالهای 2010 و 2011 از طرف سازمان ملل بحث ایمنی و مقاوم سازی شهرها مطرح شد و در کشور ما نیز جلسات متعددی با محوریت موضوع شهرسازی برگزار شده که برنامه ریزی های مدونی برای حل مشکلات شهرها صورت گرفته است.
 
وی خاطرنشان کرد: موانع و مشکلات فراروی اجرای این طرحها که ناشی از ویژگی های خاص شهرها از جمله عدم وجود سبک معماری خاص، وجود ساختمانهای مرتفع در مراکز شهرها، اصولی نبودن ساخت و سازها، عدم وجود اعتبار کافی بعنوان مهمترین فاکتور و عدم وجود دستورالعمل و برنامه مناسب برای ارزیابی و مقاوم سازی ساختمانهاست که طی جلسات با حضور معاونین وزیر،  روسای سازمانها و .... بررسی و راهکارهای لازم ارائه شده است.
 
800 هزار واحد مسکونی مقاوم سازی شد
 
فاطمی عقدا افزود: خوشبختانه در شهرهای کوچک با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که فعالیت خود را در این زمینه از سالهای قبل آغاز کرده، اقدامات اجرایی قریب به یک میلیون واحد مسکونی آغاز شده که عملیات مقاوم سازی حدود 800 هزار واحد مسکونی اتمام یافته است.
 
وی همچنین اصولی نبودن ساخت و سازها و برنامه ریزی های شهری، وضعیت معابر، معماری، بحث شریانهای حیاتی (آب، برق، گاز) و ... را از مشکلات فراروی اجرای طرح مقاوم سازی در شهرهای عنوان کرد و گفت: عدم آشنایی و آگاهی مدیران در وهله نخست و سپس آگاه نبودن مردم با ساخت و سازهای اصولی باعث شکل گیری مجموعه شهرهای نامقاوم در برابر حوادث می شود.
 
این مسئول در وزارت مسکن و شهرسازی  در ادامه افزود: کشور ایران از جمله کشورهای مستعد بروز حوادث و سوانح طبیعی و دارای خطرپذیری بالایی است، در همین راستا نیز مدیریت بحران کشور مبادرت به تهیه نقشه های خطرخیزی برآورد ریسک حوادث با محوریت و تاکید بر روی دو موضوع زلزله و سیل و برنامه ریزی برای کاهش این ریسکها نموده که به یقین باید برای افزایش آگاهی عمومی جامعه از این طرحها و برنامه ها تلاشهای گسترده تر و آگاهانه تری از سوی مسئولان انجام شود.
 
فاطمی عقدا همچنین بی توجهی و عدم آگاهی مردم را از دلایل بروز حوادث ناشی از عدم مقاوم سازی ساخت و سازها عنوان کرد و تصریح کرد: بی توجهی مردم باعث بروز خسارت سنگین و بعضاً جبران ناپذیر می شود بنابراین مردم باید آموزشها و مهارتهای لازم در ارتباط با محیط زندگی خود را کسب کرده و با مکانیزمهای لازم برای اجرایی کردن برنامه ها و تصمیمات مرتبط با طرح مذکور آشنایی پیدا کنند. به طور قطع بدون همراهی مردم رسیدن به یک برنامه اصولی و تحقق آن امکانپذیر نخواهد بود.
 
معاون وزیر مسکن و شهرسازی، عقدا صنعت ساختمان را مهمترین صنعت کشور خواند و گفت: صنعت ساختمان مهمترین صنعت در کشور است بطوریکه برابر آمار سال 86 در هر ساعت قریب به سه میلیاد تومان گردش مالی در این صنعت وجود دارد و از مهمترین عوامل تاثیرگذار در اقتصاد کشور به شمار می آید متاسفانه افراد غیرمرتبط و ناآگاه با موضوع ساخت و ساز در امور و کارهای اجرایی آن نقش داشته و این موضوع خود باعث بروز مشکلات عدیده ای خواهد شد.
 
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با توجه به تدوین قانون و برنامه ریزی های اصولی در بحث ساخت و ساز بسیاری از مشکلات این حوزه به زودی رفع شود.
کد خبر 1170256

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha