محمود آموزگار از اعضای هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که به عنوان یکی از نمایندگان ایرانی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور داشته است در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده میزگرد "بازار کتابهای آموزشی در ایران" به مدت یک ساعت در نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار شد.
وی ادامه داد: در این میزگرد من و رضا هاشمینژاد از ایران و دیوید پری از انگلستان شرکت داشته و مدیریت میزگرد نیز بر عهده نیس بامل دبیر کل اتحادیه جهانی ناشران بود.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که سفر فرهنگیش همچنان ادامه دارد و پایان مهرماه به ایران بازمیگردد، هدف از برگزاری این میزگرد را معرفی کشور ایران، ظرفیتهای نشر و فعالیتهای آموزشی به ناشران کشورهای دیگر و دعوت از آنها برای سرمایه گذاری و همکاری با ناشران ایرانی عنوان کرد.
آموزگار تاکید کرد: موضوع "کپی رایت" و انتشار و تکثیر بدون اجازه آثار ناشران خارجی در ایران نیز از جمله موارد مطروحه در میزگرد بود و توضیحات شرکت کنندگان ایرانی میزگرد مبنی بر گرایش روزافزون ناشران ایرانی که با وجود هرگونه الزام و تعهد، داوطلبانه برای خرید رایت ترجه و کسب اجازه به ناشران خارجی مراجعه می کنند، برای شرکت کنندگان جالب توجه بود.
وی اضافه کرد: حضور خوب ناشران ایرانی که برای بازدید از نمایشگاه به فرانکفورت آمده بودند و طرح تجارب ایشان در بحث و گفتگو با ناشران خارجی برای خرید رایت نیز از مواردی بود که در میزگرد مطرح شد. همچنین موضوع تحریم نیز در این میزگرد مورد بحث واقع شد و طرح تلاشهای ناشران ایرانی که با وجود همکاریهای نمایندگان ناشرانی چون مک گروهیل، جان وایلی، پیرسون و کمبریج به بهانه "اعمال تحریمها" موفق به خرید حق ترجمه و کسب اجازه نشده بودند، برای حضار جالب بود.
مدیر عامل شرکت "آمه" درباره دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه اینگونه توضیح داد: همچنین از سوی شرکتکننده انگلیسی در میزگرد، توضیحات گستردهای در مورد عدم شمول تحریمها به کتاب و مجلات ارائه شد و در نهایت توسط مدیر جلسه چنین جمع بندی شد که اعمال تحریم ها در مورد کتاب و مجلات، آنهم در مورد ناشران ایرانی که طبق مقررات داخلی خود الزامی به کسب اجازه ندارند، نهایت بی سلیقگی است.
آموزگار همچنین اشاره کرد: متاسفأنه برگزاری این میزگرد که از اهمیت ویژه ای در این شرایط برخوردار بود با سکوت رسانه ای مواجه شد و به جز خبرگزاری مهر مورد عنایت سایر دست اندرکاران رسانه ای قرار نگرفت، در حالیکه روزانه اخباری معمولی و پیش پا افتاده از نمایشگاه انتشار می یافت.
این مدیر فرهنگی و فعال حوزه نشر در پایان گفت: توجه بیش از پیش دولت ایران به موضوع کپی رایت و گرایش ناشران ایرانی به بازارهای جهانی و حضور چشمگیرشان در بازدید از این نمایشگاه افق های جدیدی در مقابل صنعت نشر کشور گشوده است و دستیابی به جایگاه ناشران خارجی، دیگر موضوعی دور از دسترس نیست.
نظر شما