به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم صالحی فر صبح پنج شنبه در مراسم اختتامیه همایش کشوری ایمنی غذا و مواد آشامیدنی در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) افزود: برخی آمارها به معنای واقعی کلمه نگران کننده است.
وی با اشاره به اینکه 43 درصد از مردم مازندران اضافه وزن دارند، اظهار داشت: از هر دو نفر در مازندران، یک نفر با مشکل چاقی مواجه است.
صالحی فر با بیان اینکه در چند سال اخیر حوزه غذای کشور تحولات خوبی داشته یادآور شد: پیشنهاد ایجاد مرکز سازمان غذا و دارو می تواند این روند را افزایش دهد.
وی مهمترین رسالت معاونت غذا و دارو را تضمین ایمنی مواد غذایی دانست و تصریح کرد: تحقق بخشیدن به این مسئله کار مشکلی است و به مشارکت همزمان سازمانهای مختلف نیاز دارد.
صالحی فر با اشاره به اینکه هر ساله بیش از 12 هزار آزمایش در استان انجام می شود، گفت: اما بهره برداری لازم از آن صورت نمی گیرد.
وی با بیان اینکه بیش از یک میلیارد نفر گرسنه در جهان وجود دارد که عمدتا کودکان را شامل می شود، خاطرنشان کرد: در کشور گرسنگی مشکل حاد نیست بلکه ایمنی غذا و الگوهای تغذیه از مشکلاتی است که در کشور وجود دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه مازندران قطب کشاورزی و صنایع تبدیلی کشور است، اظهار داشت: در برخی موارد کشاورزان برای تولید یک محصول از هفت تا 10 نوع سم مختلف استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه همه مسائل و چالشهای سلامت با استرس قابل توجیه نیست، افزود: دنیا به سوی مبارزه بیولوژیک است و اگر عزم جدی وجود داشته باشد، دانشگاه با تمام جدیت در این قضیه ورود پیدا می کند.
دبیر علمی همایش کشوری ایمنی غذا و دارو با اشاره به رویکرد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تجهیزات آزمایشگاهی گفت: در چند سال اخیر بیش از 800 میلیون تومان تجهیزات آزمایشگاهی وارد دانشگاه شده است.
وی با بیان اینکه نوعی عدم اعتماد در حوزه سلامت نسبت به تولید داروهای داخلی وجود دارد یادآور شد: تولیدات و اثر داروهای داخلی باید به صورت مستند به جامعه عرضه شود.
صالحی فر با اشاره به تولید داروی دفازیروکس و استرال در داخل و مقایسه آن با نمونه های خارجی خاطرنشان کرد: با اطمینان می توانیم بگوییم بیماران از داروی تولید داخل استفاده کنند.
وی اظهار داشت : از میان 130 نوع قلم داروی تولید داخل که با نمونه خارجی آن آزمایش شده تنها دو نوع دارو با استانداردهای جهانی تفاوت داشت.ژ
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه از استانداردهای جهانی برای تولید دارو استفاده می کنیم، افزود: به لحاظ اهمیتی که برای دارو وجود دارد استاندارد کارخانه های معتبر دنیا را مد نظر قرار داده و استاندارد جداگانه ای برای داروها تعیین نمی کنیم.
وی گفت: ظرفیت پذیرش استفاده از داروی تولید داخل، در کشور به وجود نیامده است.
صالحی فر یادآور شد: نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی از افقهای جدید در حوزه صنایع غذایی کشور است.
نظر شما