۲۲ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۰۹

ثمره هاشمی اعلام کرد:

75 درصد آب تهران مشکلی از نظر نیترات ندارد

75 درصد آب تهران مشکلی از نظر نیترات ندارد

ساری - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: 75 درصد آب تهران مشکلی از نظر نیترات ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی ثمره هاشمی ظهر پنجشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل آب و فاضلاب شهری مازندران در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه وضعیت سلامت آب تهران چگونه است، افزود: موضوع نیترات آبی که در تهران مطرح شده بود، بیشتر شکل سیاسی داشت و موضوعات مطروحه واقعیت نداشت.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون با اطمینان می‌گویم که درجه نیترات آب در تهران در حد مجاز کنترل می‌شود و نیترات آب این شهر به استناد سازمان جهانی بهداشت کمتر از 50 میلی‌گرم در لیتر است.

وی با بیان اینکه در تهران مکانی وجود ندارد که نیترات آب آن از 100 میلی‌گرم در لیتر تجاوز کند، افزود: با اجرای طرح آبرسانی از سد ماملو به تهران و اجرای شبکه‌های فاضلاب پایتخت و اجرای رینگ شهری تهران تمام مشکلات بخش آب پایتخت رفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه 70 درصد آبهای تهران هم اکنون از طریق سدهای لتیان و کرج تامین می‌شود، افزود: 75 درصد آب تهران مشکلی از نظر نیترات ندارد و فقط 3 تا 4 درصد آب برخی نقاط دارای نیترات بالایی است که آنها را کنترل می‌کنیم.

مشاور وزیر نیرو در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه فرسودگی شبکه‌های آبرسانی مشکل اساسی شبکه‌های آب و فاضلاب در کشور است، اظهار داشت:‌ در طول سالیان گذشته هیچ ردیف اعتباری خاصی برای اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب و فاضلاب کشور اختصاص نیافته است و شرکتهای آب و فاضلاب تنها از طریق منابع داخلی اصلاح شبکه‌ها را صورت دادند.

ثمره هاشمی با بیان اینکه فرسودگی شبکه‌ها منجر به 20 درصد هدررفت آب شده است، تصریح کرد: براساس طرحی که اکنون در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، اصلاح و نوسازی شبکه‌های فرسوده در برنامه پنجم توسعه در صورت تصویب دارای ردیف اعتباری خاص در بودجه سالانه خواهد شد.

وی با بیان اینکه هزینه بازسازی شبکه‌های فرسوده در کشور بالاست، تصریح کرد: در حال حاضر حدود پنج هزار میلیارد تومان برای اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده کشور اعتبار می خواهیم.

وی متوسط آب بهای دریافتی شرکتهای آب و فاضلاب از مشترکان را یک سوم قیمت تمام شده آب دانست و افزود: هم اکنون شرکت‌های آب و فاضلاب استان زیان‌ده هستند که امیدواریم با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مشکلات مالی شرکت ها رفع شود.

وی با بیان اینکه اجرای طرح فاضلاب در شهرهای ساری و بابل با اختصاص 75 میلیون دلار از طریق اعتبارات بانک جهانی دارای 75 درصد پیشرفت فیزیکی است، تصریح کرد: هم اکنون شهرهای تهران، شیراز، اهواز، گیلان از اعتبارات بانک جهانی برای اجرای طرح‌های فاضلاب استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه اعتبارت بانک جهانی به واسطه مسائل سیاسی و اختلال در پرداخت‌‌ها از طریق شرکتهای آمریکایی متوقف شده است، افزود: وجود 550 میلیون دلار طرح جدید در شرکت آب و فاضلاب کشور به توافق بانک جهانی رسیده که نتوانستیم آن را به واسطه اعمال سیاستها جبران کنیم.

برای اتمام طرحهای آب و فاضلاب نیازمند 15 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم

ثمره هاشمی در بخش دیگری از سخنانش تعداد پروژه‌های در دست اجرای شبکه آب و فاضلاب کشور را هزار پروژه عنوان کرد و افزود: 200 طرح فاضلاب و 100طرح آبرسانی شاخص در کشور در حال اجراست که برای اتمام این پروژه‌ها به 15 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا به اهداف پنجم توسعه برسیم.

وی همچنین از موافقت بانک توسعه اسلامی برای اختصاص 500 میلیون یورو به طرح‌های آب و فاضلاب کشور خبر داد و افزود: از سرمایه گذاری بخش خصوصی در اجرای طرح‌های آب شیرین کن استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 40 هزار متر مکعب در روز از طریق سیستم آب شیرین کن توسط بخش خصوصی تولیدات داریم افزود: طرح شیرین کردن آب دریا در استانهای هرمزگان و خوزستان در حال  اجرا است.

وی با بیان  اینکه استانهای ساحلی از این پتانسیل بالقوه برخوردار هستند می‌توانند با جذب پیمانکاران و سرمایه گذاران این بخش جلوی مهار آبهای سطحی را بگیرند.

وی در پایان با بیان اینکه طرح‌های آب و فاضلابی که در سفرهای استانی دارای ردیف اعتباری بوده همگی اجرا شده‌اند، افزود: روستاهایی که تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی نباشند دارای کیفیت آب پایینی هستند.

کد خبر 1170786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha