به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، احمد سامی از ائمه جماعات آلمان هشت سال پیش وقتی از مراکش وارد آلمان شد تنها میتوانست به زبان عربی تکلم کند و به طبع سخنرانی و درسهای دینی را در مساجد به زبان عربی ارائه میکرد اما بهزودی به این نتیجه رسید از آنجایی که نوجوانان و جوانان مسلمان آلمان به زبان عربی تسلط ندارند بسیاری از مخاطبان سخنرانیهای وی را درک نمیکنند.
اکنون سامی بخشی از برنامه آزمایشی دانشگاه اوسنابروک است که برنامههای خود را این هفته برای آموزش ائمه جماعات آغاز کرده است. آنها در این برنامه نه تنها زبان آلمانی میآموزند بلکه با شیوه ارائه مطالبی که با اصول و ارزشهای جامعه آلمان و همچنین تساهل دینی منطبق است آشنا میشوند.
این کلاسها در شرایطی برگزار میشوند که برخی از سیاستمداران نسبت به فعالیتهای جوانان مسلمان آلمان ابراز نگرانی کردهاند.
رئوف سیلان استاد آموزش اسلامی و یکی از بنیانگذاران این برنامه در دانشگاه اوسنابروگ در شمال غربی آلمان اظهار داشت: در آلمان به حضور ائمه جماعاتی نیاز داریم که در آلمان آموزش و تعلیم دیده باشند، چرا که آنها تأثیر بسیاری روی جوانان مسلمانی که درحال یادگیری تساهل هستند میگذارند.
سایر کشورهای اروپایی نیز گامهایی در این عرصه برداشتهاند. فرانسه با داشتن دست کم 5 میلیون جمعیت مسلمان در دانشگاه کاتولیک پاریس به ارائه واحدهایی برای آموزش ائمه جماعات ارائه میپردازد.
کارشناسان اظهار داشتند که این ابتکار عمل آکادمیک در آلمان بهشدت ضروری بوده است. در آلمان بیش از 2 هزار امام جماعت فعال هستند که این تعداد بهندرت میتوانند آلمانی صحبت کنند. چرا که در نتیجه موانع زبانی ائمه جماعاتی که به آلمان سفر میکنند نمی توانند با نسل جدید و جوان جامعه آلمان ارتباط برقرار کنند و نمیتوانند از مشکلات خاصی که اقلیت 3/4 میلیونی مسلمانان روزانه با آن رو به رو میشوند مطلع شوند.
ائمه جماعات نقش مهمی در جوامع اسلامی بهویژه جوامعی که در غرب و در اقلیت زندگی میکنند برعهده دارند.
قرار است بهزودی دولت فدرال تأسیس سه دپارتمان جدید دانشگاهی را برای مطالعات اسلامی در آلمان اعلام کند که این امر دربرگیرنده استخدام اساتید جدید برای این حوزه خواهد بود. هدف از این اقدام آموزش نسل جدید ائمه جماعات و آموزگاران مدارس اسلامی است.
نظر شما