خدیجه کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهارداشت: دراین طرح بیش از 130 هزار کودک سه تا شش ساله به منظور تشخیص اختلالات چشمی پیشگیری از کم بینایی و نابینایی زیر پوشش قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 120 هزار کودک دراین طرح مورد سنجش قرار گرفتند، افزود: امسال 90 درصد از کودکان استان در خانه های بهداشت مهدهای کودک پیش دبستانی و بیش از دو هزار و 500 پایگاه سنجش بینایی ثابت و سیار مورد بررسی اختلالات چشمی قرار می گیرند.
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از تنبلی چشم سازمان بهزیستی خوزستان اذعان داشت: خانواده ها می توانند به منظور بهره مندی کودکان خود با در دست داشتن کارت شناسایی کودک به این پایگاه ها مراجعه کنند.
وی اعلام کرد: بیماری تنبلی چشم هیچ علائمی ندارد و در ظاهر، چشم افراد سالم به نظر می رسد که با سنجش، این بیماری مشخص شده از این رو این طرح در سنین بسیار پائین اجرا میشود تا اقدامات لازم از همان سنین کودکی صورت گیرد.
کرمی تاکید کرد: نابینایی به دلایل مختلفی از جمله بیماریهای دیابتی، مادر زادی و حوادث اتفاق می افتد که علاوه بر این موارد، تنبلی چشم در کودکان نیز به عنوان یکی از دلایل نابینایی محسوب می شود.
وی ضمن توصیه به خانواده ها برای شرکت کودکان خود در این طرح به منظور پیشگیری از معلولیتها، گفت: افرادی که دچار تنبلی چشم هستند، به علت اینکه تصویری که از چشم تنبل آنها در مغز تشکیل می شود مبهم است، به طور طبیعی برای دید بهترشان این تصویر این چشم در مغز حذف می شود و فرد دچار دید یک طرفه می شود به این ترتیب به مرور چشم تنبل اگر چه ممکن است ظاهر سالمی داشته باشد ولی در واقع کارکردی برای فرد ندارد.
نظر شما