به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا میر در آستانه برپایی ششمین همایش سالانه انجمن سرطان ایران افزود: غربالگری نیازمند تعادل در چهار بخش شامل معاینات شخصی، معاینه توسط پزشک، تصویربرداری و امکانات درمانی است.
وی ادامه داد: چگونگی معاینه از سوی پزشک متخصص یا مورد اعتماد بیمار، فواصل زمانی معاینات، سن انجام معاینات در افراد دارای ریسک، انجام معاینات از سن پایینتر از موارد مهمی است که در موفق بودن یا نبودن غربالگری تاثیر چشمگیری بر جای میگذارد.
دبیر علمی همایش سالانه انجمن سرطان ایران تصویربرداری برای پیدا کردن ضایعات را مهمترین رکن غربالگری در کشورهای پیشرفته برشمرد و افزود: نقش معاینات شخصی و معاینه توسط پزشک، امروزه در کشورهای پیشرفته غربی روز به روز کم رنگتر شده، جای خود را به تصویربرداری به ویژه ماموگرافی و MRI میدهد.
وی با تاکید بر اینکه غربالگری متفاوت از تشخیص است، گفت: افراد در معرض خطر مانند کسانی که خویشاوندان درجه نخست آنها به سرطان مبتلا بوده است، نمیبایست با افراد عادی در یک گروه غربالگری قرار گیرند.
میر، مرحله چهارم غربالگری را شامل امکانات درمانی برای بیماران برشمرد و اظهار داشت: بسیاری از غربالگریهایی که به صورت محدود در برخی مناطق کشور برای شناسایی افراد مبتلا به برخی سرطانها که در آن منطقه شایع بودهاند، انجام گرفته با شکست مواجه شدهاند و دستاورد آن تنها تهیه چند مقاله بوده است.
وی گفت: مادامی که امکانات درمانی مناسب برای درمان بیماران مبتلا به سرطان در مناطق مختلف کشور نداشته باشیم، غربالگری کمک چندانی نمیکند.
دبیرعلمی همایش سالانه انجمن سرطان ایران از همکاری نکردن مردم به دلیل انجام نشدن اطلاع رسانی به عنوان مانع دیگر اجرای صحیح غربالگری نام برد.
وی گفت: در ششمین همایش سالانه انجمن سرطان ایران مباحث مرتبط با غربالگری و سرطان در کنار روشهای پیشرفته تشخیصی و درمانی این رشته معرفی خواهد شد.
ششمین همایش سالانه انجمن سرطان ایران با محوریت عدالت در سلامت و با هدف ارایه جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی این بیماری 26 تا 28 آبان ماه امسال در مرکز همایشهای بینالمللی رازی تهران برپا میشود.
نظر شما