۲۴ مهر ۱۳۸۹، ۱۵:۰۱

عباسیان:

برخی دادستانی‌ها کپی غیرمجاز آثار سمعی و بصری را جرم نمی‌دانند

برخی دادستانی‌ها کپی غیرمجاز آثار سمعی و بصری را جرم نمی‌دانند

دبیر جدید ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری در اولین نشست مطبوعاتی خود عنوان کرد، در شهرستان‌ها بحث کپی غیر مجاز به شدت وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین نشست مطبوعاتی ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری با حضور محمدرضا عباسیان دبیر، عباس اسداللهی خزانه دار موسسه رسانه‌های تصویری و جمعی از خبرنگاران در این موسسه برگزار شد.

در ابتدای این نشست عباسیان دبیر ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری  گفت: فعالیت این ستاد از زمانی به طور جدی آغاز شد که قاچاق فیلم‌های روی پرده در سینما قوت گرفت و فکر می‌کنم این موضوع به زمان فیلم "نقاب" بر می‌گردد. آقای داروغه زاده دبیر سابق ستاد در زمان خود فعالیت‌های بسیار خوبی انجام دادند. به طوری که در سالهای اخیر بحث قاچاق فیلم‌های روی پرده کاملا متوقف شد. این اتفاقات از طرفی باعث شد صنعت ویدئو رسانه به لحاظ تیراژ رشد کند و قیمت رایت افزایش یابد.

وی افزود: با توجه به این موضوع قیمت رایت فیلم‌ها تا 500 میلیون تومان افزایش یافته است . خوشبختانه این موضوع باعث شد فضای اعتماد و اطمینان برای تولید کنندگان اثر به وجود آید. کاهش قیمت فیلم‌ها به مبلغ 1500 تومان نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم این عرصه بود. البته از طرف دیگر این قیمت وضعیت اکران سینما را تغییر داد. در حال حاضر با توجه به بلیت  سه و یا چهار هزار تومانی سینماها مخاطبان ترجیح می‌دهند نسخه فیلم روی پرده را مدتی بعد از شبکه نمایش خانگی تهیه کنند.

عباسیان با اشاره به عرضه سوپر مارکتی فیلم‌ها عنوان کرد: با این شکل عرضه فیلم‌ها بازاری جدید ایجاد شد تا آثار به راحتی در اختیار مردم قرار گیرد. البته این طرح مخالفان و موفقان زیادی دارد. اما از هر جهت عرضه سوپر مارکتی باعث شد آثار در سبد خانواده‌ها قرار گیرد. حتی مخاطبانی که نیت خرید فیلم را ندارند وقتی برای تهیه مایحتاج روزانه به سوپر مارکت می‌روند با دیدن حجمی از این آثار که در مقابل آنها قرار می‌گیرد با قیمت پائین، ترجیح می‌دهند که فیلم مورد نظر خود را نیز تهیه کنند. اما افزایش عرضه و تیراژ آثار ویدئویی متاسفانه باعث آسیب خوردن این صنعت شد. 

شرکت‌های عرضه کننده فیلم‌ها متاسفانه به سمت تولید فیلم‌های "شونه تخم مرغی" رفتند. این موضوع و تولید آثار نازل بی‌اعتمادی مخاطبین را باعث شده است

وی ادامه داد: شرکت‌های عرضه کننده فیلم‌ها متاسفانه به سمت تولید فیلم‌هایی به تعبیر برخی "شونه تخم مرغی" رفتند. این موضوع و تولید آثار نازل بی‌اعتمادی مخاطبین را باعث شده است. در این عرصه در حال حاضر فیلم‌هایی با هزینه 30 تا 50 میلیون تومانی با 10 روز فیلمبرداری ساخته و به راحتی نیز وارد بازار می‌شود. این موضوع باعث شد ما با رکورد بدی در بازار شبکه نمایش خانگی روبرو شویم. حتی این امر قیمت رایت سینمایی را به 250 میلیون تومان کاهش داد.

عباسیان تاکید کرد: من بی اعتمادی مردم ،کثرت عناوین سخیف  و البته نبود فروشگاههای تخصصی عرضه آثار فرهنگی را  از دلایل رکود شبکه نمایش خانگی است.

 

من بی‌اعتمادی مردم ، کثرت عناوین سخیف و نبود فروشگاه‌های تخصصی عرضه آثار فرهنگی را از  دلایل رکود شبکه نمایش خانگی می‌دانم

وی افزود: همانطور که می دانید،  وجود ماهواره باعث شد مردم توجه کمتری به فیلم‌ها کنند. البته تلویزیون در مقابله با آنها ساخت تولیداتی را آغاز کرد که به صورت شبانه از تلویزیون پخش می‌شود.

دبیر کل ستاد مبارزه با آثار غیر مجاز محصولات سمعی بصری با اشاره قاچاق آثار شبکه نمایش خانگی گفت: در حال حاضر در  تهران ما با مشکل کپی غیر مجاز فیلم‌ها به صورت محدود روبرو هستیم و از این بابت هیچ نگرانی در تهران وجود ندارد. اما متاسفانه این مشکل در شهرستانها به شدت وجود دارد .

وی ادامه داد: کپی غیرمجاز آثاری که با مجوز ارشاد صادر می‌شود، قاچاق فیلمهای خارجی به صورت زیرنویس از جمله مواردی است که به صورت چشمگیر در شهرستان‌ها دیده می‌شود. از طرف دیگر دایویکس (عرضه چند عنوان فیلم روی یک دی‌وی‌دی) نیز مقوله‌ای است  که به این معضل اضافه شده است.

عباسیان با اشاره به شهرستان‌هایی که کپی غیرمجاز در آنها بیشتر شکل می‌گیرد، افزود: در حال حاضر شهر مشهد به عنوان قطب تولید کپی غیرمجاز آثار به شمار می‌رود. به تازگی قاچاقچیان آثار حتی به صورت دایویکس گزیده آثار بازیگران و یا کارگردانان مختلف را ارائه می‌کنند. البته در مورد فیلم‌های کنار خیابانی و این گونه آثار، ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری  آمادگی کامل برخورد را دارد. در این بخش به حمایت شهرداری نیاز زیادی داریم. متاسفانه تا امروز شهرداری هیچ کمکی نکرده است.

عباسیان در ادامه عنوان کرد: این ستاد به صورت جهادی کار می‌کند و من شخصاً به عنوان دبیر کل ستاد حقوقم را از موسسه رسانه‌های تصویری دریافت می‌کنم. تیم تشکیل دهنده ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری در این زمینه همه وقت و زمان خود را می‌گذارند تا مشکل برطرف شود. این موضوع را بدانید که این ستاد هیچ بودجه‌ای ندارد و فقط از محل درآمد موسسه‌‌های رسانه‌های تصویری کار خود را دنبال می‌کند. 

متاسفانه در شهرستان‌ها دادستانی‌ها کپی غیرمجاز آثار سمعی و بصری را جرم نمی‌داند در صورتی که خرید و توزیع این آثار  یک سرقت به حساب می‌آید

وی خاطرنشان کرد: ما نیازمند کمک جدی همه ارگان‌های مرتبط برای مبارزه با کپی آثار غیرمجازهستیم . البته در این راستا پلیس اماکن و امنیت کمک زیادی کردند. در تهران ما شاهد همکاری خوب پلیس بودیم. در این راستا به کمک دادستانی‌ها  نیز نیازمندیم. متاسفانه در شهرستان‌ها دادستانی‌ها کپی غیرمجاز آثار سمعی بصری را جرم نمی‌داند در صورتی که خرید و توزیع این آثار یک سرقت به حساب می‌آید.

دبیر ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری  تاکید کرد: مشکل اصلی ستاد در شهرستان‌ها و استانهای کشور است. باید در این راستا کارهای جدی‌تری صورت بگیرد. فعالیت‌های فرهنگی در دعوت از مردم برای دیدن نسخه اصلی می‌تواند ما را در حل این مشکل کمک کند. همچنین آشنا کردن مخاطبین با کیفیت خوب آثار نیز امری است که باعث رفع برخی مشکلات است. باید فعالیت‌های تشویقی برای نخریدن کپی‌های غیرمجاز صورت گیرد. در این راستا رسانه‌ها نقش جدی‌ دارند. البته بخشنامه‌ای به تازگی صادر شده که باید از این پس عناوین فیلمهای ایرانی به صورت دی‌وی‌دی در اختیار مردم قرار گیرد.

وی افزود: نصب هولوگرام  روی محصولات یکی از اقدامات مهمی است که شکل گرفته است. مجوزاین هولوگرام از طرف وزارت ارشاد اخذ شده است. همان طور که می‌دانید از این پس کلیه محصولات سمعی و بصری با نصب هولوگرام به بازار عرضه می‌شود. نداشتن این برچسب روی هر اثری قاچاق محسوب می‌شود.

وی با اشاره به عرضه مجموعه "قهوه تلخ" مهران مدیری در بازار گفت: همان طور که می‌دانید این مجموعه با تیراژ باورنکردنی‌ وارد بازار شده و به فروش خوبی دست پیدا کرده است. بحث حمایت از کپی نکردن این فیلم نیز جای امیدواری دارد. ما روز چهارشنبه هفته گذشته (21 مهرماه) از کارخانه تکثیرکننده "قهوه تلخ" دیدار کردیم و متوجه شدیم تیراژ فصل جدید این مجموعه به 40 درصد افزایش پیدا کرده است.

عباسیان با اشاره به برنامه‌های آینده این ستاد عنوان کرد: در نظر داریم مخاطبین در درمنزل به صورت ویدئویی آثار را در یک بسته دریافت کنند.  این یک ویدئو کلوپ اینترنتی است. بحث فروشگاه‌های تیپ عرضه محصولات فرهنگی نیز از برنامه‌های آینده ما به شمار می‌رود. تجربه فروشگاه موسسه رسانه‌های تصویری بسیار خوب بوده و مطمئن هستیم افزایش آن به عرضه بهتر آثار کمک می‌کند. برای تحویل آثار در در منازل با پست به نتیجه نرسیدیم و قرار است خود نیروهایمان این کار را انجام دهند تا مخاطبین به آرشیو کاملی دسترسی پیدا کنند.

وی در ارتباط با برخورد ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری  یا سایت‌های اینترنتی که کار تکثیر آثار را انجام می‌دهند، افزود: یکی دیگر از فعالیت‌های ستاد برخورد با این سایت‌های اینترنتی است. ما همچنان این موضوع را پیگیری می‌کنیم به لحاظ قانونی هنوز نتوانستیم با آنها برخورد کنیم اما خوشبختانه مخابرات با  فیلتر کردن این  گونه سایت‌ها از ما  حمایت می‌کند. امیدواریم ضعف قانونی که در این مورد وجود دارد و ما هم اکنون از طرف مجلس آن را پیگیری آن هستیم  مرتفع شود.

عباسیان با اشاره به کپی غیرمجاز در شهرستان‌ها عنوان کرد: دو شهر قم و مشهد در زمینه کپی غیرمجاز آثار در صدر قرار دارند.  از طرفی عرضه سوپرمارکتی فیلمها در مشهد و  تبریز نیز مخالفان زیادی دارد. در صورتی که امکان کپی غیر مجاز آثار در سوپرمارکت‌ها بسیار پایین است.

 

شرایط تولید فیلم‌های سخیف طنز ابتدا در تلویزیون به وجود آمد،پس از آن به سینما نیز تسری پیدا کرد

وی تاکید کرد: قرار دادن نسخه معتبر و مجوزدار در دسترس مردم یکی از ابزارهای مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم است. من هنوز نمی دانم که چرا در برخی استانها و شهرستانها مسئولین به طور جدی جلوی کار ما ایستاده‌اند.

ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری درباره تولید و عرضه آثار سخیف در شبکه نمایش خانگی گفت: شرایط تولید فیلمهای سخیف طنز ابتدا در تلویزیون به وجود آمد ، پس از آن به سینما نیز تسری پیدا کرد.

وی همچنین در پایان درباره تولیدات موسسه رسانه‌های تصویری گفت: از ابتدای حضور آقای شمقدری در پست معاونت سینمایی موسسه رسانه‌های تصویری تولیداتی نداشته است ما نیز اصراری به ادامه تولید نداریم.

کد خبر 1171768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha