۲۵ مهر ۱۳۸۹، ۱۸:۱۲

کارشناسان زلزله کشور اثرات علمی زلزله در محیطهای شهری را بررسی کردند

ساری - خبرگزاری مهر: به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی، کارشناسان زلزله کشور به صورت علمی اثرات مخرب زلزله در محیط های شهری را در قالب یک کنفرانس علمی در آمل بررسی و تجزیه و تحلیل کردند.

به گزارش خبرنگار مهر در آمل، کارشناس مطلع مدیریت ستاد بحران کشور ظهر یکشنبه دراین همایش  با اشاره به اینکه ایران و از جمله مازندران  در کانون وبر روی گسلهای زلزله قرار دارند، گفت: اگر ساخت و سازهای کنونی جامعه به سمت استانداردها نباشد در بروز زلزله اثرات تخریبی آن بیشتر خواهد بود.

بهزاد پورمحمد بر مقاوم سازی تاسیسات زیر ساختی و شهری مانند راه ، فرودگاه ، آبرسانی ، برق رسانی ، مخابرات و ... تاکید کرد و افزود: اگر این تاسیسات بویژه شبکه حمل و نقل در بروز حوادث دچار مشکل شوند موجب قطع خدمات و تشدید اثرات زلزله خواهد شد.
 
وی اظهارداشت: وقتی زلزله و خسارتی اتفاق می افتد ، مردم مسئولان را مقصر می دانند و مسئولان ، عدم مشارکت مردم را عنوان می کنند.
 
پورمحمد که کارشناس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نیز هست خاطرنشان کرد: مدیریت واحد بحران، در واقع ترکیبی از همکاری مردم و مسئولین است که سود آن نصیب هر دو می شود و باید در میان سطوح اجرایی کشور جدی تر گرفته شود.
 
 وی خاطرنشان کرد: وظیفه مسئولین است تا مردم را نسبت به این قضیه حساس کنند تا موضوع را جدی بگیرند و با برنامه ریزی و اجرای درست برنامه ها به صورت مستمر و با جذب مشارکت مردمی تا حد ممکن در کاهش اثرات بلایای طبیعی تلاش کنند.
 
فرماندار شهرستان آمل هم در این مراسم با اشاره به اینکه ایجاد امنیت و مسائل ایمنی یکی از موضوعات حیاتی همه جوامع بشری است گفت: ایران جزء 10 کشور حادثه خیز جهان است که 30 نوع ازحادثه طبیعی از 40نوع بلایای تعریف شده جهان درکشورمان رخ می دهد.
 
یدالله اکبرزاده با اشاره به اینکه آمادگی و مقابله باهمه نوع ازبلایای طبیعی و شهری با آگاهی درمدیریت شهری و شهروندان درهمه ابعاد فزایش یابد، اظهارداشت: دستگاه های مرتبط بایستی در امر آموزش و فرهنگ سازی انسجام داشته باشند.
 
وی مدیریت بحران را به سه بخش قبل از بحران ، حین بحران و بعد از بحران تقسیم کرد و گفت : دستگاه های خدمات گذار و خدمات رسان با فرهنگ سازی ، امداد ونجات و سازندگی  در وقوع بحران می تواند در کاهش اثرات بلایای طبیعی موثر باشند.
 
سرپرست شهرداری آمل هم در این مراسم بر نقش آموزش در مقابله با حوادث و بلایای طبیعی تاکید کرد.
 
ولی الله قادی افزود: آموزش در سرلوحه کار شهرداری ، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی و مرکز علمی کاربردی (ساخا) قرار دارد و می توان با نظارت دقیق تر بر ساخت و سازها خسارت های مالی و جانی کمتری در مواقع بروز حوادث را کاهش داد.
کد خبر 1172652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha