به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، رئیس سازمان صنایع و معادن خراسان جنوبی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه بررسی بسته پیشنهادی وزرات صنایع و معادن شرایط واحدهای تولیدی برای برخوردارد شدن از منابع قانون هدفمند کردن یارانه ها را تشریح کرد.
علیرضا جمیع افزود: برای بهره مندی باید متقاضی در طرح به روزرسانی اطلاعات واحدهای صنعتی و معدنی ثبت نام و علاوه بر بروز کردن آمار تولید در سامانه الکترونیکی و دریافت کدرهگیری برای اجرای استانداردهای معیار مصرف انرژی و فرآیند تولید نیز اقدام کند.
وی اضافه کرد: واحدهای تولیدی که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، تاثیر پذیری بالا یا متوسط از طرح دارند، مشمول استفاده از منابع این دستورالعمل خواهند بود و برای آموزش و خدمات مشاوره ای، بنگاه های تاثیر پذیر(متوسط و بالا) در اولویت هستند.
جمیع اجرای طرح به روز رسانی اطلاعات واحدهای صنعتی ومعدنی در سایت این سازمان، نظام ملی شماره گذاری کالا و خدمات، اطلاع رسانی به واحدهای صنعتی و معدنی و مسئولان اجرایی و تعیین رشته فعالیتهای آسیب پذیر استان را از جمله اقدامات صنایع معادن برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه برشمرد.
وی با بیان اینکه تا نیمه مهرماه از 340 واحد صنعتی، 227 مورد ثبت نام و 194 نفر که کدرهگیری دریافت کرده اند، افزود: در بخش معادن هم از 201 واحد موجود 148 معدن در سایت ثبت نام شده و 132 نفر از مسئولان این واحد موفق به دریافت کد رهگیری شده اند.
به گفته وی به منظور راستی آزمایی اطلاعات اعلام شده، طرحی برای چهار استان شامل خراسان های جنوبی و رضوی، کرکان و هرمزگان انجام می شود.
جمیع برخورداری واحدهای تولیدی از نظام ملی شماره گذاری کالا و خدمات(ایران کد) در استان را از دیگر شرایط عنوان کرد و بیان داشت: آن دسته از واحدهای تولیدی که قیمیت تولید شده آنها بیش از 30 درصد باشد با عنوان تاثیر پذیر شناسایی و به طور کلی بنگاه ها به گروه تاثیر پذیر بالا، متوسط و پایین تقسیم می شود.
وی عنوان کرد: بر اساس 23 رشته فعالیت آسیب پذیر 75 واحد صنعتی استان، 57 درصد اشتغال منطقه در این بخش است.
جمیع با بیان اینکه بسته حمایتی بخش صنعت و معدن در تحول اقتصادی را شامل قیمت گذاری انرژی جوایز صادراتی، سود بازرگانی و مدیریت از برنامه های کوتاه مدت است، گفت: در زمینه اقدامات بلند مدت نیز انرژی، مدیریت و منابع استانی، عرضه، صادرات و ورادات از برنامه های بهره وری و شامل پنج برنامه انرژی می باشد.
به گفته وی تسهیلات بانکی برای پرداخت اضافه هزینه های انرژی با نرخ سود سه درصد و 12 ماه زمان پرداخت به واحدها اعطا و درصورت تاخیر در پرداخت اقساط، اعطای تسهیلات متوقف می شود.
وی ادامه داد: تسهبلات بانکی بازسازی و تکمیل فرآیند تولید برای پروژه های بزرگ و دارای طرح توجیه فنی و اقتصادی پرداخت می شود، بعلاوه میزان تاثیرپذیری رشته فعالیت، افزایش بهره وری و بازدهی پروژه، برآورد و مقایسه منافع پروژه ها از معیارهای انتخاب و اولویت بندی پروژه ها است.
رئیس سازمان صنایع و معادن خراسان جنوبی یادآور شد: واحدهای متقاضی استفاده از منابع قانون هدفمندی یارانه ها باید علاوه بر ثبت نام در سامانه بهروز اطلاعات واحدهای صنعتی معدنی، دریافت کدرهگیری و... در زمینه اجرای استانداردهای معیار مصرف انرژی اقدام کنند.
نظر شما