۲۶ مهر ۱۳۸۹، ۱۴:۲۸

گونتر مولاک در گفتگو با مهر-2/

آلمان موافق پیوستن ترکیه به اروپاست/ فهم غرب از افغانستان ناقص است

آلمان موافق پیوستن ترکیه به اروپاست/ فهم غرب از افغانستان ناقص است

نماینده پیشین وزارت خارجه آلمان برای گفتگوی ادیان و فرهنگها با اشاره به موافقت برلین برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از وجود موانعی در این راه خبر داد که باید با مذاکره حل و فصل شود.

دکتر مولاک در ادامه گفتگوی خود با خبرگزاری مهر به تشریح روابط آلمان و ترکیه بعنوان دو دوست دیرین و شرکای قدیمی پرداخت و گفت: ما تاریخی طولانی از همکاری بین دو کشور داریم و این کشور نیز همانند ایران یکی از دوستان تاریخی آلمان است. وی با اشاره به سفر اخیر "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه به آلمان افزود: این سفر تاکید مجددی بود بر اهمیت روابط آنکارا-برلین و همانطور که "آنگلا مرکل" صدراعظم گفت، ترکیه یکی از شرکای اتحادیه اروپا و در مسیر پیوستن به آن است.

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به علت طولانی شدن روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اظهار داشت: به نظر می رسد که جهت پیوستن ترکیه به اروپا هنوز مسائلی وجود دارد که نیازمند حل و فصل از طریق مذاکرات است.
 
وی خاطرنشان کرد: آلمان از موافقان پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا است، اما بر این باور است که این کشور باید شرایط چنین عضویتی را نیز احراز نماید. با این حال ما شاهد پیشرفتهایی در این روند هستیم، ترکیه کشور بزرگی با حدود 80 میلیون جمعیت می باشد و طبیعی است که پیوستن آنان به اروپا نمی تواند به یکباره صورت گیرد چرا که معضلاتی را برای ما ایجاد می کند و از سوی دیگر باید موضوعاتی نیز از جمله مسئله قبرس حل شود.
 
وی به حضور میلیونها شهروند ترک تبار در آلمان اشاره کرد و تاکید کرد: ما مشکلی با ترکها نداریم، مشکل اصلی وجود مهاجران ناآشنا به فرهنگ و مسائل اجتماعی مربوط به زندگی در یک کشور اروپایی است، حال ممکن است این مهاجران از ترکیه و یا هر کشور دیگری باشند. اینها افرادی هستند که از یک محیط دیگری وارد جامعه آلمان می شوند و باید خود را با شرایط این کشور تطبیق داده و آموزشهای لازم را در این مورد ببینند، این مسئله است که هزینه های زیادی را به دولت آلمان تحمیل می کند.
 
 
به اعتقاد دکتر مولاک برنامه های موسوم به "یکپارچگی" که از سوی دولت اجرا می شود، مربوط به افرادی است که از کشورهای خارجی آمده و خواستار اقامت و زندگی در آلمان هستند، به همین دلیل این افراد باید با سیستم موجود در این کشور، قوانین و نظام اجتماعی آن آشنا شوند.
 
نماینده پیشین گفتگوی ادیان در وزارت خارجه آلمان افزود: پیروان ادیان مشکلی برای زندگی در آلمان ندارند، اما از آنجا که بیشتر مهاجران به آلمان را مسلمانان تشکیل می دهند، لزوم تلاش این افراد برای یادگیری زبان و مقررات زندگی در این کشور بیش از سایرین حس می شود.
 
دکتر مولاک در بخش دیگری از سخنان خود به سخنان اخیر "هورست زهوفر" نخست وزیر ایالت بایرن که خواستار جلوگیری از مهاجرت ترکها و اعراب شده بود، اشاره کرده و خاطرنشان کرد: زهوفر از حزب سوسیال مسیحی است که تنها یکی از گروههای سیاسی در آلمان است، از سوی دیگر وی سخنگوی دولت آلمان نیست و این سخنان عقیده شخصی اش بوده و مخالفتهای زیادی را نیز بدنبال داشته است.
 
رئیس مرکز مطالعات شرق برلین در ادامه گفتگو با خبرگزاری مهر به تشریح اوضاع و شرایط افغانستان پرداخت.
 
وی اوضاع کنونی افغانستان را بسیار حساس ارزیابی کرده و گفت: شرایط در افغانستان همچنان وخیم است، این کشور در اوضاع ناامنی و بی ثباتی به سر می برد و همه طرفها می کوشند به این وضع خاتمه داده و امنیت و آرامش را به آن بازگردانند.
 
وی افزود: در این سالها عملیاتهای نظامی بیشماری در افغانستان انجام گرفته اما نباید این نکته را فراموش کرد که همه مشکلات این کشور از طریق نظامی قابل حل نیست، گروههای مختلف باید اختلافات خود را از طریق مذاکره حل کنند، اینگونه اقدامات باید جدی گرفته شده و از سوی غرب حمایت شوند. اما بیش از همه خود افغانها هستند که باید در این مسئله جدی باشند، آنها باید با کمک یکدیگر به امنیت افغانستان کمک کنند.
 
سفیر پیشین آلمان در اسلام آباد نقش کشورهای همسایه افغانستان را در کمک به بهبود اوضاع این کشور قابل توجه دانسته و یادآور شد: در این زمینه همسایگانی مانند ایران، هند، پاکستان و فراتر از آن چین می توانند با همکاری یکدیگر حمایت از طرحهای توسعه و ثبات افغانستان، به برقراری امنیت و پایان جنگ در این کشور کمک کنند.
 
وی همچنین از طرح "حامد کرزای" رئیس جمهوری افغانستان برای گفتگو با گروههای مختلف افغان به منظور ایجاد صلح در این کشور استقبال کرده و ابراز امیدواری کرد این اقدام بدون دخالت خارجیها انجام گرفته و به توافقی عملی بین این گروهها منجر شود.
 

این کارشناس مسائل سیاسی دلیل افزایش درگیری نظامیان آلمانی در شمال افغانستان را ناشی از شدت گرفتن حملات تروریستی طالبان به آنان ارزیابی کرده و افزود: طالبان با کارگذاشتن بمبهای جاده ای و حملات موشکی به نظامیان آلمانی، آنان را وادار به واکنش متقابل می کنند. اما هدف اصلی ما در این جنگ کمک به برقراری امنیت در افغانستان است. در حال حاضر نیز نیروهای ما به آموزش نیروهای افغان مشغولند و هر زمانی که دولت این کشور برای بعهده گیری مسئولیت برقراری امنیت ابراز آمادگی کند، نیروهای ما راهی خانه می شوند.
 
به اعتقاد دکتر مولاک مشکل اصلی افغانستان ناممکن بودن اجرای پروژه های توسعه بدلیل اوضاع بد امنیتی در بسیاری از مناطق این کشور است. همچنین عدم همکاری مردم در مناطق مختلف با دولت و نیروهای خارجی موجب تضعیف تلاشها در این زمینه می شود. در عین حال وجود گروههای مسلح محلی و فقدان نیروی پلیس و ارتش قوی در افغانستان چالش بزرگی بر سر راه ایجاد امنیت به شمار می رود.
 
وی در تشریح علت بحثهای داخلی در آلمان در مورد جنگ افغانستان یادآور شد: فکر می کنم سیاستمداران آلمان در سالهای نخست این جنگ نگاه خوش بینانه ای به آن داشتند و متقاعد شده بودند که می توان در مدت کوتاهی ثبات و امنیت را به آن بازگرداند، با این حال گذر زمان از مشکلات موجود در این روند پرده برداشت.
 
دکتر مولاک  در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر وزیر دفاع آلمان نیز از جمله کسانی است که راه حل نظامی را تنها راه پایان دادن به معضلات افغانستان نمی داند، وی معتقد است که باید بین گروههای مختلف مذاکره صورت گیرد و گمان می کنم که سیاستمداران ما هم اکنون به این درک رسیده اند که اوضاع افغانستان چقدر پیچیده است.
کد خبر 1172949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha